Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

530xd vs. 535d E61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
mcconrad

#1 Příspěvek od mcconrad »

Zdar vsem,
nedavno jsem pokukoval po 535d E61 ale nakonec to s danym vozem nevyslo.
Pratele me porad tlaci do xd, ktere se bohuzel v 535d nedela (hledam r.v. 08 nebo 09). Jde mi o auto na Vysocinu. Momentalne jezdim 525d E60 v manualu a potrebuji vymenit za E61 no a kdyz uz dojde k te vymene, tak bych rad vzal 535ku. Jenze mam obavy s chovanim na snehu a nevim, zda jit do xd. Ocekavam, ze chovani automatu a k tomu v kombi bude jiste zlepseni v podani 535, ale jsem porad tlacen do xd :-)
Rad bych slysel vas nazor popr. zkusenosti.
535ka me laka svym vykonem, nasel jsem i na foru, ze snad automat je lepsi nez klasicky a turba jsou konstrukcne jednodussi nez u nizsich rad s jednim turbem. Jedina vec co resim je zda jit do xd a tedy vykonovou radu niz...otazka provoznich nakladu na xd...problemy atd. mi nejsou momentalne znamy, ale pokud se to nejak rozhodi, tak to asi nebude za bednu hrusek, tj mi jasne...dik za info
prase007

#2 Příspěvek od prase007 »

xd přenech přátelům, kteří asi neumí jezdit na sněhu a kup si co tě láká.

Nevidim důvod proč mít xd, jestli chceš 4x4 tak si kup jeepa.
Whizour

#3 Příspěvek od Whizour »

Buď úplně v klidu. Mám E61 535d a celou minulou zimu odjezdila moje manželka, páč já byl bez not, bez jedinýho škrábance. A to bydlíme na vysočině a párkrát jsme byli na horách. Takže si nedělej hlavu a užij si zimu jak jizdou rovně, tak jízdou bokem.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Velvetek »

Tuhle situaci znám. Taky to máme občas u nás v zimě divoké. Když jsem hledal nový vůz, všichni se přemlouvali do xd... Je pravda, že chvilku jsem nad tím i přemýšlel a věděl, že pokud to tak neudělám, budu v zimě někdy i trochu nešťastný... Nakonec jsem se rozhodl pro klasiku na zadek. M podvozek byl nutností... A auto mi vykouzlí během roku tolik radosti, že to zcela vynahradí těch pár situací v zimě, kdy trochu lituji, že není xd... Pokud jsi měl klasický náhon na zadek, tak víš, kolikrát Tě "vypekla"...

Nenech si do toho kecat, auto si kupuješ pro sebe a svůj pocit :wink:

#5 Příspěvek od mr_nitroz »

Mam 535d a v uplynulych 2 zimach jsem vyjel vsude kde jsem potreboval. Taky jsem mel strach, kdyz jsem ho kupoval, ale kdyz budes mit dobre gumy, tak neni nic problem a trofnu si rict ze trakci na snehu lze srovnat s prednim nahonem.
rooc

#6 Příspěvek od rooc »

to vůbec neřeš já bydlím na horách a nechci nic jiného než zadek.. :-) schválně jezdím v těch největších kalamitách :-) minulou zimu jsem tady v jdnom kopci djel II superba kterej se cestou do kopce normálně zahrabal:-) trochu problém byl, že se zahrabal před zatáčkou..., takže jsem musel zastavit...pána z PRAHY :-))) poprosit.., at tam nesedí jak ocas a jde aspoň ukazovat jezstli z vrchu něco jede..., sedl jsem...rozjel se, objel ho..a tradá domů :D
prase007

#7 Příspěvek od prase007 »

Já cestou na klínovec předjel se zadohrabem i zahrabanýho touarega, je to o noze na plynu a schopnostech řidiče :)
thomas

#8 Příspěvek od thomas »

mám na 535d 19palcová kola, je to už trochu horší s rozjezdem na sněhu, pokud dáš na zimu 245/40R18 tak nemáš problém.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Ideální by byly sedmnáctky, na ty se aspoň dají nasadit řetězy
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
thomas

#10 Příspěvek od thomas »

v kufru mám tyto řetězy - THULE K-Summit K 33, jdou i na 19palců, nasazení otázka 2minut max, zatím jsem dal jen jednou.
Whizour

#11 Příspěvek od Whizour »

Vlasta píše:Ideální by byly sedmnáctky, na ty se aspoň dají nasadit řetězy

mám pocit že tam 17" nejdou kvůli velkejm brzdám, ale nejsem si 100% jistej.
jezdec

#12 Příspěvek od jezdec »

jdou mám je tam.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

prase007 píše:xd přenech přátelům, kteří asi neumí jezdit na sněhu a kup si co tě láká.

kde je tady tlačítko like?

nevím proč sou všichni z těch čtyřkolek tak připosraní, ja bych to nechtěl ani nahodou a pokud chcu čtyřkolku tak si koupíma Jeepa. ja se sedmou nikdy nikde vyset nezustal, ani na horach. a kvuli tomu že bych někdy nahodou mohl někde zustat si nebudu pořizovat čtyřkolku ktera ma mnohem vyšší naklady.
thomas

#14 Příspěvek od thomas »

JaraX píše:
prase007 píše:xd přenech přátelům, kteří asi neumí jezdit na sněhu a kup si co tě láká.

kde je tady tlačítko like?

nevím proč sou všichni z těch čtyřkolek tak připosraní, ja bych to nechtěl ani nahodou a pokud chcu čtyřkolku tak si koupíma Jeepa. ja se sedmou nikdy nikde vyset nezustal, ani na horach. a kvuli tomu že bych někdy nahodou mohl někde zustat si nebudu pořizovat čtyřkolku ktera ma mnohem vyšší naklady.

Jsou z nich "připosraní" protože Ti dají úplně jinou jistotu na silnici v zimě než zadokolka. (Ty jsi zřejmě nadřidič takže to neřešíš). Nemusíš se bát to půjčit manželce. Já osobně mám zadokolku, ale chápu rozhodnutí pro 4x4. A jestli to má "mnohem vyšší náklady" je věc názoru, mně osobně by nějaký litr/100km navíc vůbec netrápil... Pořád je mnohem více ekonomické než mít auto navíc.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

jasně, pokud člověk bydlí nahorách a jezdí s tím manželka, proč ne.
ale xdrive je většinou
- cca 100litru dražší než stejna zadokolka (a cena spadne, takže na tom víc ztratíš)
- má o 1-2 litry vyšší spotřebu 50kč na 100km = 50 000 Kč na 100 000km
- občas odchází polosy, je třeba měnit olej v rozvodce a předním difu a taky občas odejde rozvodka, nebo aspon její actuator. dost často tu mam nějakej xdrive na opravdu a ty částky na servis nejsou zrovna maly, řekněme dalších 30 000kč na 100 000km.

takže po třeba 3 letech vlastnění auta a 100tkm je to navíc třeba 100tkč a to není zrovna málo kvuli pár dnům zimy.
samozřejmě pokud se s tím autem najede za rok 5000km a jezdí s tím manželka s děckama, tak je situace jiná.
já jezdím 350konovou zadokolkou a jsem rád že tam žádnej předek nemám a jedu za 12 litru LPG.
Jarouch

#16 Příspěvek od Jarouch »

JaraX píše:já jezdím 350konovou zadokolkou a jsem rád že tam žádnej předek nemám a jedu za 12 litru LPG.

větší vtip jsem neslyšel...:D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JaraX »

a co se ti na tom jako nezdá? že umí jet 645ci za 12 litru LPG? ona umí na dálku dokonce za 10.
Andre2

#18 Příspěvek od Andre2 »

BMW jen se zadkem na dobrých gumách vyjede opravdu hodně, s trochou přemýšlení se s tím dá zima přežít i někde v podhůří. Ale ten, kdo odjezdil nějakou zimu se čtyřkolkou, musí uznat, že zbytečnost to rozhodně není.
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od stenlie »

Můj názor na to je zvážit . Pokud nebydlíš někde v podhůří ,kde sněží ,když všude jinde prší.Nebo v dědině , kde se ti otočí pluh jednou za uherák. Pak je xdrive k zamyšlení . Jinak si myslím že to nemá moc smysl řešit . Kontrola prokluzu podrží i tu nejdřevěnější nohu od paliva + kvalitní zimní obutí a BMW se může brodit sněhem a jede pořád. Navíc ti čistě zadní náhon dá přivonět větší radosti z jízdy právě HLAVNĚ V ZIMNĚ !!! :lol:
Denny09

#20 Příspěvek od Denny09 »

Půl roku zpátky, když jsem kupoval svoji E60 řešil jsem stejný problém, lákalo mně 535D, ale říkal jsem si co budu dělat v zimě se zadním náhonem, každý komu jsem řekl, že si chci koupit zádokolku mne od toho odrazoval a ať si koupím 530XD. Nakonec jsem poslechl sam sebe a koupil si 535D, ten výkon je tak brutální, že stojí za to tu zimu nějak přežít, nicméně teď napadl sníh a já si užívám zadních kol, radost jezdit se zadním náhonem, mám sadu nových zimních kol 245/40 R18 a nemám problém vyjed každý kopec, pravda je, že nebydlím v horách, ale každý den musím vyjíždět 200m od mého domu, horizont na kterém stojím na stopce a nemám s tím žádný problém. Kdybych bydlel v horách, byla by volba asi jiná, ale nebydlím a užívám si 535D :wink:
Odpovědět