Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Částečné polepení auta fólií - přední kapota - zkušenosti?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ver

#1 Příspěvek od ver »

Zdravím,
před 10ti lety jsem koupil E39, na kterou se v prodejně při bouřce vysypala výloha (sklo) a přední kapota byla ještě před koupí přelakována. O tomto jsem věděl a cena to vykompenzovala...
Po 8mi letech začal lak na kapotě praskat - předloni jsem nechal na kapotu udělat nový lak, nicméně buď to odflákli, nebo nevím. Kapota je komplet popraskaná (mikrotrhlinky po celé ploše, ale jsou dost vidět).
Uvažuju o potažení fólií - máte s tím zkušenosti? Jde o to, jestli jde folie nalepit na popraskaný lak a nebude to dělat neplechu.
Další otázky co mě na fólii napadají:
- jde to pak umývat vapkou?
- jak dlouho to vydrží?
- když chytím kamínek (na kapotě se to předpokládá), prodře se fólie?

Obcházel jsem polepené auta na parkovištích a nezdá se mě, že by to nevydrželo, resp. nenarazil jsem na žádné potrhané fólie od kamínku atd.
Pokud máte zkušenosti (pozitivní/negativní), sem s nimi.

díky
Velvetek
Klubové ID: 2613
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Velvetek »

Někteří dávají fólii právě proto, aby ochránili lak a fólii mohli případně vyměnit (nemluvím o tuningářích).

Může se poškodit, ale nebál bych se, že ji prodře, obzváště ne na kapotě, to spíše přední nárazník.
Mýt to normálně můžeš.

Ale co odstín, to Ti nebude vadit jiná barva kapoty? Nebylo by lepší sehnat kapotu jinou nebo ji nechat opravit pořádně? Tohle je takovou nouzové řešení, i když chápu, asi finančně méně náročné...
ver

#3 Příspěvek od ver »

Velvetek píše: Ale co odstín, to Ti nebude vadit jiná barva kapoty? Nebylo by lepší sehnat kapotu jinou nebo ji nechat opravit pořádně? Tohle je takovou nouzové řešení, i když chápu, asi finančně méně náročné...
Problém je, že si nejsem jistý, jestli to někdo dokáže přestříkat a vykitovat tak, aby to zase za rok nepraskalo... Kdybych někoho takového našel, tak neváhám, ale zkoušel jsem 2 různé lakýrníky, a výsledek byl u obou stejný - za rok popraskané...
beny-maser

#4 Příspěvek od beny-maser »

doporučuju lakýrníky nakopat do prdele oba :!: jelikož uměj hovno :!:
přestříkat to jde a i ta tvoje kapota ,nejprve je třeba bruskou starej a poškozenej lak sundat a pak od začátku,co jsem si doma stříkal věcy sám tak jsem s tím nikdy neměl problém. Jedinej strašák co mě trápil, byl trefit odstín a nemít tam nohy od much či pomerač, kvůli špatně namíchané barvě.
Folie není špatnej nápad, ale počítej s jiným odstínem,rovnou počítej s tím že to přiznáš a doladíš k tomu i zbytek auta.
Folii šutr neprotrhne ani nepoškrábe,hlavní problém je kvalita folie, protože jinak ti popraská od tepla. Na firemním autě máme reklamní polepy a část střechy a kapotu musíme nechat přelepyt, stáří cca dvě léta(parkování na ulici,směrem na jih). Folie je spálená. Jinak co tu maj klucy polepený auta tak si neztěžujou, ale lepyl jim to někdo jinej než nám. Rozhodně doporučuju sehnat reference ať se rozhodneš tak či tak.
PS:polepyt dobře autobus není stejný jako osobák či dodávka
rooc

#5 Příspěvek od rooc »

na té foliji to bude vidět, pokud je to popraskané, za nějakej čas se ti to samé vyrýsuje na fólii..teď jsem se ptal kamaráda co fólie lepí
Martem
Klubové ID: 999

#6 Příspěvek od Martem »

rooc píše:na té foliji to bude vidět, pokud je to popraskané, za nějakej čas se ti to samé vyrýsuje na fólii..teď jsem se ptal kamaráda co fólie lepí
To je pravda,jedině by musela být nalepená folie silnější,třeba imitace karbonu,nebo kůže apod ..... Klasické folie i wrapové na auta (na celopřevleky) úplně vše kopírují,pokud je nějaká rýha. Prasklinky mikroskopické jsou ok.
Odpovědět