Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Neotevře se mi záklopka v hrdle nádrže E60 530D - VYŘEŠENO !

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetanE60tka

#1 Příspěvek od PetanE60tka »

Ahoj, mam takovy docela debilni problem :)

Dnes jsem chtel natankovat, otevru nadrz, odsroubuju vicko, chci zasunout pistoli a ejhle, nejde to. Ta plechova clona, co je uvnitr hrdla nadrze se proste neotevre, jak kdyby byla zasekla.

Nestalo se vam to nekomu nebo nevite, co s tim? Docela blby nemoct natankovat :)
Kugelig

#2 Příspěvek od Kugelig »

Hubenější pistoli. Když jsme ještě nejezdili na žrádlo a palivo nepěnilo, tak to teklo do nádrže i tak.
PetanE60tka

#3 Příspěvek od PetanE60tka »

Tankuji porad u stejny benzinky vetsinou, takze pistoli to neni :(
rooc

#4 Příspěvek od rooc »

jako natankovat to natankuješ..sice je to vopruz..,ale aspoň něco
Kugelig

#5 Příspěvek od Kugelig »

Já teda nevím jak lehce má jít otvírat, ale někdy když jsem u stojanu s hubenější pistolí tak ji tam dokážu narvat až za klapku. Jinak ji tam dávám jen tak „nakrajíček“ a taky natankuju v jednom zátahu. Poslední dobou už beru jen Agip dieselTech, ta nepění.
Eks
Klubové ID: 1372

#6 Příspěvek od Eks »

Vetšinou to dělá pistole na stojanu. Pokud je na konci pistole kovový kroužek tak je to bez problémů. Ty celohliníkový pistole jsou ošoupané, takže nemají rovný konec. Pistolí potom točíš dokola jako magor, někdy se to povede zastrčit někdy ne a musíš k jinému stojanu nebo benzínce. Násilí nepomůže. Občas s tím mám taky potíž.
Eks
PetanE60tka

#7 Příspěvek od PetanE60tka »

A cim to je zpusobeno? Ta kovova zaklopka v ty nadrzi je nejak aretovana a nejak se odemyka? A k cemu vlastne slouzi, kdyz stejne nadrz ma sroubovai vicko
PetanE60tka

#8 Příspěvek od PetanE60tka »

No ja vzdy taknkuju ze skoro prazndy do plny, takze predstava rvat tam 60 l po slabem proudu bez zastrcene pistole, silena :)

Ja se sam sobe smeju, vzdy mam nejakou zavadu, co nikdo vetsinou nema :))) Tam na mne koukali na benzince jak na kretena, co neumi natankovat, 10minut tam saskuje s pistoli, pak sedne do auta a odjede. A jeste urcite papanek pujcil auto a on neumi ani natankovat :)))))
rooc

#9 Příspěvek od rooc »

ale to se i tak dá pustit celkem pod proudem a nevytíká to...nemusíš to cmrndat 8O
PetanE60tka

#10 Příspěvek od PetanE60tka »

Ja teda nevim, jestli si rozumime, kterou zaklopku myslim, protoze tahle leskla hlinikova nebo co to je, tak je skoro pres celou siri otvoru a ma jen mezery tak 1 mm po stranach... Jeste jsem to nezkousel, budu muset asi dneska, ale jako tahle zavada mne dost depta :)
Eks
Klubové ID: 1372

#11 Příspěvek od Eks »

To: PetanE60tka
Podle mě je to způsobené tou pistolí. Pokud je konec pistole rovný tak problém nemám. Když je ošoupaný a tím i křivý tak ji do nádrže nestrčím. Ani obsluha benzínky nepochodila, že prý Ford s tím má taky problém. Kulový, problém je na straně benzínky. Zkus jiný stojan. Pokud ti nejde natankovat nikde tak asi je problém v té záklopce jako takové.
To:rooc
Přes tu záklopku nenatankuješ, letělo by to zpátky. Budeš jen cmrndat a nedovedu si představit za jak dlouho načepuješ 60l. Asi se na tebe budou chodit dívat co vyvádíš.
Eks
PetanE60tka

#12 Příspěvek od PetanE60tka »

Eks - diky, vyzkousim. Jen nechapu, k cemu a jak to tam je takhle blbe vymysleny.

Rooc: Taky bych docela rad videl, jak to tam cpes pres to do plny :)
Selix
Klubové ID: 2474

#13 Příspěvek od Selix »

PetanE60tka píše: Jen nechapu, k cemu a jak to tam je takhle blbe vymysleny.
rek bych, ze to tam je proto, abys omylem nenatankoval benzin. v hrdle jsou proti sobe 2 zobacky, kdyz tam strcis naftovou pistoli, tak se odtlaci od sebe a odjisti tu zaklopku. benzinova pistole je uzsi a neodjisti to. taky jsem se setkal s tim, ze nekde meli u nafty tu uzsi pistoli a neslo to
PetanE60tka

#14 Příspěvek od PetanE60tka »

Takže pánové, je to skutečně tím, zkusil jsem dva šroubováky a vše funguje. Natankováno mám již také, asi to skutečně bylo tou špatnou pistolí. Bych nikdy neřekl, co to dokáže udělat za neplechu a starostí.

Jinak kamarád mechanik mi řekl, že to tam je přesně kvůli tomu, aby se nenatankoval benzin, ze ty pistole jsou tenci. U benzinaku zase clovek nezastrci naftovou tlustou.

Takze dekuji vsem za rady a postřehy!
Odpovědět