Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e 61 otvírání zadního víka kufru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rooc

#1 Příspěvek od rooc »

zdravím pánové..., nějakej zk.... šel vypitej z hospody a neměl nic lepšího na práci než zlámat zadní sterač, ale evidentně tu kořist tak moc chtěl, že tam s něčím pohnul a teď se mi samovolně otevírá zadní víko..., mám z toho nervy.., neví někdo co s tím..?
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

kabelovy svazek patych dveri jsi uz opravoval?
rooc

#3 Příspěvek od rooc »

ne ae dělá to kvůli stěrači, jak ho serval hnul s tím..., abych to mohl zavřít, musím sterač mauálně posunout cca do 1/3 skla...hajzlové.., když otevřu to sklo, tak je ta ještě motorek,...kterej je.., jak to říct.., pootočenej, do toho motorku musí zapadnout ten "čep" ze sterače...a to je ten boj
rooc

#4 Příspěvek od rooc »

tak novej poznatek.., dnes ráno auto mrtvé...= zase se to skleněné víko otevřelo a žárovky v kufru dali do rána ko baterce. Teď jsme si s tím hráli a pokaždé se to otevře, když jen mírně pohnu se stěračem....já nevím..,co s tím... 8O
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jendix »

rooc píše:ne ae dělá to kvůli stěrači, jak ho serval hnul s tím..., abych to mohl zavřít, musím sterač mauálně posunout cca do 1/3 skla...hajzlové.., když otevřu to sklo, tak je ta ještě motorek,...kterej je.., jak to říct.., pootočenej, do toho motorku musí zapadnout ten "čep" ze sterače...a to je ten boj
no ten stěrač by se po prvním setření měl vrátit do původní polohy.. jestli ti ten dobrák neprotočil nějak ten celej motůrek co je ve víku, pak by to mohlo sebou sebrat nějaký kabely..

jinak to co popisuješ může bejt klidně i těma kabelama kolem pantů.. jeslti jsi je ještě nedělal, dřív nebo později tě to čeká.. začal bych ale od kabelů kolem motůrku stěrače..
rooc

#6 Příspěvek od rooc »

no..., ono do toho asi zateklo, jelikož s tím táhlem od stěrače nešlo pootočit, takže se to promazalo a ok.., nicméně to ten dotyčnej serval tak dobře.., že když se má otáčet stěrač, povoluje to tu hlavní matku, která to na tom okně drží.., celkově je to tak nějak dom*daný..., dráty jsem nedělal.., ale udělat je klidně nechám jen vědět co přesně udělat a co k tomu pořídit...
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jendix »

rooc píše:no..., ono do toho asi zateklo, jelikož s tím táhlem od stěrače nešlo pootočit, takže se to promazalo a ok.., nicméně to ten dotyčnej serval tak dobře.., že když se má otáčet stěrač, povoluje to tu hlavní matku, která to na tom okně drží.., celkově je to tak nějak dom*daný..., dráty jsem nedělal.., ale udělat je klidně nechám jen vědět co přesně udělat a co k tomu pořídit...
jak nešlo pootočit, myslíš předtim než ti to někdo serval se už stěrač neotáčel (je to docela běžnej problém, měl jsem to taky tak v létě to pozdro vyschne a totálně zamrzne)..

jestli jsi kabely nedělal, asi bych to neřešil, sehnal elektrikáře a vrhnul se na to s tim že vyřešíš i ten problém s tim samootevíráním.. podle mě ti serval něco na tom motůrku a kostři to.. to bude i důvod tý vytlučený baterky.. světla v interieru po chvíli musí zhasnout.. těma to nebude..
matiz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

Ja si to ted nedokazu naprosto presne vybavit, ale u motoru sterace neni nic co by oteviralo kufr. Jsou dva spinace, na kufr a na sklo, ale ani jeden nevede pres motor. Jinymi slovy, at mas motor domrdany jak chces, nemuze to zpuzsobovat otevreni dveri nebo okna. Nerozjebal ti mikrospinace na otevirani?

Dale by auto melo usinat zcela samo, jdu to zkusit. Necham otevreny kufr a pockam jestli usne nebo bude svitit. Pokud tobe auto neusina, budes mit neco ehm trosku dojebane...

Zadni svazek na e61 ceka na kazdeho, krapet to soudruzi opet posrali...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

Takze, pokud mas vsechny systemy v poradku, tak auto pri necinnosti usina a vypne zdroj odberu. Nechal jsem otevreny kufr a zamknul. Nejdriv zhaslo vnitrni osvetleni, osvetleni kufru zustalo svitit. Po cca 30 minutach se odpojilo i to a auto mi hezky spinka, takze ho jdu pro velky uspech zavrit.
rooc

#10 Příspěvek od rooc »

já to včera večer taky zavřel a zamknul.., ještě jsem to zkusil jestli to drří, ráno, auto nereagovalo na odemykání a bylo uplně mrtvé, zkoušeli jsme i zámek, ten normálně jde a drží.., ale pokud se zavře to skleněné víko.., tak má problém to chytit a když se to zavře a člověk veme za stěrač,, okamžitě se to otevře... :? :? :?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

No tak na co cekas, rozeber pate dvere a podivej se ne ?
rooc

#12 Příspěvek od rooc »

však jsme to dneska montovali 2....a ten druhej tomu i rozumní...ne jak já...a výsledek....že se to nějak zavřelo ale raděj na to ani nesahám..tento týden jedu do opavy pro kola, nechal jsem si je tam rovnat, tak ti to klidně mohu ukázat pokud na něco přijdeš budu jen rád
Andr228

#13 Příspěvek od Andr228 »

Já měl podobný problém. Okno se mi otevřelo při rozjezdu nebo otevření zadních dveří. Na konec jsem zjistil, že mám přeštípané dráty v pantech. Po opravě se chyba okna neodstranila. Zkoumal jsem dál a ejhle :P Bylo rozbité i ovládání okna (což je u stěrače) po opravě funguje jak má. Zlom vaz. Mě to zabralo i s pantama asi dva týdny než jsem na to přišel.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matiz »

Se stav. Kde sis nechal ty kola rovnat?
rooc

#15 Příspěvek od rooc »

já zkusil zámek zacvaknout.....(drží) a otevře se až tlačítkem u toho stěrače....takže jsem z toho magor 8O .,..ale když to chci zavřít tak to nezapadne.., když to zapadne.., tak se to po chvilce samo otevře..a pokud se to neotevře samo stačí pohnout stěračem a zas je to otevřené... 8O
rooc

#16 Příspěvek od rooc »

matiz píše:Se stav. Kde sis nechal ty kola rovnat?
Teď mi kamarád v opavě dělal folie na okna a říkal mi, že má i maníka na rovnání kol.., tak jsem mu je dovezl a kam je bude dávat netuším. Chtěl jsem to tady udělat od Bergoše, poslal mi číso.., ale po tom, co jsem mu 7x volal a psal 2sms se neuráčil ani odpovědět(hlavně , že mi poslal cíšlo)....takž ten má odemě velké mínus . Stavím se klidně, nicméně nevím kam.... :-)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od matiz »

sz
Andr228

#18 Příspěvek od Andr228 »

to mě dělalo ke konci taky, už jsem byl na nervy. Otevři sklo, sundej zevnitř krýt, tam je konektor s dvouma drátama. Odpojit a uvidiš, když to bude dělat dál, tak to je v pantech, když ne tak vypínač. Hlavně ten kryt nedávej zpět, po zaklapnutí to je na dlouho než to otevřeš. Vím o čem mluvím
rooc

#19 Příspěvek od rooc »

díky moc..nemá někdo nějakej plánej nebo fotodokumenctaci jak na ty dráty..a´t mechošovi můžu říct co a jak a´t to nehledá jak puk..?
Odpovědět