Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 vs Jeep Cherokee
Mam podobne zkusenosti s moji '02 E39. V kombinaci s jiz 3. sezonu pouzivanyma Bridgestone Blizzak (nic extra pneu) jsem nemel zadny problem. Pravidelne jezdim mezi Moravou a Cechama, vcetne ledovkovych kalamit a zatim vse OK. Samozrejme kdyz si chci na snehu zadriftovat, neni problem to utrhnout a jednou se mi to malem vymstilo, ale pokud jezdim na ctverku do kopce tak zadny problem.
tak nove poznatky, uz sa bojim jazdit celkovo, v kazdej zakrute ma zalieva studeny pot, a mam ten znamy pocit ´´idem sa vyjebat´´, 70% z toho bude asi psychika, uz tomu auto akosi neverim, zvlast po tom, co nasnezilo, siel som 15km/h na dvojke do zakruty, a auto sa vydalo proste rovno, od narazu do stlpu som ho uchranil plynom, ale od 360° hodin, a zapichnutia do snehu uz nepomohlo nic.. uz aby bolo leto lebo ma jebne, a micheliny uz tiez vidiet nechcem 

starynovy píše:tak nove poznatky, uz sa bojim jazdit celkovo, v kazdej zakrute ma zalieva studeny pot, a mam ten znamy pocit ´´idem sa vyjebat´´, 70% z toho bude asi psychika, uz tomu auto akosi neverim, zvlast po tom, co nasnezilo, siel som 15km/h na dvojke do zakruty, a auto sa vydalo proste rovno, od narazu do stlpu som ho uchranil plynom, ale od 360° hodin, a zapichnutia do snehu uz nepomohlo nic.. uz aby bolo leto lebo ma jebne, a micheliny uz tiez vidiet nechcem
pokud šlápneš na brzdu v zatáčce na ledu či zmrzlém sněhu auto jde automaticky ven po přímce ...fyzika...
nebo pak v případě vysoké rychlosti a náledí ...
nebo další varianta jedeš rychle a kopneš tam dvojku a trhneš volantem na ledu/sněhu ono to jde rovně či smykem...protože začnou prokluzovat zadní kola která nedokážou ubrzdit vysokou rychlost třeba i z 60ti ...udělá auto skluz - ale to si vyzkoušej všechno někde na parkovišti nebo na trati kde je hodně místa v malé rychlosti at víš.
já si sníh užívám a klidně projedu cestu xx řízenejma driftama - tam kde nikdo není a nikoho neohrožuji
....fajn je to že neničím pneumatiky tak jak v létě kdy mizí vzorek.
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
starynovy píše:... dezen 6-7mm a nevyde skoro nikde,...
Jak vypadají ty gumy na okraji? Dost často jsem viděl, jak lidi koukají na stav gum dle vzorku uprostřed, ale že mají hrany gum sjeté či prostě už na nic, tak neřeší/si nevšimnou. Dokonce jsem byl svědkem nehody, která se stala se 4x4: gumy vypadaly ok, měly těch 6-7mm (goodyear myslím), ale okraje byly špatné, auto jelo v zatáčce prostě rovně. Pak jsme je ještě zkoušeli, ale prostě to bylo na sněhu v zatáčkách neovladatelné. Po výměně gum vše ok. Pak je jedno, jestli je to předokolka, zadokolka či 4x4...
...ex 530dA-Msport-bmwpower...
ja zadny nahon nevinim, nie nekopol som tam dvojku v 90tich, do tej zatacky som nadisiel uz plynulo 15 na dvojke, bez zmeny rychlost, plynulo som zatocil, ale auto pokracovalo rovno.. holt si cestary nerobili povinnost, a 10cm brecky je moc asi aj na tank :D gumy su opotrebene rovnomerne, ale osobne to vidim na to ze predna naprava to uz ma zasebou, obcas sa mi zda ze to auto nerobi presne to co chcem > asi vymlatene riadenie, do poslednej doby som bol rozhodnuty to vymenit, zadok som robil komplet, ale ked vidim tieto jamy.. par krat clovek chyti taku vacsiu, comu sa proste nevyhne pokial nechodi sam, a nema vyhlad 30m pred seba, a je tam kde bol
viem o com hovoris lucifer, ABS mi neslo asi 3 mesiace, nez som sa dokopal k tomu ho spravit, ked prsalo tak bola brzdna draha v rychlosti 50, aj 20m 

-
- Kontaktovat uživatele:
podle me to bude spatna geometrie, to ze se nesjizdi hrany neznamena, ze je vse OK. a jeste me napadlo - brzdi vsechny kola tak jak maji?
BMW mam 10 let, prvni E34, potom E32, ted E39 + E36. s zadnou jsem v zime nemel problem a to jezdim pravidelne na hory (jizerky, krkonose, alpy). teda jednou jsem v tatrach udelal s E34 hodiny (vyjete koleje v ledu, auto jsem mel prvni zimu, ridicak taky pomerne cerstvy - cca. 3 roky), ale nic se nastesti nestalo a zustal jsem na ceste
BMW mam 10 let, prvni E34, potom E32, ted E39 + E36. s zadnou jsem v zime nemel problem a to jezdim pravidelne na hory (jizerky, krkonose, alpy). teda jednou jsem v tatrach udelal s E34 hodiny (vyjete koleje v ledu, auto jsem mel prvni zimu, ridicak taky pomerne cerstvy - cca. 3 roky), ale nic se nastesti nestalo a zustal jsem na ceste

ocividne dost zalezi na tom po com idem, neni sneh ako sneh, dnes som siel v uplnom blizarde 90km, cesty biele, novy tazky sneh, a slo to v pohode, samo ze 120 sa ist nedalo, ale ziadne nepredpokladatelne akcie to auto nerobilo, taktiez som skusil nejaky ten kopcek, a na volnobehu to bez presmyku vybralo to co predtym nie.. ale 10cm mokrej brecky/lad je ina liga, to zrejme uplne zahlti vzorok pneumatiky, a uz to ide ako na saniach.