Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

webasto naftove cerpadlo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od milo »

premyslim ze se po 3 letech pokusim o rozbehani webasta (E39 predFL 530d), vzhledem k tomu, ze momentalne nemam garaz a musim parkovat venku na dvorku...

prvni krok je palivova pumpa - po startu (bud s webastem, nebo rucne pres INPA) pouze cvaka, takze je kousla. je mi jasny, ze to nebude asi jediny problem, ale nez zacnu resit, co dal nejde, tak do toho musi jit palivo :twisted: webasto se jinak tvari ze se snazi nastartovat, ale po par desitkach sekund huceni to vzda.

nemate nekdo funkcni za normalni cenu? pripadne tip na nahradu? nebo mam nechat nekoho sikovneho opravit to stary?

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=65
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Palivové čerpadlo u Webasta se netočí. Je to membrána, kterou elektromagnet přitahuje a pouští, takže cvakání je v pořádku. Ale jde o to, jestli čerpá, nebo ne. Pokud si chceš pohrát, lacinejší díly než v BMW najdeš tady http://www.webasto.cz/Mailer/content/we ... ontact.jsp .
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od milo »

diky, melo to stejny zvuk, jako kdyz se mi kouslo pomocne cerpadlo pod ridicem-tak jsem myslel, ze je ko. jak bude cas, oddekluju a podivam se, jestli z toho tece nafta.
Donkey
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Donkey »

ja potrebuju ridici jednotku webasta :D thermo top Z/C-D :-) 12v/40W 5kW 2.5baru.....do te moji se dotala voda :/
cmelak
Klubové ID: 2687

#5 Příspěvek od cmelak »

Zrovna včera jsem to čerpadlo webasta měnil, má jakoby pukat, samozřejmě pokuď si ho delší dobu nepoužíval bude slepená membrána, zkus ho poklepat při tom když bude chtít dávat palivo, nebo na tvrdo na 12V a prostě rozhejbat, musí přes něj projet nějaká nafta aby se rozlepilo.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

když se tady řeší webasto,nemá někdo tušení kde sehnat novej vejfuk k němu-pohltila mi ho koroze :? :? Kontaktoval jsem nějaký prodejce webasta ale většinou nemaj...Jinak se jedná též o E39..
Odpovědět