Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dvouhmota E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
HIDEN

#1 Příspěvek od HIDEN »

Zdarec chlapi trochu mi začíná klepat dvouhmoťák na tdsu. Když jsem se o tom bavil se známým tak ten říkal , že by bylo fajn z něj udělat jednohmotu. Motor by šel prý líp do otáček a líp by to jelo. Máte s tím někdo zkušenost?
noname
Klubové ID: 2290
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od noname »

je to uplná blbost, jednohmutu si tam můžeš dát ze staršího motoru, nikoliv vyrobiz z dvouhmoty :roll: a zrovna na naftě bych nechal větší rotujcí závaží...
MUF_IV

#3 Příspěvek od MUF_IV »

Souhlas, dvou hmota absorbuje kmitání z klíkove hridele hlavně při nižších otáčkách, udělat ni obyc setrvak to fakt nevím jak a hlavně bych to nedelal, aby to neskončilo jak udrncany tdi kteremu se na volnobeh klepe palubovka.
scoo8y
Klubové ID: 1020

#4 Příspěvek od scoo8y »

Jak se to klepání projevuje? kdy ti to klepe?
HIDEN

#5 Příspěvek od HIDEN »

Na volnoběh bez sešláplé spojky. Když sešlápnu tak cajk.
Perunwit
Klubové ID: 2962

#6 Příspěvek od Perunwit »

hele tohle by chtělo slyšet naživo... z mojí anabáze před měsícem vim, že to může bejt i spojkový ložisko, nebo ložisko převodovky. Nakonec u mojí jednohmoty bylo ložisko spojky hotový a převodovka asi taky v hajzlu když jsi vzal za stupní hřídel a zamydlil s ní, tak normálně rachtala... měnilo se ložisko spojky a celá převodovka... raději to rozebrat jestli máš možnost a až potom řešit postup...

jinak jednohmota, co jsem četl je méně komfortní, než dvouhmota, což už plyne z konstrukce a taky jednohmota přenáší prý více rázů na převodovku, kterou si tim pádem můžeš dodělat, kdyby třeba už byla z nějakého neznámého důvodu na hraně...

držím palce, napiš jaks dopadl
ljakubicka

#7 Příspěvek od ljakubicka »

mi taky vibruje, stále jsem se k tomu nedostal ale už mě to štve čím dál víc, sehnal jsem starší od kámoše který ji tam měl měsíc má min. vůli je ještě jako nová. kdyby někdo chtěl mám možnost mit zánovní dvouhmotu i se spojkou za 4000kč. jinak mi se to projevuje na volnoběh vibruje auto a hlavně šaltr klacek, při stálé jízdě okolo 70 km/h to dělá masakr tehle rychlosti se vyhýbám, a při zařazené 4 rychlosti to vibruje jako blázen. posadit na to babu tak je hotová za pár vteřin :D

dej pak vědět jak si dopadl... já se na to chystám zítra:)
Odpovědět