Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 nejde tempomat ani multifunkce

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
zverbo

#1 Příspěvek od zverbo »

Znicoho nic prestal ist tempomat a ked volim na MLF ide iba radio, hlasitost, prahadzovanie frekvencii a telefon, bordmonitor nereaguje na prehadzovanie medii takže hra len radio, atd...
Nefunguju smerovky!!!

Odpojil som Tempomat na volante a aj MLF a bordmonitor už reaguje ako ma bez problemou, smerovky takisto makaju.

vie niekto co mam za problem???
eric
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od eric »

Mám úplně stejnej problém,mě se to stalo těsně po výměně 4-ramínka za 3-ramínko,funguje mi zesílování a přepínání rádia,ale tempomat ne.Nepoužíval jsem ho ani moc před tím,takže jsem to zatím neřešil,ale určitě budu rád,když někdo poradí?! :)
zverbo

#3 Příspěvek od zverbo »

Prave ze mam original volant co tam bol z vyroby - 4raminko -

Mam doma aj volant z M5 ktory už mam precaluneny ale nedaval som ho tam zatial az po zime ale samozrejme ma to napadlo ho skusit ale to iste, presne to isto co 4raminko.

Pokial mam Mlf odpojenu bordmonito maka ako ma vsetko 'OK.
Ked zapojim MLF a tempomat tak vajca ani tempomat ani Bordmonitor neraguju ale ovladanie hlasitostia, telefon a zmena frekvencie to ide super ako predtym.

Neviem co je za problem!!!
Dan td

#4 Příspěvek od Dan td »

Zkoušel jsi brzdový a spojkový spínač pro tempomat?
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
zverbo

#5 Příspěvek od zverbo »

EE neskušal ale ked zapnem tempomat tak sa rozsvieti kontrolka tempomatu ale vajca nejde a kontrolka po par sekundach zhasne.

Zajtra to skusim ale myslim si ze to bude skor zbernicou nejakou kedze mi pritom blbne aj bordmonitor.

Nefunguje tempomat a bordmonitor nereaguje ako ma na zmeny, mlf je v poriadku, ked odpojim komplet ovladanie tempomatu a aj mlf tak bordmonitor maka ako ma - nebu to skor elektronicka chyba na nejakej zbernici?
Dan td

#6 Příspěvek od Dan td »

Z toho, co píšeš teď, by mohla s velkou pravděpodobností být chyba ve spínačce. Resp. s tím spínačem, co je hned po klíčku - prostě převádí mechanický pohyb klíčku a tím spíná, nevím, jak to popsat.

Já to měl podobně, nejdřív nešel tempomat občas zapnout, občas nešlo rádio, chvílema nešel zadní stěrač. Potom začal malinko (ale pořád) vrčet motorek ostřikovače a občas zlobila i další elektrika (chyba airbagu apod...).

Povyměňoval jsem půlku auta, než mi snejk poradil tohle a bylo to ono. Po výměně stačilo smazat chybu airbagů a vše šlape jak má. Prý je to celkem častá závada, nikdo neví proč se to děje, ale je to tak :-)

Je to díl číslo 2.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... on_switch/
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
zverbo

#7 Příspěvek od zverbo »

Aha AHA AAAAAAhaaaaaaaaaaaaaaaáááááááááááááááá

no hned zajtra menim este ze ich mam plny suplik :D :D :D
eric
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od eric »

Dan td píše:Z toho, co píšeš teď, by mohla s velkou pravděpodobností být chyba ve spínačce. Resp. s tím spínačem, co je hned po klíčku - prostě převádí mechanický pohyb klíčku a tím spíná, nevím, jak to popsat.

Já to měl podobně, nejdřív nešel tempomat občas zapnout, občas nešlo rádio, chvílema nešel zadní stěrač. Potom začal malinko (ale pořád) vrčet motorek ostřikovače a občas zlobila i další elektrika (chyba airbagu apod...).

Povyměňoval jsem půlku auta, než mi snejk poradil tohle a bylo to ono. Po výměně stačilo smazat chybu airbagů a vše šlape jak má. Prý je to celkem častá závada, nikdo neví proč se to děje, ale je to tak :-)

Je to díl číslo 2.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... on_switch/

Jo,tak s tou spínačkou to mám podobný,mám na to takovou fintu-občas se mi stane,že když nastartuju,nejde mi zadní roletka,ztuhne posilovač a rozsvicuje se světlo u zrcátka,tak vytáhnu clonu a otevřu krytku na zrcátko a ono se to sepne.Trvale mi svítí kontrolka airbagu u spolujezdce,jakmile jen problikává,vím,že to zahaprovalo,tak udělám výše zmíněné a kontrolka airb. se rozsvítí a je vše ok.Mechoš mi taky říkal,že to bude chtít vyměnit něco na spínačce,že by to mělo tedy souvislost i s tím tempomatem??!
eric
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od eric »

zverbo píše:Aha AHA AAAAAAhaaaaaaaaaaaaaaaáááááááááááááááá

no hned zajtra menim este ze ich mam plny suplik :D :D :D

Dej vědět,jestli to pomohlo pls.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Snejk »

ericu tak u tebe to je spinacka na 150 milionu procent. ani o tom neuvazuj a koukej menit....
eric
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od eric »

Snejk píše:ericu tak u tebe to je spinacka na 150 milionu procent. ani o tom neuvazuj a koukej menit....

Oukej,tedy ten díl č.2 jak píše Dan TD,jo?Btw.koukám,že sis fakt koupil tu e66 :rock: Kdysi jsme si psali na ICQ a tys o ní básnil,to je hezký vidět,že si někdo umí splnit sen! :D
zverbo

#12 Příspěvek od zverbo »

JOJO Snake umíííííííííí a víííííííííííííííí na bigu sem stal jen u jeho auticka

Naposledy Snake radil a poradil a radil PROFESIONALNE!!! Zaco mu moc dakujem!!!

Teraz k mojmu problemu:
zasekol som sa dnes na brzdach tak som nemal cas na vymenu tej spinacky ale zjtra stavam hned rano o jedenastej a idem nato - verim ze ste mi dobre poradili a ze to bude ono.
zverbo

#13 Příspěvek od zverbo »

NO tak vajca!!! Skusil som 3spinacky alebo co to je vsetky VALEO qa vajca stale to iste.

Len pre postrech - ked odpojim kabelaz ovladania jak MLF tak aj tempomat vsetko je uplne OK

ALE ked zapojim kabelaz MLF a tempomatu tak nefunguju: smerovky, tempomat, bordmonitor nereaguje, hra len radio ale da sa ovladat cez MLF

hmm vie niekto co to je za problem???
zverbo

#14 Příspěvek od zverbo »

Nikto nic??? Diagnostika OK bez zavad.
zverbo

#15 Příspěvek od zverbo »

Dnes som vymenil zase 4 spinacky a nic stale ten isty problem, vyskusal som 6 volantov a furt vajca.

Nikto nic???
zverbo

#16 Příspěvek od zverbo »

Jo volanty som menil aj s kruzkami zbernymi, takze vtom taktiez neni problem.
kalashnikow

#17 Příspěvek od kalashnikow »

Nebude odpálená nějaká pojistka ?
zverbo

#18 Příspěvek od zverbo »

To by som sem nepisal ze mam problem! :lol:
Ale dobry postrech - NIE nieje odpalena žiadna poistka, vsetky su ok, jak v predu tak vzadu

:D

:cry:
tim-rc

#19 Příspěvek od tim-rc »

mě to dělal kroužek pod volantem. Drát od sběrnice jsem prohodil s klaksonem a šlapalo to.
zverbo

#20 Příspěvek od zverbo »

to je super že ti to pomohlo ale ja som vymenil vsetky volanty co mam v sklade aj s kružkami a vajca furt to iste to robi.
Odpovědět