Zdravím,
omlouvám se předem, pokud tento problém má univerzální řešení nebo byl již několikrát řešen ale nepodařilo se mi to dohledat:
Vozidlo: BMW E34 525 TDS 1992 105kW
Můj problém je takový:
V autě nefunguje střešní okno, stahování oken, teploměr/digitální hodiny (fungují ale bez podsvícení a teploměr stále ukazuje -30°C).
Bylo mi řečeno, že tohle všechno řeší Relay Module, který se nachází spolu s General Module pod levou zadní sedačkou. Prý je ten Relay module z jinýho auta a proto to nefunguje. Na tom autě nefunguje ještě pár věcí ale to prý s tím RM nesouvisí, ale třeba někdo bude vědět:
- Stěrače (fungují jen na rychlé stírání, bez dojezdu)
- el. ovládání pravého zrcátka, levé funguje
- Výhřev předních sedadel
Na těch modulech je napsáno:
GM 61.35-8 355 818
6070 109110
RM 61.35-1.379 741
6061.40x.01E
Ten GM je zelený, RM je černý. Kdyžtak můžu poslat fotku.
Mám se schánět po nějakém jiném RM? Případně po jakém přesně a kolik si mám tak připravit?
Díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E34 525TDS - Relay module - vliv a jaký správný?
Ahoj, takže RM opravdu ovládá okna...atd. Ale signál jde z tlačítka do GM a ten ovladá RM, takže problém může být i v GM. RM by měl být pouze jeden, ale GM je několik možností podle roku výroby! Na jednotce by měl být rok, něco jako 3/94 a uvidíš. Určitě ještě zkontroluj všechny pojistky. Já bych případně 1 RM asi měl...
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853