Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna předních tlumičů E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
code
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od code »

Zítra jdem s kamošem měnit tlumiče a pružiny na E39 (528, 96), demontovali jsme už starý tlumič a pružinu, stahováky máme.

Ale máme problém s tím, že ten tlumič drží pořád ve střední poloze, čili moc nevíme jak jednoduše zmáčknout pružinu natolik aby jsme bez problému smontovali horní uložení.

Díky za rady.

Jsem jsem se díval http://www.beisansystems.com/procedures ... cedure.htm, ale moc tomu nerozumím.
Couloo

#2 Příspěvek od Couloo »

Upřímnou soustrast. Já se s 1 tlumičem drbal 2hod a odnesl to můj ret a zlomený zub jak mi můj podomácku udělaný stahovák pružiny prdnul.

http://youtube.com/watch?v=je9ZqHWa04c
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milo »

stahnout pruzinu stahovakem a jde to. hlavne stahovakem a ne nejakou samodomo, nebo nedejboze dratem!

mam obyc stahovak za par set a bez problemu
Couloo

#4 Příspěvek od Couloo »

Ja měl taky origo stahovák jenže ta pístnice se stáhla dolů a pak už ten stahovák překážel v nasazení horního uložení tak proto jsem musel tu pružinu stlačenou, musel něčím zajistit a tak přišel na řadu drát který praskl a pružina mi rozbila držku. U druhé strany jsem byl už opatrnější :lol: :lol:
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od milo »

mam tady ty stahovaky a zadny problem s nasazenim ulozeni tlumice nebyl..

http://www.shop-naradi.cz/stahovak-pruz ... 4/d-73954/

obrazek je ilustracni, vyhledano googlem :)
zverbo

#6 Příspěvek od zverbo »

vymena tlmicou a pruzin je pech, opatrnosti neni nikdy dost, mam tiez velmi zlu skusenost ale nastastie bez trvalych nasledkou, odtedy som ich uz vymenil desiatky ale aj tak mam :respect:

Ja mam sice robene stahovaky v praci ale priamo na pruziny BMW ziadne univerzal, mam predok zvlast a zadok zvlast je to vychytavka, dost to pomaha.

Podobne ako ked vam vyvre voda v chladici na okruhu a rychlo rychlo chcete doliat, alebo vam ABG preroby facelift na Jofre de Pejrak
proste opatrnost je dolezita vzdy. Je potreba si davat pozor, potom nemate zbytocne spalene ruky, polamane prsty, jazvy na tvary atd...
code
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od code »

Tak hotovo, chce to jen pořádný sthováky, s těma mrdkama co jsem měl to prostě nešlo..
zverbo

#8 Příspěvek od zverbo »

Naradie a pomocky pri oprave auta su najdvolezitejsie a pokial mas mizerne zakladne veci neurobis nic akurat skodu, viem co pisem, mam zopar druhou naradia s ktorymi sa hra syn v garazi lebo su uplne na ...
Odpovědět