Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Žárovky HOD 100W (skoro xenon) na E39 - VYŘEŠENO - NEMOŽNÉ

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od DjPILLI »

čáu soukmenovci

mám takovej malej rychlej dotaz, chci do mlhovek a do dálkovejch koupit HOD žárovky a obejít tak přestavbu na xenon, ale... zajímá mě, jestli Lichtmodul u e39ky r.v. 96, zmákne žárovky se 100w odběrem... odpojí okruh, nebo se spálí? nebo to prostě přežije?... někdo se zkušenostma by se hodil :) díky :-)

Sou to tyhle... http://www.xenonovevybojky.cz/xenonovev ... s-kabelazi
Kugelig

#2 Příspěvek od Kugelig »

no, už jen poslední řádek ke specifikaci: Žárovky nejsou schváleny pro provoz na pozemních komunikacích

osobně bych zrovna s tímhle nelaboroval.
oldaf

#3 Příspěvek od oldaf »

S těmahle modře zabarvenýma sklama je hovno vidět. Na jednom autě co jsem koupil je nějakej mamlas namontoval a v noci jsem stím nic neviděl.
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DjPILLI »

zapoměl jsem upozornit že mě absolutně nezajímá jestli to mám nebo nemám mít na autě... poznaj stejně hovno... v mlhovkách, i v dálkovejch..protože vlastně ani jedním nesmíš svítit na protijedoucí vozidlo, to znamená že to benga stejně neuviděj... mám to prostě v píči...
Já chci kurva vědět, JESTLI LICHTMODUL DOKÁŽE FUNGOVAT SE 100W ŽÁROVKOU, nebo se na to mám vysrat a koupit rovnou HID Xenon...

Na silnici nemá co dělat ani HID Xenon (pokud nemáš homologaci světlometu) a taky je spousta lidí má (ikdyž hlavně v parabole bez čočky bych za to dával rovnou kopance do hlavy... hrozně to osňuje... bez debat 2000 pokuta)
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Brátn Moderátor »

za prvé si do té hlavy kopni sám za tak úžasný nápad, protože děláš to samé co HIDaři do nečočkových světel, ideálně pak ty mlhovky používej jako denní svícení

za druhé ne nezvládne, nahlásí ti chybu v žárovce, to jestli ho odpálíš nebo ne musíš vyzkoušet sám, jen tě upozorním, že to velké chlazení na lichtmodulu má svůj význam a vyhořelých E39 od spolujezdcových nohou jsem už viděl opravdu moc, takže hodně štěstí

a za třetí uprav své vyjadřování a vulgárnost
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DjPILLI »

Děkuji, více jsem nepotřeboval vědět... právě bych LCM nerad odpálil a pak brečel že nesvítím, nebo nemám auto...:-)

Mimochodem, doprdele na co bych se měl kopat do hlavy?... ty snad jezdiš s dálkovejma a svitíš s nima lidem do xichtu?..nebo s mlhovkama?...ani jedním typem světel bys neměl svítit přímo na protijedoucí auto... a v mlze je to trochu jinak... nechápu proč v mlhovkách a dálkových by tyto světla nemohli být :-)
a moje vyjadřování ti může být volné...mluvim jak mi huba narostla především když to někdo nechce pochopit....
Kane

#7 Příspěvek od Kane »

to je zase projev ... :?
Perunwit

#8 Příspěvek od Perunwit »

to spíš ty asi nechceš pochopit, že když chceš patřit k nějaký "komunitě", měl bys dodržovat její vnitřní pravidla... a mezi jiným tady, pokud vím, je nízkej práh tolerance vulgarity.
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DjPILLI »

No nezapomeňte to tu teď spamovat že jsem řekl 5 sprostých slov, určitě to všechny okolo hrozně zajímá, že sem použil razantnější způsob jak někomu kdo něco nechápe vysvětlit co chci vědět...zajebte jádro problému na stránku 45, aby to nikdo další jíž nikdy neneašel a mohl se ptát jako hlupák zase, a pak ho některý z dalších chytrolínů mohl odkázat na tlačítko hledat...že...OMFG...
hadice

#10 Příspěvek od hadice »

..máš recht .. s tím HLEDAT :wink:
Perunwit

#11 Příspěvek od Perunwit »

kdybys neblbnul, žádné zbytečné reakce by tu nebyly... tenhle princip přece chápe i muj 5ti letej kluk, tak nedělej, že tomu nerozumíš :wink:
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Donkey »

no tak holky ........ snad si nevyskrabete oci xD
caknakis

#13 Příspěvek od caknakis »

DjPILLI píše:čáu soukmenovci

mám takovej malej rychlej dotaz, chci do mlhovek a do dálkovejch koupit HOD žárovky a obejít tak přestavbu na xenon, ale... zajímá mě, jestli Lichtmodul u e39ky r.v. 96, zmákne žárovky se 100w odběrem... odpojí okruh, nebo se spálí? nebo to prostě přežije?... někdo se zkušenostma by se hodil :) díky :-)

Sou to tyhle... http://www.xenonovevybojky.cz/xenonovev ... s-kabelazi

Ahoj, tyhle žárovky si do světel nedávej. Nevím, jestli to požvýká lichtmodul, ale tyhle zázraky s modrým potahem mají jednu nepěknou vlastnost a sice, že postupem času ta modra folie popraská, opadá a zasviní to celé světlo zevnitř. Už jsem to z pár kousků tahal a fakt šmakuláda.

Co se týče HID do dálek, to je řešení, ale pouze, pokud do toho trošku zainvestuješ. Prakticky vešekeré HIDšit sady co se prodávají na aukru ti nažhaví výbojku na provozní teplotu tak cca za minutu. Tak 5-10 sekund trvá, než se tyhle zázraky vůbec dostanou na svítivost žárovky. Jsou tady dvě cesty - buď si tam dej originální trafa například od Helly, nebo je možnost sehnat HID sadu s technologií SS (speed start), které jsou přímo na tohle dělané a mají vyšší startovací proudy, než originál trafa. Musíš ale počítat, že taková sada pak vyjde cca na 4k.

Do mlhovek HID sadu - to je ok, pokud jsou dobře seřízené. Doporučuji teplotu světla 3000K - to je sytě žlutá barva světla - pro podmínky, kdy jsou mlhovky potřeba to nejlepší.
DjPILLI
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od DjPILLI »

Konečně rozumný výrok :-)

Super děkuju, posbíral jsem mraky informací...
Ještě zpět ktěm HOD... jde mi spíš o to jak to svítí, když je to plněně xenonem a má to 100W... (daj se sehnat i jako klasické 55W)
Jinak normálně v dálkových používám teď H7 od Starline právě s tím modrým povlakem (30% na víc světla)... a musím říct že už rok a půl drží, svítí skvěle...a je to Starline! :D
Do mlhovek jsem právě chtěl koupit ten xenon kit H8, ale napadlo mě že bych pořidil jen ty HOD žárovky... do dálkových je pravda že u těch HID xenonů trvá dlouho doba nažhavení, ikdyž jak u kterých, kamarád měl z jedné nejmenované tržnice v praze a svítili "hned" tak nevím no.
tak možná by tam tedy žárovka byla lepší...

každopádně děkuji za šťavnaté info :-)
Lucifer

#15 Příspěvek od Lucifer »

No ještě otázka aby ten LM vydržel ty startovací proudy u toho speed start určitě mu to taky nebude moc dělat dobře.

Jinak pokud dálkový na xenon tak bych to viděl do bixenonu od caknakise :wink:
starynovy

#16 Příspěvek od starynovy »

tymi ziarovkami sa nenechaj zmiast, ziadny xenon tam nieje, bud rad ak je tam vobec ten halogen, obycajna ziarovka, a po zmerani zistis ze ani nema 100W, ale 85 :D za roztavene paraboly ti to nestoji.. HID do dialok je podla mna blbost pokial to nieje BiXenon, ktory svieti stale, a len meni ohnisko, vybojka neznasa caste zapinanie, a moze stat aj 10 papierov, tie SS budu so zivotnostou asi tiez biedne oproti klasickej kvalitnej vybojke.. inak nikdy som neriesil problem ze by dialky aj s obyc halogenmi svietili slabo, skor ma stale svrbi ruka vyhodit H1 zo stretavaciek, a dat tam vybojky, budto som slepy, alebo to vazne svieti malo.
oldaf

#17 Příspěvek od oldaf »

starynovy píše:tymi ziarovkami sa nenechaj zmiast, ziadny xenon tam nieje, bud rad ak je tam vobec ten halogen, obycajna ziarovka, a po zmerani zistis ze ani nema 100W, ale 85 :D za roztavene paraboly ti to nestoji.. HID do dialok je podla mna blbost pokial to nieje BiXenon, ktory svieti stale, a len meni ohnisko, vybojka neznasa caste zapinanie, a moze stat aj 10 papierov, tie SS budu so zivotnostou asi tiez biedne oproti klasickej kvalitnej vybojke.. inak nikdy som neriesil problem ze by dialky aj s obyc halogenmi svietili slabo, skor ma stale svrbi ruka vyhodit H1 zo stretavaciek, a dat tam vybojky, budto som slepy, alebo to vazne svieti malo.
Jo jo, 100W to možná jen žere ale svítivost je většinou horší než kvalitní 55W žárovka
caknakis

#18 Příspěvek od caknakis »

starynovy píše:tie SS budu so zivotnostou asi tiez biedne oproti klasickej kvalitnej vybojke.. .

člověče, přečti si to nejdříve pořádně, než napíšeš blbost. Technologií SS disponují trafa, nikoliv výbojky, ty se dají použít normálně origo, podle koncovky, se kterou se SS trafo objedná. Jinak ti musím pogratulovat ke křišťálové kouli, protože jinak si neumím vysvětlit, že znáš životnost něčeho, co jsi určitě neměl v ruce.....
starynovy

#19 Příspěvek od starynovy »

:roll: :roll: :roll: nepotrebujem to mat v ruke ak ovladam technologiu metalhalogenidovych vybojok, vybojok vseobecne. Este by som dal nejaky oci dohora aj k tomu SS, pretoze prat 2-3x nabehovy prud do toho horaku, to mu urcite pomoze k dlhemu zivotu, ale hadat sa nebudem, Ja a zbytok sveta vieme ze vybojka je urcena pre kontinualnu prevadzku, alebo ked uz sa musi vypinat tak az po dosiahnuti prevadzkovej teploty (i u automotive halogenidu su to jednotky minut), a ty si dalej mysli ze nejake SS trafa jej vobec neskodia, a ked snou budes blikat po dochodcoch vo favoritoch ze neprdne 5x skorej.
Odpovědět