Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

náhradní klíče

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
rosi

#1 Příspěvek od rosi »

zdravím neví někdo ,kde se dá udělat náhradní klíč s dálkovým ovládáním na 530d,mám jenom jeden a potřeboval bych druhý,kdyby se náhodou jeden ztratil,chtěl jsem udělat obyčejný bez dálkovýho ovládání,ale to bohužel pro mě nemá význam, protože když mám auto zaalarmovaný a otevřu pouze klíčem bez dálkovýho ovládání tak alarm spustí,tak že mi řekli v renocaru, že za 4 500 mi udělají i s dálkovým.Neví někdo o nějakém lejvnějším servisu v okolí brna,kde by byli moc ochotnía hodní mi ten klíšč udělat. Díky :?:
mamouschek

#2 Příspěvek od mamouschek »

Těžko. Immobilizer BMW je pro 99,999999% klíčových center neokopírovatelný. Taky jsem se o to zajímal a bylo mi řečeno, že problém je v immo, takže Ti nezbude nic jinýho, než si objednat u BMW. Apropos, když se Ti to zdá drahý, tak proč si kupuješ BMW. 8) :lol:
bmwfil

#3 Příspěvek od bmwfil »

Ono Bmw s jedním klíčem dost smrdí problémem... Sorry za OT
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matal Moderátor »

Buď rád,že stojí jen 4.500, na Renaulty stojí cca 6-7k :wink: :)
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stanley07 »

Z vlastní zkušenosti můžu jenom potvrdit. Jadiný řešení je origo BMW a ta cena sedí..
Tomcat14

#6 Příspěvek od Tomcat14 »

Pouze BMW - v AuTecu jsem platil na E39 asi 3600,-. A doporučuji ostatní klíče, které kdy byly k vozu vyrobené nechat okamžitě znehodnotit. To je v ceně. Auto s jedním klíčem opravdu smrdí velkým problémem - zkušenost mých rodičů.
Birkoff

#7 Příspěvek od Birkoff »

Zrovna včera jsem byl v BMW nechat si udělat klíč s dálkou (že to jinde nejde nemá cenu rozepisovat). Musíš přijít s velkým TP a dokladem totožnosti. Zaplatíš zálohu v plné výši cca 4100 Kč s DPH a počkáš cca 1 týden. Klíč který přijde z DE je plně funkční, jen se musí přihlásit k autu aby fungovala dálka. Jinak sám od sebe odmyká a startuje. Asi tolik moje zkušenost.

Jen se zeptám kde máš origo klíče? U E39 jsou 2x dálka, 1x lokajský a 1x plastový (náhradní). Určitě bych nechal zablokovat v řídící jednotce ty chybějící klíče (nejde startovat). Jinak v řídící jednotce je asi 8 pozic (teď nevím přesně) a po překročení tohoto počtu klíčů je to na výměnu jednotky i zámků.
Sirup

#8 Příspěvek od Sirup »

Birkoff píše:Klíč který přijde z DE je plně funkční, jen se musí přihlásit k autu aby fungovala dálka. Jinak sám od sebe odmyká a startuje. Asi tolik moje zkušenost..

Sám odmyká a startuje? to že startuješ přes klíč? nechápu..... :?
rosi

#9 Příspěvek od rosi »

Auto jsem kupoval přes bazar dovoz itálie a dostal jenom jeden origo klíč,jinak žádnej proto potřebuji ještě jeden už jem byl v bmw se zeptat chtějí velký techničáka občanku akorát nevím jestli nebudou chtít i ten jeden klíč podle kterého se to bude dělat nebo to udělají bez klíče.
mamouschek

#10 Příspěvek od mamouschek »

Sirup píše:
Birkoff píše:Klíč který přijde z DE je plně funkční, jen se musí přihlásit k autu aby fungovala dálka. Jinak sám od sebe odmyká a startuje. Asi tolik moje zkušenost..

Sám odmyká a startuje? to že startuješ přes klíč? nechápu..... :?

Asi bylo myšleno, že se s ním dá odemknout zámek dveří a nastartovat. Dálka se musí nejdřív přihlásit.
mamouschek

#11 Příspěvek od mamouschek »

rosi píše:Auto jsem kupoval přes bazar dovoz itálie a dostal jenom jeden origo klíč,jinak žádnej proto potřebuji ještě jeden už jem byl v bmw se zeptat chtějí velký techničáka občanku akorát nevím jestli nebudou chtít i ten jeden klíč podle kterého se to bude dělat nebo to udělají bez klíče.

Ne, klíč nepotřebujou. Ten přijde z D už vybroušený, s nastaveným immo akorát se musí přihlásit dálka. Je možné pomocí GT 1 nechat zablokovat fci ostatních klíčů. Tzn. mechanicky auto odemknou (to nejde nijak bloknout) ale nenastartuje.
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hyri »

mozno budem vedet pomoct , lae naskor to vyskusam na mojom aute ... budu ciste kluce, aj z immo chipmi.dam vedet ... cca tak 2 tydny to potrva
Tomcat14

#13 Příspěvek od Tomcat14 »

Hlavně nech zablokovat ty chybějící klíče. Nevíš kdo si je z bazaru nechal. Rodiče takhle měli Megana 2 měsíce - auto zmizelo bez sebemenšího hluku před domem.
rosi

#14 Příspěvek od rosi »

Tomcat14 píše:Hlavně nech zablokovat ty chybějící klíče. Nevíš kdo si je z bazaru nechal. Rodiče takhle měli Megana 2 měsíce - auto zmizelo bez sebemenšího hluku před domem.
díky za radu hned to nechám udělat at mi můj mazel nezmizí.
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od stanley07 »

Klíče který k autu nemáš, se nijak mazat nemusí. Když se tak zvaně učí klíč novej, musí se do několika vteřin po iniciaci prvního, následně přihlásit všechny ostatní klíče, který máš. Ty se kterýma to neuděláš, se automaticky neuloží do paměti a následně s nima pak na dálku auto neodemkneš a ani s nima nenastartuješ, protože nejsou v registru.
mamouschek

#16 Příspěvek od mamouschek »

stanley07 píše:Klíče který k autu nemáš, se nijak mazat nemusí. Když se tak zvaně učí klíč novej, musí se do několika vteřin po iniciaci prvního, následně přihlásit všechny ostatní klíče, který máš. Ty se kterýma to neuděláš, se automaticky neuloží do paměti a následně s nima pak na dálku auto neodemkneš a ani s nima nenastartuješ, protože nejsou v registru.

S tím startováním si nejsem jist. To přihlašování má podle mě vliv jenom na DO.
stanley07
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od stanley07 »

Myslím že máš pravdu.... Startovat s tím jde i bez přihlášení.... :idea: Omlouvám se za dezinfo....
mcconrad

#18 Příspěvek od mcconrad »

Tomcat14 píše:Hlavně nech zablokovat ty chybějící klíče. Nevíš kdo si je z bazaru nechal. Rodiče takhle měli Megana 2 měsíce - auto zmizelo bez sebemenšího hluku před domem.

jak se to dá udělat? chápu to tak, že každý klíč má nějaký kód a tyto kódy budou spojeny s VIN auta, tzn. že když budu mít dva klíče od vozu a třetí budu potřebovat zablokovat (v tomto případě ten plastový černý), tak zajdu do BMW a oni mi to zablokují? Tzn., že pokud by ho někdo měl, tak stále otevře vůz, ale nenastartuje right? Dík za info
janbrasna

#19 Příspěvek od janbrasna »

mcconrad píše:chápu to tak, že každý klíč má nějaký kód a tyto kódy budou spojeny s VIN auta, tzn. že když budu mít dva klíče od vozu a třetí budu potřebovat zablokovat (v tomto případě ten plastový černý), tak zajdu do BMW a oni mi to zablokují?

Zjednodušeně… Auto si drží seznam klíčů, které k němu patří. Jednak pro odemykání dálkou, ale především taky pro nastartování tj. imobilizér. BMW ti může vyrobit nové a přidat je do toho seznamu, nebo taky staré z toho seznamu odmazat.

Nepoužívané klíče ti může zablokovat i někdo tady z klubáků co umí kódovat.

mcconrad píše:Tzn., že pokud by ho někdo měl, tak stále otevře vůz, ale nenastartuje right?

Ano, otevře ručně klíčem dveře nebo kufr, ale nenastartuje s ním.

(Tady jen moment varování: U nových aut s comfort accesem je dost problém, z klíče vytáhneš vložku kterou si otevřeš, a pak existují OBD2 tooly, které dokážou naprogramovat blank klíč, aby ho auto přijalo jako OK. Už jsem viděl lidi, co si na novějších BMW nechali zaslepit nebo nějak zamknout OBD2 konektor.)
hubajzed

#20 Příspěvek od hubajzed »

Zdejsi clen nick FX dela klice pokud vim .) A ty ktere k autu nemas ti zablokuje :))
Odpovědět