milannn píše:no mám ho chvíli, tak to ješte vypozoruju, ale výrobce udává komb. spotřebu kolem 7,5 litru a ta je většinou tak o dva litry poddimenzována proti realitě.... Tak ale jestli je tady někdo kdo má taky E61 530XD v automatu, tak by mě zajímalo kolik mu to žere... a jezdím normálně, nejsem závodník:)
no to bych netvrdil.. když pojedeš dálku 100km podle předpisů.. měl by ses bez problému na takovou spotřebu dostat, pokud nejezdíš jen město, je něco špatně..
5er neznám/nezajímám se, ale u 3er je N52 (190kW) NEpřímovstřik, N53 (200kW) JE přímovstřik (montuje se od cca 2009??)
jinak k původnímu dotazu - opět analogie s 3er: 25i a 30i se liší sáním - 30i = "three stage manifold" (+ samozřejmě kompletně jiný SW)
imho x-drive na spotřebě přidá jen tolik, co odpovídá vyšší pohotovostní hmotnosti (cca 100 kg nahoru oproti zadokolce)
právě sem dodělal knihu jízd za 2012: 36kkm s průměrem 10.88 (sice převážně delší trasy, ale zato převážně "s intenzivním zápřahem všech 272 mnichovských hřebců pod haubnou")
Ano. To zajimavy je. Hned bych do nej sel. Sice je to 4x4. Radsi bych zadokolku, klasiku. Xdrive se zas muze hodit.
Kvuli tomuto autu jsem vznesl dotaz na motory. Tento ma jiz 200kw verzi a tudiz primostrik a tudiz tezko, resp. Draze na plyn. A krmit 200kw trilitr benzinem se ki nechce. To cloveka stahne i z kalhot
Kubaa píše:Ano. To zajimavy je. Hned bych do nej sel. Sice je to 4x4. Radsi bych zadokolku, klasiku. Xdrive se zas muze hodit. Kvuli tomuto autu jsem vznesl dotaz na motory. Tento ma jiz 200kw verzi a tudiz primostrik a tudiz tezko, resp. Draze na plyn. A krmit 200kw trilitr benzinem se ki nechce. To cloveka stahne i z kalhot
ani ne... mám 330ixT (200kW) v manuálu, jezdím s tím hoooodně moc dynamicky, jak píšu výše - loňský průměr ani ne 11.... nejvyšší průměr na nádrži (dovádění na okreskách) 15, minimum 8 (ale to bylo "za trest")
Kubaa píše:Ano. To zajimavy je. Hned bych do nej sel. Sice je to 4x4. Radsi bych zadokolku, klasiku. Xdrive se zas muze hodit. Kvuli tomuto autu jsem vznesl dotaz na motory. Tento ma jiz 200kw verzi a tudiz primostrik a tudiz tezko, resp. Draze na plyn. A krmit 200kw trilitr benzinem se ki nechce. To cloveka stahne i z kalhot
ani ne... mám 330ixT (200kW) v manuálu, jezdím s tím hoooodně moc dynamicky, jak píšu výše - loňský průměr ani ne 11.... nejvyšší průměr na nádrži (dovádění na okreskách) 15, minimum 8 (ale to bylo "za trest")
U 5er to určitě nebude nijak výrazně jinak..
Pokud máš firmu a nemusíš danit jsi v pohodě my co máme zdaněné prachy a jdeme si koupit auto a pak ještě palivo a vše platíme již z daněných peněz tak musíme koukat na provoz.
Pak si spočítej 30-40tis km ročně za 10litru benzínu nebo 10litru LPG.
vynásob třeba 5lety kdy máš auto a máš krásné čísla.
Pokud někdo podniká (a neřeší prachy) nebo jezdí jen o víkendu tak klidně auto muže žrát 13L/100km v benzínu
pěkné pokud sedí kilometry a stav zájetého auta tak cena je přiměřená.
Co si budeme nalhávat je rok 2013 a na jaře to bude zase jinde a cena 3kila za pěkné pruměrně vybavenou 5er je v pohodě. Tedy v pohodě je tak 220-250 ale to se prodává nafta.
Bohužel benzín v BMW je ceněnej dost vysoko.
Ale snad přijde doba a budou se dávat skoro zadara ... protože nebude na benzín a auta se budou kupovat stále méně a méně....
Tak jak to probíhá v itálii a řecku kde se auta přestávají kupovat ...
když chcete dobré a kvalitní BMW, jeďte si pro nej do německa a čím dál, nejlíp až ke Frankfurtu, tím líp. Pohraničí aaž k Norimbergu je rozebráno českými bazaristy a poláky. české bazary jsou cesta do pekel... Dobré bmw není v německu levnější, protože oni zase vědí co prodávají, ale máte uplně jiné auto, než vyhrkanou a stočenou kraksnu. Mluvím z vlastní zkušenosti. Hlavně to tady nerozebírejte, ja vím.... téma jsou benzínové motory:))))