Zachs píše:filini28: Daval jsi tam ted nekdy prevodovku jo ? Jak jsi dopadl ?
Mne osobne tam delali 2x Passata.Jednou jsem to spalil jelikoz byl ciplej a ja mu daval hroznej kour.Jinak moji znami maji servis u Hradce Kr a veskere automaty davaji tomuto chlapikovi do Prahy.Sam ma X5 v matu,fanda BMW.
Bohuzel clovek muze dopadnout i tak,ze uplne poprve jsem to dal do servisu Auto Garant v Praze,cena byla 60tis,ujel jsem 18tis a spaleny.Opravili znovu,zaplatil jsem si jen 11 menic a neujel jsem ani 200km,spaleny.
Dostal to chlapik z http://www.prevodovka.cz a nestacil se divit,jak to bylo pry poskladany......
to:Berysnb
no jak bych to napsal. Ten problém s ranním rozjezden jsem pozoroval asi od nájezdu 80kkm. Nyní má najeto asi 170kkm, nevím. protože jsem si před 1,5 rokem koupil E61 a s E39 jezdí přítelkyně jednou až dvakrát týdně. Dignostika nic neukázala, asi bych to tam musel nechat, aby to napojili ráno za studena. Jsem rád, že jsi vyzkoušel výměnu měniče, protože mechanik to tipoval na měnič. Mě se to moc nezdálo, protože si myslím, že ten měnič by to dělal pořád a ne jen po ránu, pouze u prvního rozjezdu a hlavně po tak dlouhou dobu, myslím km. Podle mě by se závada projevovala spíš za tepla kdy je olej ohřátý, tedy tekutější. Počítač a diagnostika za celou dobu nevyhodila jedinou hlášku chyby automatu. Ojej a filtr ve skříni jsem měnil někdy kolem 110kkm a pak ve 160kkm jen olej bez filtru. Nesmrděl spáleninou, nebyl v něm bordel ani na magnetu nic nebylo. Automat vizuálně nemá problém, nikdo se v něm přede mnou nevrtal vše origo. Jen pro zajímavost, kolik chtějí za repas měniče? Já jsem tam kdysi posílal měnič ze Subaru protože se rozlámalo planetové soukolí a ti pitomci s tím jezdili až do doby než se to zastavilo a venvitř byl ocelový šrot. Vydřel se mozek, ložiska, lamely vyštípané koše prostě katastrofa. Ze dvou nefunkčních skříní jsem dával dohromady jednu funkční. Už je to tak dávno, že si nepamatuji co za to chtěli.
Eks
To: rooc
Všeobecně. Olejové čerpadlo je spojené přes měnič natvrdo s klikovkou. Proto vedou do měniče dvě až tři na sobě nezávislé hřídele. Když máš zařazen Neutral tak se olejové čerpadlo točí (tlakuje). Otevře se příslušný selenoid a olej částečně protéká přes přepad. Samozřejmě přitom se musí namazat ložiska, naplnit měnič a všechny spojkové koše. Proto se doporučuje po prvním nastartování počkat zhruba 10-15sec. před zařazením D(R).
Kdyby to bylo jak píšeš tak při přeřazení na D by jsi musel čekat nez se naplní všechny kanálky, mozek a minimálně dva spojkové koše. Pak by asi následovalo pořádné kopnutí a nebezpečí, že se lamely v důsledku menšího množství oleje v pístu koše protočí a za nějaký čas spálí. Vyzkoušet to můžeš tak, že odpojíš hadici z převodovky do chladiče a uvidíš, že olej ti poteče pod tlakem ven. Nedoporučuji zkoušet, jestli ano, tak jen na vlastní nebezpečí. Uvědomte si, že je to hydraulické zařízení které pracuje s tlaky zhruba od 3 až do 12 atm.
Eks
Chci se jen zeptat mam E39 530dA rok 2001 a prevodovka radi fakt krasne bez cukani, krom toho, kdyz nekam prijedu, zastavim, mam zarazene D a zaradim R tak auto cukne. couvnu, potrebuju zas kus dopredu takze zaradim zase D a auto zase cukne. je to normalni? Je to muj prvni automat, tak nevim Jinak v kopci na D drzi ani se nehne, rozjizdi se krasne bez plynu... najeto 186 000.
Zachs: Tak na výměnu oleje bych se tam určitě nebál. Mě dělali komplet repas. Auto sice jezdí, řadí, ale není to 100%, myslím si, že bude problém v tom, že neumí doladit ten rozvaděč. Volal jsem chlápkovi do ZP Automatic, prý ty rozvaděče tam repasují a nastavují, ale neviděl jsem nikde žádnou recenzi.
To Eks:
no ja praveze taky nevim cim by to mohlo byt zaclo to delat az ted jak zacaly byt v noci ty vetsi zimy.. myslel jsem ze je to tim olejem no. Za repas si vzali neco kolem 8000.
jednou po ranu kdyz jsem vyjel a jel rovnou po okreskach kolem 90Km/h tak mi to vyhodilo chybu transmission failsave program tak jsem zastavil chvili cekal vypl motor a pote to bylo zase dobry a chyba uz od te doby neobjevila. napadlo me ze je to tou hladinou oleje jak tu nekdo psal, tak jsem na to koukal a slo videt ze vzadu kolem te vany je to trochu vlhky od oleje tak jsem teda menil olej i s filtrem a dal tam novy tesneni tak by to ted melo byt v poradku, nicmene ty ranni rozjezdy jsou porad stejny a nic se nezmenilo.
jeste bych se chtel zeptat na ten lock-up - drive vyrazoval na nekde kolem 60 pri dojizdeni treba do krizovatky atd a ted vyrazuje az na 90km/h myslim ze to takto probiha od te doby co jsem ujel tak 40 km na rezim S. myslite ze to muze byt tim jak se automat nejakym zpusobem uci styl jizdy a ze se tim S jen neco prehodnotilo nebo je to taky chyba?