EDIT: nakonec zde neřešíme jen váhu vzduchu, ale problém se slabým výkonem E39 530d všeobecně, proto změna nadpisu
v poslední době mám pocit, že auto nejede tak jak má, zejména v nižších otáčkách mu chybí výkon, od cca. 3000 už je vše OK, jak má být. Když jsem předtím jel s 1 na volnoběžných otáčkách na rovince, dal pedál na podlahu, probliklo ASC. Nyní to výkon na protočení kol při akceleraci z volnoběžných otáček nemá. Než začnu řešit mechanické věci (turbo, katalyzátor,...), chci projít elektroniku.
Diagnostika (INPA) nehlásí žádný problém (kromě problému se žhavením, ale to je jiná story..).
Jak by mělo auto reagovat na odpojenou váhu vzduchu? Když jsem ji odpojil, jede úplně stejně, jak s váhou zapojenou. Dokonce bych řekl, že v nižších otáčkách je pružnější. Přemýšlím, jestli nebude problém v ní.
Jakou váhu případně koupit? Originál? Nebo nějakou ověřenou druhovýrobu? Má cenu čidlo např. vyčistit v isopropylalkoholu, nebo v benzínu - je šance, že se alespoň na chvili probere a budu vědět, kde je problém?