klidně si mužete dát do e39 třeba 300Ah baterku a normálně to utáhne, resp
pokud budu mít 100Ah baterku nebo 50Ah je uplně jedno, akorát jak se tu psalo, u té 100Ah mám větší rezervy, větší životnost protože nebude tak klesat napětí a tím hrozit sulfatace. to že všecky tydle baterky se samovybíjí, to je druhá věc, ale tím samovybíjením ty baterky ztratí uplny hovno náboje, možná pokud by auto pul roku stalo, tak by byl poznat rozdil mezi 50Ah a 100ah, který by to muselo vybít.
a co se altíku týče, tomu je to taky jedno, on si prostě dává svých 14V a proud kterej zvládné, je jasný že pokud mám 100ah a vybiju z ní 50, tak to prostě musím nabít, stejně jako bych vytahl 50Ah z 50Ah baterky, akorat že tam už bych to auto musel roztlačit

a kdybych si dal auta do vybitou 300Ah baterku tak mi ju to stejně normálně nabíje, akorát to nabíjení bude trvat 3x tolik a altíku to bude jedno.
prostě těm co tomu nerozumí, baterku volte optimálně podle výbavy, motoru a užití vašeho auta,
pokud máte benzín, třeba 528i, auto jezdí jen dlouhy trasy a nemá výbavu jako silný audio, webasto apod. bude baterka 74Ah optimální.
pokud je to 530D kde ten smrdlavej ropnej motor žere na start asi 5x tolik energie co benzín (2x tak silnější starter, žhavení, čerpadlo navíc, ohřev nafty) tak aspon 100Ah baterku, pokud má takovy auto webasto, apod, tak určitě baterku co největší se vleze.