Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Podezřele levný olej BMW 5W30 - je ok?
bibikuba píše:nechci napadat tohle vyjádření ale je to fakt dobře napsaný![]()
![]()
TÉMĚŘ SHODNÉ
PRAVDĚPODOBNĚ
ZŘEJMĚ![]()
![]()
pochopil jsem že bud se ASI jedná o stejný oleje nebo je to slovní hříčka
![]()
...k tomu testu se těžko budu vyjadřovat - nejsem odborník...
...ALE, pro ty co myslí, že když koupí origo olej bmw za 600kč/l a nevěří, že ten samý olej se dá sehnat za 200kč/l, tak jsem ho za ty dvě stovky právě koupil přímo v bmw servisu - lil to přede mnou ze sudu pro mě a přede mnou to dávali právě do nové sedmy zákazníkovi....

EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
bibikuba píše:nechci napadat tohle vyjádření ale je to fakt dobře napsaný![]()
![]()
TÉMĚŘ SHODNÉ
PRAVDĚPODOBNĚ
ZŘEJMĚ![]()
![]()
pochopil jsem že bud se ASI jedná o stejný oleje nebo je to slovní hříčka
![]()
Na to, aby se mohly dělat přímější závěry, by potřeboval větší množství vzorků. I tak ale pohled na graf říká hodně a toho oleje bych se nebál.
Nejsem také žádný odborník přes rozbory olejů, ale pro mě jako automechanika a majitele BMW je to dostačující informace. Jinak podle datumu na těch lahvich je mezi nimi rozdíl 5 měsíců což může dělat ten nepatrný rozdíl na tom grafu...... Asi proto tam nenapsali , že je to ten samý nebo totožný...... Neznám žádný BMW servis, který má motorový olej za 200 kč/l.
case695 píše:Nejsem také žádný odborník přes rozbory olejů, ale pro mě jako automechanika a majitele BMW je to dostačující informace. Jinak podle datumu na těch lahvich je mezi nimi rozdíl 5 měsíců což může dělat ten nepatrný rozdíl na tom grafu...... Asi proto tam nenapsali , že je to ten samý nebo totožný...... Neznám žádný BMW servis, který má motorový olej za 200 kč/l.
...za 200kč mě ho nechává známý - normálně účtují 440kč bez dph za litr...

EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Dnes se nedá věřit nikomu, potřeba zarobit je vysoká, každému majiteli servisu či prodejci se před očima točí dolary, jako strýčku skrblíkovi, to mně připomnělo komický příběh, když si knám na servis přišel pro olej do sekačky mladý klučina z rodiny mjitele servisu, kde nejdřív čekal půl hodiny, než se po telefonu vypočetla cena za kolik se mu má prodat půl litru, nakonec odešel "poražen" s flastrem 220.-/půl litru
ale co, tak jako kterýkoliv dil i olej může být nějaký pančovaný srač a je jedno, jestli stojí tolik, či tolik... Když si objednám přes servis díly na svá auta, mám je s 50% slevou, za nákupku servisu, oni je logicky prodávají za plnou cenu a takto na dílech točí ohromné prachy... Co se kvality dílů týče, zpousta dílů se tváří, jakoby sjely ze stejné linky, jsou naprosto totožné... lmi/swag/meyle/febi, liší se pak cenou... dokoce se mi pod ruku občas dostane díl s přebroušenou značkou
v krabici požadovaného výrobce... funguje. Funguje stejně, tak jako ostaní střídavě, jednou na autě vydrží, jindy se vrací na reklamaci brzy...
Ten matroš je prostě namíchaný, něco je origo, něco kopie a je jedno, co to stojí. První olej, co jsem kupoval do svého auta, jsem taky "natahl" aby to mazalo, dnes koupím 20l bečku agipu z netu, kde mě vychází 110kč/l bez poštovného, rozleju to do dvou bramborů a ještě zůstane do filetky a za rok to udělám znova.

Ten matroš je prostě namíchaný, něco je origo, něco kopie a je jedno, co to stojí. První olej, co jsem kupoval do svého auta, jsem taky "natahl" aby to mazalo, dnes koupím 20l bečku agipu z netu, kde mě vychází 110kč/l bez poštovného, rozleju to do dvou bramborů a ještě zůstane do filetky a za rok to udělám znova.
case695 píše:Zdravím všechny fanoušky BMW. Pro klid v duši jsem si nechal udělat rozbor originálního oleje BMW Longlife - 04 SAE 5W-30 v laboratoři SGS Czech Republic - Divize paliv a maziv.
Originální olej zakoupený v BMW servisu za 610,-Kč /1litr a ten samý olej zakoupený v e-shopu za 181,-Kč /1litr včetně DPH jsou naprosto stejné! Pro ty, kteří tomu nevěří přikládám přílohu
case695 mohu poprosit o kontakt na e-shop kde si ten levnější olej pořídil..?
DĚKUJU..

když vidím jaké pálky jsou na náhradních dílech 1000 - 1600 % ano je to správně neuklepl jsem se. Tak se nedivím vubec tomu že nákupky z výroby jsou 30-100kč dle množtví a zákazníka a konečná cena je 400-800kč za litr oleje ...
10-16x dražší díly renomovaných značek BMW AUDI MERCEDES ale i jiných značek.
Proto je tady místo pro černý trh s autodílama a je to lukrativní bussines.
Zboží i v německu je o polovinu někdy i 3tinu levnější jak tady přitom jde o originální servis třeba BMW.
Blbá výměna oleje s filtrem u 5er RENOCARU v čr 7000kč v DE 100 EURO s kafem a zákuskem k tomu.
Tak se nedivte že olej za 150-200kila je ten samej co stojí 2-3krát tolik běžně.

Zboží i v německu je o polovinu někdy i 3tinu levnější jak tady přitom jde o originální servis třeba BMW.
Blbá výměna oleje s filtrem u 5er RENOCARU v čr 7000kč v DE 100 EURO s kafem a zákuskem k tomu.
Tak se nedivte že olej za 150-200kila je ten samej co stojí 2-3krát tolik běžně.

Filozof píše:když vidím jaké pálky jsou na náhradních dílech 1000 - 1600 % ano je to správně neuklepl jsem se. Tak se nedivím vubec tomu že nákupky z výroby jsou 30-100kč dle množtví a zákazníka a konečná cena je 400-800kč za litr oleje ...
...přesně tak...ta naše krásná republika fakt nemá chybu...

Nechal jsem vyměnit olej,chtěl jsem to co tam patří.
Dostal jsem toto:
http://www.castrol.com/castrol/generica ... Id=7022294
500kč/1l
Pak koukám po netu a hle:
http://maziva.heureka.cz/castrol-slx-pr ... low-0w-30/
Dotazoval jsem se v servisu co to má znamenat,prý dostává v sudech od Elitu a má na tom prd,tak jsem si řekl že mu to asi hezky střílej.
Dostal jsem toto:
http://www.castrol.com/castrol/generica ... Id=7022294
500kč/1l
Pak koukám po netu a hle:
http://maziva.heureka.cz/castrol-slx-pr ... low-0w-30/
Dotazoval jsem se v servisu co to má znamenat,prý dostává v sudech od Elitu a má na tom prd,tak jsem si řekl že mu to asi hezky střílej.
m.deejay píše:...mimo olej by mě třeba zajímalo, kolik kdo má např na podvozkových dílech,turbech,vstřikách,plechařině apod.
raději se o to nezajímej prosímtě ... budeš hodně nasranej.
Jeden čas jsem i přemýšlel že rozjedu bussines s autodílama protože to je po drogách farmacii prostituci a alkoholu další lukrativní bussines.
Kam se hrabou vietnamci.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja leju uz 50000 km tyto oleje a nemam sebemensi problem...
http://www.bmwoleje.cz/2-original-bmw-oleje
A nevim o tom ze by nekdo mel... Vsechny tyto shopy to vozi prevazne z nemecka a zaruku ze ty drahe oleje jsou originalni a tyto ne mi nikdo neda
A nevim o tom ze by nekdo mel... Vsechny tyto shopy to vozi prevazne z nemecka a zaruku ze ty drahe oleje jsou originalni a tyto ne mi nikdo neda

bbeavis píše:Ja leju uz 50000 km tyto oleje a nemam sebemensi problem...
...a pak, že to nejde i za mnohem míň peněz...