Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problem s chlazenim e39 528i r.v.98

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pity84
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od pity84 »

Potreboval bych poradit mám už dva měsíce problemy s chlazením: zhruba pred dvema mesici se mi zacala stracet voda musel jsem dolevat 1x za 500km zhruba 300ml videl jsem ze je na krytu motoru voda jakoby pod expanzi nadobou, ale nezjistil jsem kde uníka tak jsem to odvezl do servisu tam mi rekli ze je praskla nadoba tak jsem koupil novou potom stale unik tak ze je to chladicem je tam mensi dira dali jinej chladic a zdalo se ze dobry mesic jsem asi jezdil a teplota, topeni vsechno v poradku az do ted, prestalo to obcas topit treba po hodine jizdy sel najednou studeny vzduch tak jsem dolil trosku vody a chtel to ovzdusnit ale kdyz jsem povolil vsechny tri srouby na ovzdusneni tak mi netekla voda jenom para a obcas vyprskla voda, pri studenem motoru nesla ani kapka. Tak jsem to odvezl zase do servisu, ze je ko vodni pumpa tak ji dneska vymenili a volal mi ze topi jenom jedna pulka auta a hadice jsou nafoukle tak ze se mam pripravit na tesneni pod hlavou nebo primo hlavu (ovzdusnene je to pry v poradku a termostat taky). Tak se chci zeptat jestli mate nejake zkusenosti nebo rady da se to nejak poznat z diagnostiky z live data mam inpu ( zadne chyby tam nebyly) diky za rady nechci delat hlavu zbytecne.
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

těsnění pod hlavou je mechanickej problém to diagnostika nenapíše,dá se udělat test spalin ve vodě pokud je servis patřičně vybaven,ale potom co jsi popsal bych asi navštívil někoho kdo tomu rozumí a najde chybu hned napoprvé,jít cestou pokus omyl je tak na garážové úrovni s jedním šroubovákem v kapse.
Jinak podle popisu bych to viděl také na těsnění pod hlavou.
Odpovědět