DjPILLI píše:čáu soukmenovci
mám takovej malej rychlej dotaz, chci do mlhovek a do dálkovejch koupit HOD žárovky a obejít tak přestavbu na xenon, ale... zajímá mě, jestli Lichtmodul u e39ky r.v. 96, zmákne žárovky se 100w odběrem... odpojí okruh, nebo se spálí? nebo to prostě přežije?... někdo se zkušenostma by se hodil

díky

Sou to tyhle...
http://www.xenonovevybojky.cz/xenonovev ... s-kabelazi
Ahoj, tyhle žárovky si do světel nedávej. Nevím, jestli to požvýká lichtmodul, ale tyhle zázraky s modrým potahem mají jednu nepěknou vlastnost a sice, že postupem času ta modra folie popraská, opadá a zasviní to celé světlo zevnitř. Už jsem to z pár kousků tahal a fakt šmakuláda.
Co se týče HID do dálek, to je řešení, ale pouze, pokud do toho trošku zainvestuješ. Prakticky vešekeré HIDšit sady co se prodávají na aukru ti nažhaví výbojku na provozní teplotu tak cca za minutu. Tak 5-10 sekund trvá, než se tyhle zázraky vůbec dostanou na svítivost žárovky. Jsou tady dvě cesty - buď si tam dej originální trafa například od Helly, nebo je možnost sehnat HID sadu s technologií SS (speed start), které jsou přímo na tohle dělané a mají vyšší startovací proudy, než originál trafa. Musíš ale počítat, že taková sada pak vyjde cca na 4k.
Do mlhovek HID sadu - to je ok, pokud jsou dobře seřízené. Doporučuji teplotu světla 3000K - to je sytě žlutá barva světla - pro podmínky, kdy jsou mlhovky potřeba to nejlepší.