Ahoj, v poslední době mi začalo auto při rozjezdu chcípat, na volnoběh běží bez problému a při lehkém sešlápnutí plynového pedálu má snahu chcípnout, po uvolnění plynu se motor opět srovná do volnoběhu a zase běží v klidu. Toto se mi zopakuje třeba dvakrát a potom auto bez problému funguje třeba týden, ale v poslední době se tato závada začíná častěji opakovat. Nemá s tímto problémem někdo tady zkušenost??
Předem děkuji za rady.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Chcípaní motoru při rozjezdu e39 525iA M54
mě něco podobného dělal konektor špatně zacvaklí na čídle vačky jsou z něj dva konektory a jsou pod saním zacvaklé do proti kusu a jeden byl huř a takhle se to projevovalo a věřim taky jsem byl z toho hotovej a na diagnostice nic neukazalo ? dneska je to napichnutí celkem levny a hlavně netápeš ja to měl tady u nas za 500 a hned věděl a díky tomu jsem na ten štekr přišel ,,,, ale mam 523i jestli mas něco jineho nevím ale je to dost podobný jak říkáš ,,, at to dobře dpadne hoj
-
kalashnikow
Dnes jsem napíchl na diagnostiku a v Inpě mi vyskočily chyby
65 NW_E , 18 NW_A , 104 control - VANOS mecanical outlet
zkusil jsem i Carsoft a tam vyskočila chyba čidla vačky
18 EWS signal not present or faulty / Signal camshaft (MS43)
toho jsem se chytil, chtěl jsem zjistit jestli není čidlo třeba zanesený karbonem. Při rozebírání jsem zjistil, že v konektoru na připojení čidla byl olej, tak jsem vše vyčistil i pro jistotu to čidlo, vše namontoval zpět a zapojil.
Při nové diagnostice se už žádná chyba nenačítala a auto zatím běží bez problému, tak uvidím jestli ten olej byl příčinou, nebo budu muset čidlo vyměnit za nové.
65 NW_E , 18 NW_A , 104 control - VANOS mecanical outlet
zkusil jsem i Carsoft a tam vyskočila chyba čidla vačky
18 EWS signal not present or faulty / Signal camshaft (MS43)
toho jsem se chytil, chtěl jsem zjistit jestli není čidlo třeba zanesený karbonem. Při rozebírání jsem zjistil, že v konektoru na připojení čidla byl olej, tak jsem vše vyčistil i pro jistotu to čidlo, vše namontoval zpět a zapojil.
Při nové diagnostice se už žádná chyba nenačítala a auto zatím běží bez problému, tak uvidím jestli ten olej byl příčinou, nebo budu muset čidlo vyměnit za nové.
- Přílohy
-
- IMG_0003.jpg (49.9 KiB) Zobrazeno 281 x
-
- IMG_0002.jpg (51.25 KiB) Zobrazeno 281 x
-
- IMG_0001.jpg (52.98 KiB) Zobrazeno 281 x
-
kalashnikow