Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Podezřele levný olej BMW 5W30 - je ok?
-
já ti nevím..já jsem viděl toto video.....bohužel před váměnou oleje.....a tak jsem šel šmajdat do autokelly pro 5w30 castrol za 2000 / 5 litrů ..jednak mi to říkal i jeden slovenskej člen.., že to co tady kupujem jako origo bmw ll 04 v těch lahvičkách za 170/litr je polsko...a bůhví co v tom je.., tak i snejk mi říkal.., žeby to do toho nelil ..jinak já jsme na to jezdil taky
Tohle snad nemuzes myslet vazne.. Autokelly jako jeden z nejdrazzsich prekupniku autodilu, navic jak znamo prevazne nejvetsich smejdu z polska, a ty si u nich koupis litr oleje za 400,- s tim, ze je to jako zaruka kvality?
Btw. tvuj olej: http://www.autodily-cardo.cz/motorove-o ... k-castrol/
Souhlasim s tim, ze castrol je asi nejvice padelany olej, takze vazne neni problem koupit v jejich obalu neco jineho. Narazim na to, ze velmi vysoka cena neznamena, ze je to super olej. Urcite bych nekupoval olej na aukru, ale od aspon trochu seriozniho prodejce, hlavne za odpovidajici cenu a nepodporovat tyhle lichvare (autokelly, elit..).
tanner540i píše:já ti nevím..já jsem viděl toto video.....bohužel před váměnou oleje.....a tak jsem šel šmajdat do autokelly pro 5w30 castrol za 2000 / 5 litrů ..jednak mi to říkal i jeden slovenskej člen.., že to co tady kupujem jako origo bmw ll 04 v těch lahvičkách za 170/litr je polsko...a bůhví co v tom je.., tak i snejk mi říkal.., žeby to do toho nelil ..jinak já jsme na to jezdil taky
Tohle snad nemuzes myslet vazne.. Autokelly jako jeden z nejdrazzsich prekupniku autodilu, navic jak znamo prevazne nejvetsich smejdu z polska, a ty si u nich koupis litr oleje za 400,- s tim, ze je to jako zaruka kvality?
Btw. tvuj olej: http://www.autodily-cardo.cz/motorove-o ... k-castrol/
Souhlasim s tim, ze castrol je asi nejvice padelany olej, takze vazne neni problem koupit v jejich obalu neco jineho. Narazim na to, ze velmi vysoka cena neznamena, ze je to super olej. Urcite bych nekupoval olej na aukru, ale od aspon trochu seriozniho prodejce, hlavne za odpovidajici cenu a nepodporovat tyhle lichvare (autokelly, elit..).
no...., myslím nicméně mi nakonec dal slevu...už jsem mu kdysy donesl flašku a celkem slušně jsme pokecali tak mi dává přes 50% slevu na všechno...takže 10 litrů oleje cca 2200,- což se už dá..., nicéně...ten kdo si tam jde koupit za normální cenu...2000 nez dph..cili 2400s / 5 litrů pleje..tak to je dobrodruh...každopádně díky za odkaz...člověk se stále učí
-
kluci jen tak z legrace - výměna oleje origo pro 530xd e61 v ČR 7000kč
výměna v DE v BMW - 105euro.
Počítáno komplet s fitry a prací.
A ted at mi někdo řekne proč stojí litr oleje v ČR 450kč bez dph.
A kdo tady koho ojebává....
A to bychom mohli pokračovat dalšími díly...
Když ukazoval známej faktury od BMW z DE servisuje svoji 535d byl to velkej úžas jak jsou v německu levní.
výměna v DE v BMW - 105euro.

Když ukazoval známej faktury od BMW z DE servisuje svoji 535d byl to velkej úžas jak jsou v německu levní.

U nás ti napočítají servis v AW jednotkách + předraženej olej, v Německu mají balíčky na jednotlivý úkony. Známej si u E53 sajetejma 100 tis. km nechal vyměnit olej v Drážďanech, liboval si jak to bylo levný a do měsíce mu odešlo turbo. Možná náhodou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Filozof píše:kluci jen tak z legrace - výměna oleje origo pro 530xd e61 v ČR 7000kč
výměna v DE v BMW - 105euro.![]()
...přesně tak, tady v ČR jsou všeobecně "úžasný ceny"...já např. bydlet blíž k německu, tak jezdím nakupovat jen tam-hlavně potraviny, který jsou kvalitnější a mnohdy za nižší ceny...ČR je úžasná skoro ve všem-je tady skoro 1,2mil podnikatelů a jen třetina řádně platí daně,akcie na anonymní doručovatele,nejvíc korupce,podvody s eu dotacema atd atd...a nakonec hlavně máme vládu, která má motto : "proti korupci a vláda rozpočtové odpovědnosti"...to fakt bomba...

EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
m.deejay píše:...já např. bydlet blíž k německu, tak jezdím nakupovat jen tam-hlavně potraviny, který jsou kvalitnější a mnohdy za nižší ceny...
To myslíš vážně? Mám to do Drážďan 60 km, do Pirny 30. Vím o tom svý. Buď jsou kvalitnější NEBO za nižší ceny.
Vlasta píše:m.deejay píše:...já např. bydlet blíž k německu, tak jezdím nakupovat jen tam-hlavně potraviny, který jsou kvalitnější a mnohdy za nižší ceny...
To myslíš vážně? Mám to do Drážďan 60 km, do Pirny 30. Vím o tom svý. Buď jsou kvalitnější NEBO za nižší ceny.
...proč bych to jako nemohl myslet vážně? Nechávám si občas od kolegů z práce potraviny a drogerii vozit a kvalita potravin je vyšší-a není to jen můj subjektivní názor...nižší obsah náhražek,barviv,éček,separátů...prášky na praní-tady u nás mají méně aktivních látek,hůř perou...to je jako málo? Samozřejmě by to bylo na román,proč se u nás prodávaj takový šmejdy a vedle u sousedů si to nedovolej. Neříkám, že je vše za nižší ceny, ale u nás je toho dost předraženýho, protože páni obchodníci u nás jsou nenažraný...
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
...např teď dopoledne jsem se zrovna koukal na dokument o šampaňském z Francie a someliér co tam vystupoval se podivoval na tom, proč si tady obchodníci přirážejí takové vysoké ceny, když přímo ve Francii to koupíš levněji...takže asi tak...a to jeden příklad za všechny....skoro všechny...
http://life.ihned.cz/jidlo/c1-52295120- ... -a-nemecka
http://ekonomika.idnes.cz/nakup-v-nemec ... nomika_brm
http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi ... -chut.html
http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi ... y-kos.html
http://ekonomika.idnes.cz/nakup-v-nemec ... nomika_brm
http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi ... -chut.html
http://www.blesk.cz/clanek/radce-zdravi ... y-kos.html
m.deejay píše:...např teď dopoledne jsem se zrovna koukal na dokument o šampaňském z Francie a someliér co tam vystupoval se podivoval na tom, proč si tady obchodníci přirážejí takové vysoké ceny, když přímo ve Francii to koupíš levněji...takže asi tak...a to jeden příklad za všechny....skoro všechny...
To máš stejný, proč plzeňský pivo stojí ve Francii raketu
Kvalitní potraviny jsou v Německu stejně drahý nebo dražší než u nás. Ty prášky a drogerie je levnější, ale kolik toho spotřebujete? Já tam kupuju akorát francouzskej koňak, rybí konzervy a uzenýho lososa.
Vlasta píše:m.deejay píše:...např teď dopoledne jsem se zrovna koukal na dokument o šampaňském z Francie a someliér co tam vystupoval se podivoval na tom, proč si tady obchodníci přirážejí takové vysoké ceny, když přímo ve Francii to koupíš levněji...takže asi tak...a to jeden příklad za všechny....skoro všechny...
To máš stejný, proč plzeňský pivo stojí ve Francii raketu
...u plzně to beru, ale u nás se předražuje skoro vše...a co ty potraviny?
...jinak abych se trochu vrátil k tématu, tak skutečně nedokážu pochopit tak vysoký ceny náhraních dílů na auta- z toho vyplývá nesmyslná cena 500kč za litr oleje do mýho auta, kdy mám dát jen přes 4tis kč čistě za olej bez práce a filtrů...proč jde i přímo od známýho v bmw servise sehnat ten samý olej za 200kč litr? To jako musí mít zisk na jednom litru oleje 200% zisk???
Vlasta píše:Kvalitní potraviny jsou v Německu stejně drahý nebo dražší než u nás. Ty prášky a drogerie je levnější, ale kolik toho spotřebujete? Já tam kupuju akorát francouzskej koňak, rybí konzervy a uzenýho lososa.
To jsi asi nečetl pořádně odkazy, který jsem sem dal...zkušenosti lidí z mýho okolí jsou teda jiný, než tvoje...srovnávám potraviny skoro stejných cen tady a v německu a tam to vychází většinou líp...

S tím olejem mě taky poprvé nasrali, napočítali mně 450 za litr 5W-30, tak jsem si příště přivezl svůj olej, 0W-30 za 400/litr (dnes už je taky levnější). Sice na mě blbě čuměli, ale od té doby si zvykli.
Vlasta píše:S tím olejem mě taky poprvé nasrali, napočítali mně 450 za litr 5W-30, tak jsem si příště přivezl svůj olej, 0W-30 za 400/litr (dnes už je taky levnější). Sice na mě blbě čuměli, ale od té doby si zvykli.
...mě nebylo umožněno,abych si svůj olej přivezl - Horimex Vysoké Mýto, tak jsem si to zařídil přes jednoho člena tady v BMW Car Tec Liberec a měl jsem olej za 200kč l...