Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Podsvietenie kurenia E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
starynovy

#1 Příspěvek od starynovy »

Kontrolní otázka soudruzi, jak rozdeláme panel topení u E34? tak ví to někdo? :D (kvôli výmene žiaroviek, nesvieti skoro nic :cry: )
originalbmwparts

#2 Příspěvek od originalbmwparts »

No přeci Ratatatatatatatata a někdy ještě větší :lol: Automatická nebo manuální klima? Každopádně obě by měli jít jen vyloupnout, nejlépe se to dělá přes rádio. u manuální vyloupni nejdříve tlačítka recirkulace a klima pokud je to má na levé straně.
Tendr520i

#3 Příspěvek od Tendr520i »

Na levé straně je takovej bazmek, kterej se musí vycvaknout, něco jako páčka... Já to nevěděl a páčil a páčil, až jsem to ulomil.. :roll:
(Autoklima)
originalbmwparts

#4 Příspěvek od originalbmwparts »

No ideální je si to prohlédnout zeshora od radia.
starynovy

#5 Příspěvek od starynovy »

ok takze extrahovat ten drziak radia s pozahybanymi plieskami :twisted: dik, tiez som za to tahal ale vyzeralo ze sa to zlomi..
sharewood

#6 Příspěvek od sharewood »

/Bezklima/ Panel ovládání je podle mne stejný.Řeším akutne stejný problém co to auto mám, nesvití panel topení na E34.Sundal jsem kostičku z táhel na mech.ovládání klapek a zjistil,že jsou podsvicené LED diodami.Zabalil jsem to...Teď měním rádio a sehnal jsem malé BC a celý snad funkční panel topení za 150kč na Aukru.Přijde cca příštím týden,proběhne pitva panelu ,výměna žárovek a několik vulgárních slov co si zase ulomím.Dám vědět...
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lenoch »

Hoši, hoši... vyndat na levé straně panelu ovládání topení vypínač se třemi čudly - odmrazení zadního skla, recyrkulace vzduchu v kabině a klima. Po vyndání tohoto vypínače (vypáčení nožíkem) vzít baterku a kouknout se na mechanismus, který to drží - je uplně na levém boku vevnitř. Je tam taková páčka, kterou musíte zatlačit směrem k řidičovo dveřím a pak vytáhnete levou stranu panelu ovládáníé topení ven. Následně vytáhnete i pravou čast... El. konektory odpojíte, ale hlavní problém nastává v tento moment... panel ovládání vám totiž visi na třech lankách mechanického ovládání klapek (automatická klima je bez problému) hlavně pak na tom nejkratším. Tyto lanka se musí vycvaknout nebo se ulomí. Já to vyndaval při vyndaném kastlíku nad spolujezdcovo nohama a plastech kolem, takže jsem se dostal na druhé konce těchto lanek - přímo na topení... Samotné podsvětlení je provedeno jednou 1.2W žárovičkou bez patice - musí se pak rozebrat i celý panel ovládání topení... je to opruz, ale za 2hodky se to dá... držím palce:)
starynovy

#8 Příspěvek od starynovy »

Diky lenoch, podla tvojho navodu som to rozobral za 2 minuty.. skutocne jedna pokaslana ziarovicka, inac BMW sa nezda, LEDky v tych cudloch v roku 92? felicia neobsahuje jedinu led v roku 2001 :D
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od lenoch »

starynovy píše:Diky lenoch, podla tvojho navodu som to rozobral za 2 minuty.. skutocne jedna pokaslana ziarovicka, inac BMW sa nezda, LEDky v tych cudloch v roku 92? felicia neobsahuje jedinu led v roku 2001 :D

Nemáš zač:)
starynovy

#10 Příspěvek od starynovy »

vymene, svieti, odporucam vybrat radio komplet, a prstami vycvaknut tie bowdeny ovladania klapiek, su prilis kratke, zlomia sa tie uska v horsom pripade..
Odpovědět