Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e61 - INPA - najeté kilometry v jednotce Webasta

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jendix »

Protože mi přestalo nějak fungovat webasto, koukli jsme na to dneska s jedním známým co má notebook s INPOU (doufám teda že je to plnohodnotá INPA, má jen kabel se zásuvnou a notase s instalcí INPY, chyby mu ale bohužel smazat nešli).

Dle chyb jsme tak nějak zjistili čim by to mohlo být. Co mě ale zaskočilo je udaj o najetých kilometrech v jednotce webasta, ukazovalo to hodnotu kolem 430tkm.. což mi přijde až nereálný, auto jsem si nechával proklepnout v bmw a rok před koupí bylo u bmw s nějakejma 170tkm, po necelym roce jsem auto se 190tkm koupil..

Co mě zajímá, setkal se s tím někdo?? Je samozřejmě možný i to, že někdo někdy celý webasto prohodil, nebo dokonce dodatečně zabudoval.
rooc

#2 Příspěvek od rooc »

nebo nedejbože dal to auto promáznout pžedchozí majitel u frajera, co to opravdu umí
matiz
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matiz »

Mel bych dotaz, k ktereho roku ta petka je ?
Miguel

#4 Příspěvek od Miguel »

Nevím o tom že by jednotka Webasta ukládala kilometry.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

nahod screen z te inpy... Bez auta s webastem se tam nedostanu.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Snejk »

chyby smaznout nedokazal protoze je to webasto zamceny.. odemkne ho jen dis.. tudiz je zablokovany pro veskery funkce... vyndej a zadnej jeho poijistku a pak si to muzes znova poustet do aleluja a mazat...
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

matiz píše:Mel bych dotaz, k ktereho roku ta petka je ?

2005/12 ale kupoval jsem si jí přímo v německu od druhýho majitele.. a kilometry jsem si nechával proklepnout přímo v bmw navíc auto opravdu nevypadá na to že by mělo najeto 400.. je mi to právě divný..

screeny z inpy hodím jedině příští tejden.. jestli bude kámoš ochotnej mi to znova zdiagnostikovat..
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jendix »

Snejk píše:chyby smaznout nedokazal protoze je to webasto zamceny.. odemkne ho jen dis.. tudiz je zablokovany pro veskery funkce... vyndej a zadnej jeho poijistku a pak si to muzes znova poustet do aleluja a mazat...

jak to myslíš zamčený?

když vyndám a zandám pojistku, tak to pak přes inpu smáznu? jinak se tě ještě jako experta na inpu zeptám, jak je to s těma kilometrama, setkal jsi se s tím už, jestli se nepletu, děláš převážně s inpou, tak by jsi to mohl vědět?
Patrik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Patrik »

pridam poznatky s km v jednotkach a autech bohuzel zaznamenana chyba a udaj km je holá pravda a ja takhle par auticek se 170t km serviskou jasnym puvodem a posedni chybou pred rokem v automaticke prevodovce ve 320t videl :-)
a jelikož jsou lidi dnes už chytří ví že se km stahujou vždy před návštěvou servisu, technické a všude kde se ukládaj km je o poznání horší mít záruku na km od kohokoliv....v BMW sice načítaj dneska i klíček s km vždy když tam pojedeš a necháš vyměnit i jen žárovku, ale já osobně vim že certifikát, serviska, výpis z autorizáku fktury a t d opravudu neznamená že auto má co má na budíku.....v německu se stahuje taky a na ebay když se podíváš je kabelů a obdobných věciček jak to udělat u aut co kabelem stahnout dou dost.......
Viděl sem 530D která jezdila letište praha - plzen vozila lepší klientelu celé 2 roky je to kombajn mimochodem :-) majitel ho dal protiuctem mela 420t km najetejch v BMW byla naposled pred 2 roky s koupenejma 140t km no a za 2 roky dostal dalsich 300t což by nikdo nevěřil že za 2 roky někdo dá 300t že navíc první 4 roky najela 140t tak proč nevěřit 179t km zavolaš na STK a řeknou ti ok ověříš v BMW a řeknou ti že v roce 2010 měla 155t pak tam s ní majitel už nebyl .........věříš tedy 420t mě že to má???
auto vypadalo na to že má najeto kilo a kdybych něvěděl že ty km má dal bych ruku do ohně.... a ono dokonce ani to auto opravdu neni zničený tolik jako kdyby mělo 250t najetých po městě...dálniční km jsou fakt jiný...
tak to neřeš zas tolik kolik má km najetých já osobně miluju ty kecy od lidí o km pak vyndáš inpu s tím že se mrknu na vstřiky jestli sou ok...načteš chyby a pak se jen ptáš můžete mi říct proč je tu poslední chyba ve 390t když má auto 190t ted??? a ty výrazy těch lidí sou někdy až směšný, jeden z nejlepších kterej se mě líbí moc moc moc je "to já nevim co s tim děti dělaly"
mě teda osobně webasto žádnou chybu u E39 nevykazuje takže tam nemůžu potvrdit jestli zapisue jednotka km ale automat "jednotka" třeba km zapisuje taky aspon u E39
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jendix »

Patrik píše:pridam poznatky s km v jednotkach a autech bohuzel zaznamenana chyba a udaj km je holá pravda a ja takhle par auticek se 170t km serviskou jasnym puvodem a posedni chybou pred rokem v automaticke prevodovce ve 320t videl :-)
a jelikož jsou lidi dnes už chytří ví že se km stahujou vždy před návštěvou servisu, technické a všude kde se ukládaj km je o poznání horší mít záruku na km od kohokoliv....v BMW sice načítaj dneska i klíček s km vždy když tam pojedeš a necháš vyměnit i jen žárovku, ale já osobně vim že certifikát, serviska, výpis z autorizáku fktury a t d opravudu neznamená že auto má co má na budíku.....v německu se stahuje taky a na ebay když se podíváš je kabelů a obdobných věciček jak to udělat u aut co kabelem stahnout dou dost.......
Viděl sem 530D která jezdila letište praha - plzen vozila lepší klientelu celé 2 roky je to kombajn mimochodem :-) majitel ho dal protiuctem mela 420t km najetejch v BMW byla naposled pred 2 roky s koupenejma 140t km no a za 2 roky dostal dalsich 300t což by nikdo nevěřil že za 2 roky někdo dá 300t že navíc první 4 roky najela 140t tak proč nevěřit 179t km zavolaš na STK a řeknou ti ok ověříš v BMW a řeknou ti že v roce 2010 měla 155t pak tam s ní majitel už nebyl .........věříš tedy 420t mě že to má???
auto vypadalo na to že má najeto kilo a kdybych něvěděl že ty km má dal bych ruku do ohně.... a ono dokonce ani to auto opravdu neni zničený tolik jako kdyby mělo 250t najetých po městě...dálniční km jsou fakt jiný...
tak to neřeš zas tolik kolik má km najetých já osobně miluju ty kecy od lidí o km pak vyndáš inpu s tím že se mrknu na vstřiky jestli sou ok...načteš chyby a pak se jen ptáš můžete mi říct proč je tu poslední chyba ve 390t když má auto 190t ted??? a ty výrazy těch lidí sou někdy až směšný, jeden z nejlepších kterej se mě líbí moc moc moc je "to já nevim co s tim děti dělaly"
mě teda osobně webasto žádnou chybu u E39 nevykazuje takže tam nemůžu potvrdit jestli zapisue jednotka km ale automat "jednotka" třeba km zapisuje taky aspon u E39

no nevim, kdybych auto kupoval někde v bazaru nebo od turka.. tak neřeknu.. ale to auto jsem si kupoval sám od druhýho majitele, po koupi jsem zjistil že je turbo už trochu načatý a chlápek mi normálně ještě vrátil prachy na opravu turba..

před tím to bylo leasingovky a po tu dobu jsou kilometry jasný...

navíc si řikám že třeba takový věci jako kabely v kufru by 400tis nevydržely.. ty jsem dělal ve 210tkm..

až se k tomu dostanu, tak projedem diagnostikou trochu víc.. ale samotnýmu se mi to moc nezdá, spíš to bude nějaká chyba co se týče webasta, sám už jsem pár aut se 400tkm viděl.. a tohle na to určitě nevypadá..
01mira01

#11 Příspěvek od 01mira01 »

Nereálný to není, pokud někdo umí odmazat tak přece jen někde to muže zůstat. Co je proklepnout u Bmw.. Asi takhle, mají záznam do té doby co byl majitel ochotný chodit na servis do Bmw. A co je dál ti nezjistí ani Bmw. Jinak co vím já ukládá se to skoro všude kam to jen jde u těchto aut. A nájezd těchto km není vůbec nereálnej.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jendix »

01mira01 píše:Nereálný to není, pokud někdo umí odmazat tak přece jen někde to muže zůstat. Co je proklepnout u Bmw.. Asi takhle, mají záznam do té doby co byl majitel ochotný chodit na servis do Bmw. A co je dál ti nezjistí ani Bmw. Jinak co vím já ukládá se to skoro všude kam to jen jde u těchto aut. A nájezd těchto km není vůbec nereálnej.

to už jsem tu psal, v bmw jsem to proklepával před koupí, bylo to ok..
Patrik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Patrik »

vem to matematicky auto je rok 2005 to znamena ze 7 let stare ma najeto 190t km to je 27000 km rok
pokud ma 420000 tak melo rocni najezd 60000 km
tohle je proste loterie nikdy nevis i kdyz mas pair od cebie z autorizaku jestli to opravdu tak je nebo ne
kdyby to auto byo moje melo by po 7 letech 350000 km
vetsina 2 letych aut ma kolem 140t km 3 lety okolo 200t já sem kupoval od 2 majitele v nemecku z privatu auto melo 216000 km vse sedi dobre v BMW taky ale zacal sem verit tem km az kdyz sem zacal vymenovat veci jako ramena a t d a zjistil sem ze je tam vse original z roku 2001 ale uprimne ruku do onne bych za to nedal a kdyby mi nekdo rek ze ma 400t tak bych tomu klidne veril...sem realista a lidi ovadi vsude kdo si koupi auto za 80t eur vetsinou s nik km da 10 procent lidi ale ne pravdu asi nezjistis NIKDY
Pavel525

#14 Příspěvek od Pavel525 »

Jednou podobnou situaci řešil známej na Audi a pak zjistil, že tam před ním někdo už webasto měnil a dával tam nějaký starší z vrakáče. Třeba jsi na tom stejně. :D
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Jendix »

Patrik píše:vem to matematicky auto je rok 2005 to znamena ze 7 let stare ma najeto 190t km to je 27000 km rok
pokud ma 420000 tak melo rocni najezd 60000 km
tohle je proste loterie nikdy nevis i kdyz mas pair od cebie z autorizaku jestli to opravdu tak je nebo ne
kdyby to auto byo moje melo by po 7 letech 350000 km
vetsina 2 letych aut ma kolem 140t km 3 lety okolo 200t já sem kupoval od 2 majitele v nemecku z privatu auto melo 216000 km vse sedi dobre v BMW taky ale zacal sem verit tem km az kdyz sem zacal vymenovat veci jako ramena a t d a zjistil sem ze je tam vse original z roku 2001 ale uprimne ruku do onne bych za to nedal a kdyby mi nekdo rek ze ma 400t tak bych tomu klidne veril...sem realista a lidi ovadi vsude kdo si koupi auto za 80t eur vetsinou s nik km da 10 procent lidi ale ne pravdu asi nezjistis NIKDY

u mě to bylo taky tak, většina dílů byla ještě origo..

ale tvrzení že většina dvouletejch aut má najeto 140tkm je prostě nesmysl.. stačí se podivat na internet.. nemyslím jen mobile.de ale třeba přímo bmw ojetiny, různý německý leasingovky..

jasně.. pokud je auto služebák.. je tam větší pravděpodobnost nájezdu.. ale jsou i firmy kde mají lidi auto čistě jen jako další výhodu a najedou ročně víceméně jen 30tkm na cestách do práce..

u takovejch těch typickejch německejch spotřebáků jako je passat je to trochu jinak.. ale 5er je už trochu lepší služebák, netvrdim že s tim nemůže člověk najek stovky tisíc kilometrů.. jen to neni tak častý případ jako např. u passatu..
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jendix »

Pavel525 píše:Jednou podobnou situaci řešil známej na Audi a pak zjistil, že tam před ním někdo už webasto měnil a dával tam nějaký starší z vrakáče. Třeba jsi na tom stejně. :D

to byla právě moje první doměnka.. budu to muset ještě nějak prověřit..

když jsem kupoval auto, nechal jsem si to právě komplet proklepnout v bmw, navíc jsem kupoval od privátního majitele..

no uvidíme, až se k tomu dostanu, dám vdět co jsem vyzjistil..
Odpovědět