Zdravím, chci koupit e60... zajímají mě Vaše názory, jestli benzín nebo naftu. Já asi 530d... potom na co bacha při koupi apod... Díky za odpovědi, bude to můj první BMW, takže nemám s touto značkou žádné zkušenosti...
Pokud jdeš do ojetého auta, u kterého si nemůžeš být jistej najetými km, pak je 530d sázka do loterie. Počítej do budoucna s vyššími výdaji za údržbu a opravy (motoru). U benzínu je větší pravděpodobnost, že na motor "nesáhneš", benzínová verze nebude mít tolik nalítáno - to je logické. Já šel pro jistotu do 530i a nelituji... A pozor na km, nevěř 150.000km u 5-7let staré 530d, to je nesmysl. Spíše to bude přes 300tis.km. Já kupoval s nájezdem 220tis.km od BMW a auto je jak nové!!! Fakt by mě zajímalo, kolik měly najeto ty 530d, které jsem před tím zkoušel a měly už známky opotřebení (kůže, volant,..)
Marda píše:Pokud jdeš do ojetého auta, u kterého si nemůžeš být jistej najetými km, pak je 530d sázka do loterie. Počítej do budoucna s vyššími výdaji za údržbu a opravy (motoru). U benzínu je větší pravděpodobnost, že na motor "nesáhneš", benzínová verze nebude mít tolik nalítáno - to je logické. Já šel pro jistotu do 530i a nelituji... A pozor na km, nevěř 150.000km u 5-7let staré 530d, to je nesmysl. Spíše to bude přes 300tis.km. Já kupoval s nájezdem 220tis.km od BMW a auto je jak nové!!! Fakt by mě zajímalo, kolik měly najeto ty 530d, které jsem před tím zkoušel a měly už známky opotřebení (kůže, volant,..)
No vidis, ja zrovna mam tedka petiletku E60 530d a mam najeto 148 tisic ... Nerikal bych nesmysl, ale spis, ze jich neni tolik, kolik se inzeruje
frosbe píše: bude to můj první BMW, takže nemám s touto značkou žádné zkušenosti...
urcite to nekupuj sam, ale s nekym, kdo to auto ma nebo jich par projel, ne-majiteli e60 bude pripadat spousta veci super, ale jak pise kolega, kara bude mit min o kilo dve vic nez na budikach... osobne bych sel do 530iA, motor top vykon/spotreba, automat nema chybu, zaroven kdo ma na automat, vetsinou da i nejakou slusnou vybavu, auto nebyva tolik honene...
Já jsem koupil 530D, rok 2005 a najeto 128000km, přímo z BMW, se serviskou, plná výbava a cena velice slušná, takže se dají koupit i takové kusy...
Jinak spotřebu mám dlouhodobou 7.3/100km. Nejvyšší jsem měl 8.2/100km.
A to podle faktického měření plná - plná.
Jo a rozhodně nejezdím jako důchodce
a tipek, co k nam jezdi na servis, si koupil auto ze salonu jako predvadecku, az po letech zjistil (jsme zjistili), ze ma LZ ctvrtku z jinyho auta... myslim, ze to v CR neni nic neobvykleho .-)