Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 525 tds - Zrezlá voda v chladiči
-
Čaute, objevil se mi problém, nevím, zda je malý nebo velký a jaké může napáchat škody. Mám úplně zrezlou nádobku + vodu v chladiči (viz. foto). Chtěl bych se zeptat, co s tím a jestli to dokážu dát do kupy sám - vylejt vodu, nějak vyčistit nebo něčim prolejt a pak jen nalít směs + vodu a hotovo nebo je v tom nějaký háček? Nerad bych něco zvoral, tak se raději zeptám. Nikde ve fóru jsem nenašel postup při výměně, tak proto zde píši.
- Přílohy
-
- Fotografie14075.JPG (89.07 KiB) Zobrazeno 405 x
-
Na olej ve vodě to vypadá moc světle,jak píšeš vypadá to jako rez,asi někdo nalil obyč vodu,stálo to dlouho nebo podobně.....vypustit,propláchnout,nalít nemrzku s destilkou-jiná rada asi neni..Pak uvidíš..Každopádně pokud je to jen zrzavá voda a několikrát to vypláchneš tak toho sajrajtu se těžko zbavuje
u tds je to ale zrádný,budeš muset určit jestli to je opravdu rez či začínající mastnota od oleje z motoru.

-
Ahoj.Mám taky TDSko.Nedávno(cca rok) jsem měnil vodní čerpadlo.A když jsem vypouštěl chlad.kap,tak vypada přesně jako ta tvoje.Změřil jsem ji,jestli je mrazuvzdorná...Byla,tak jsem jí tam nalil zpátky,nebyl důvod jí tam nevrátit!A ty keci tady jako olej ve vodě prosim tě IGNORUJ
Asi neviděl nikdy jak vypadá chlad. kap + expanzka když je olej ve vodě...Tohle je romál narezivělá chlad.kap.Nic špatného,ale jestli chceš klidně si jí nech vyměnit,ale rozhodně to není žádný problém!!!!!!!!

-
Tak to jsi mě dost uklidnil. Mrazuvzdorný to mám každopádně taky, takže alespoň jedna věc prozatím vyřešena a můžu řešit důležitější věci, jako například vybitou baterii.
Díky moc!
Mimochodem, když už jsme u toho chladiče, neznáte někdo odpověď na můj příspěvek zde? http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Je dost možný, že to s tou vodou souvisí.

Mimochodem, když už jsme u toho chladiče, neznáte někdo odpověď na můj příspěvek zde? http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
Je dost možný, že to s tou vodou souvisí.
Piču s vodou souvisí:D Tu hadičku zastrč jako-by do blatníku a nech jí volně a neucpávej.To tam je shválně.Třeby kdyby si tam dal hodně chladičky,nebo kdyby to vařilo,to je ok.Tvůj problém je v termostatu...Měl jsem to taky.Když jsem měl auto ohřáté a najel na dálnici tak teplota spadla,termostat byl furt otevřený,zasekává se.Jeden tady mám.A klidně ti ho vyměnim,jestli jsi teda z Prahy:) ?
-
-
-
Termostat teda určitě vyměním.
Měl bych mít v hajzlu jen baterku, už když jsem byl dělat technickou, tak řikali, že mám špatnou baterku. Já to pořád nechával bejt a teď v těch mrazech jsem to už nenakopnul. Pak jsem se rozhodl zkontrolovat baterku a musel jsem dolít skoro 2 litry destilky, takže byla dá se říct na suchu. Přes kabely nastartuju. Ještě zkusím dobít baterku a uvidím, jestli je to na novou nebo bude stačít to dolití + dobití. 

-
No jestli ta baterka má v prdeli životnost,tak jí neoživíš! Nejlépe jí nechat změřit měřákem na baterky,to ti ukáže životnost třeba 20% a nabitost třeba 50% tak to je v piči a ten přístroj ti napíše jestli je potřeba dobít nebo vyměnit.Takže ty potřebuješ aby ta baterka měla dobrou životnost popř. dobít.Ale jestli tam už je dlouho tak asi kup novou:)
-