Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw e39 facelift světla , výbojky.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
petratria

#1 Příspěvek od petratria »

Vím že se tu ož kolem světel řešilo kupu otázek ale přesto bych potřeboval pár rad.
Napendrek to svítí ( rozleštění plastú pomohlo ale stále to není ono).
1. je možný aby se vysvítil xenon ( popřípadě jaký koupit, četl jsem že 4300K nebo 5000k, samozřejmě předpokladám že označení D2S .)
2. napadla mě ještě čočka špatná
3. na jednom světle mi při rozleštování upadl jeden ten nesmysl na štelování z tisicihranu a druhý na tom není o moc lépé protáčí se při snaze štelovat světlo - dá se to opravit popřípadě objednat a vyměnit ?

díky za případné reakce
xdreamerx

#2 Příspěvek od xdreamerx »

1. Xenon se vysvitit mohl! Jestli budes kupovat novy, tak radim pouze v paru, jinak ti to bude svitit ,jak vanocni stromecek!!
2. Cocka nebo spis parabola muze byt uz vysvicena a tudiz neodrazi svetlo. Muzes ji nechat znovu pochromovat, ale budes par dni bez svetel. Kdyz uz,tak zase delat obe svetla.
3.Urcite se opravit da. Objednej si tady ty stelovaci tycky, prodavaj se v sade na jedno svetlo kolem 600-700. Svetla rozdelat jdou,ale chvili si s tim budes hrat. Zkus tady hledat jak se rozdelavaj. Jinak to upadle stelovani zas tak nevadi, zkus ho nasadit zpet. Jestlize mas uz ty vybezky ukousany, tak to normalne chyt do klesti a sesteluj. Ono se to stejne udela jednou a pak uz na to nesahnes
ZuKi

#3 Příspěvek od ZuKi »

Včera jsem dělal ty tyčky světel, koupil jsem za 600kč na obě světla original BMW, vše proběhlo v naprosté pohodě, při demontáži doporučuju prostříknout WDčkem závity na štelování. Dával jsme rovnou obě nové výbojky.Spokojenost :wink:
caknakis

#4 Příspěvek od caknakis »

...
caknakis

#5 Příspěvek od caknakis »

Nízkou svítivost z 90% způsobuje vypálená čočka s parabolou. tam už ani výměna výbojek a rozleštění nic nezmění.
Dá se vyměnit stará čočka s parabolou za nové.

Obrázek níže je nová bixenonová čočky Hella 4. generace, výbojka Osram cool blue, nové trafo Denso.

Pod ním je čočka z E39, která má najeto 220.000 km, nová výbojka Osram cool blue, nové trafo Denso.

Umím vyřešit i ulámané štelovací prvky včetně vnějších šroubů. Kdo by měl zájem o přestavbu na bixenon, kdyžtak SZ.
Přílohy
Hella E39.jpg
Hella E39.jpg (47.38 KiB) Zobrazeno 1093 x
Hella 4gen.jpg
Hella 4gen.jpg (41.12 KiB) Zobrazeno 1093 x
Raadii

#6 Příspěvek od Raadii »

Má pravdu ten chlapec :!: Nedělal jsi to Čmelákovi na černý E39? Byli jsme s tim na Slovensku a svítilo fakt o poznání líp než moje E39 s origo xenonama. Všechny značky kolem silnice se rozsvěcely už daleko před náma. Kdybych nekoupil ty světla co mam tak draze, tak si je taky nechám udělat na bi-xenony, ale to už se mi teď nevyplatí.
caknakis

#7 Příspěvek od caknakis »

jj, dělal jsem to čmelákovi :wink: Jsem rád, že se líbilo
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Raadii píše:Má pravdu ten chlapec :!: Kdybych nekoupil ty světla co mam tak draze, tak si je taky nechám udělat na bi-xenony, ale to už se mi teď nevyplatí.
cena do vlastniho bezpeci je relativni pojem :wink: taky me to ceka, svetla mam sice cista a paraboly ok, ale vim, jak sviti tyhle nove moduly, v e36 to byla jizda jak za dne, prosvicene pangejty, zadne fleky po silnici, pritom to neoslnuje...
“Ability is what you're capable of doing.”
caknakis

#9 Příspěvek od caknakis »

Copak jsi měl v E36? :wink:
hadice

#10 Příspěvek od hadice »

..čaoo...tak téma zrovna pro mě....mám origo poface xenon (bludičky/doutnavky spíš) :cry: tma snad aj vedne..."skla"nový...výbojky šmejdy rok s nima jezdím a je to o ničem....pořád se chystám na přestavbu/ výměnu celejch projektorů (bixenon)...říkal jsem si jestli bych nekoupil i nový výbojky 55W ale nevým co by na to říkaly startery s tím trafem...jestli by je to taky nechtělo povyměňovat...otázka zní na mistry zasvěcené...na kolik mě to vyjde ty komponenty popřípadě celá přestavba....
.... p.s. v noci už radši ani nejezdím :D
cmelak

#11 Příspěvek od cmelak »

caknakise můžu doporučit, teď je to v tomhle počasí k nezaplacení, prostě světla jako nová, ne-li lepší, šikovný to chlapec :wink:
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Odpovědět