Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dotaz pro pojišťováka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaneCk

#1 Příspěvek od JaneCk »

Ahoj.
Omlouvám se, že jsem ve špatné sekci, ale do pokecu bohužel nemám práva.
Potřeboval bych radu/názor někoho, kdo dělá povinné ručení. Jedná se mi o to, že mám auto, které jsem koupil v rámci rodiny. Jelikož to bylo v rámci rodiny, auto se nepřepisovalo a nijak se s papíry nešachovalo. Velký TP i malý TP zní na původního majitele a mé jméno nikde nefiguruje. Když uzavírám pojistku, tak v ní uvedu vlastníka (toho člena rodiny) a provozovatele sebe. Na té pojišťovací smlouvě je uvedeno, že pojistník je shodný s provozovatelem. Já se chci zeptat, je toto právně v pořádku? Nemůžu být nějak popotahován v případě pojistného plnění? Slýchávám informace, že provozovatel se už nějak neuvádí do TP, že by se to muselo jedině přepsat apod. Na internetu najdu odpověď jednou tak, podruhé tak.
Takže může to tak být nebo si koleduju o průser? Jednalo se mi o to, abych neplatil zbytečně eko daň a zbytečně neživil mašinerii, když to není cizí člověk.
Mohl by se někdo fundovaně vyjádřit?
Velmi děkuji
dejv2005

#2 Příspěvek od dejv2005 »

se zeptej v ty konkretni pojistovne, kde budes uzavirat pojistku... A mas to nejjednodussi.
Foli

#3 Příspěvek od Foli »

Ahoj, v tomto oboru dělám, tak ti zkusím poradit. Pojistit auto může kdokoliv, i když není vlastník. Tzn že napíšeš vlastníka vozidla do smlouvy, ale provozovatele vozidla uvedeš toho, kdo s tím bude jezdit. Aby jsi měl úplnou jistotu, tak s vlastníkem sepiš čestné prohlášení o tom, že provozovatelem vozidla jsi výhradně ty a nech ověřit podpisy třeba na poště. Zašleš to se smlouvou a jsi v klidu. Pokud by vzniklo pojistné plnění, budou ho chtít řešit s vlastníkem vozidla. V tom případě potom sepíšeš s vlastníkem plnou moc k zastupování a vyřízení pojistného plnění.

Ale toto vše není potřeba, je to jen pro tvůj klid a jistotu. Stačí jen napsat vlastníka a provozovatele do smlouvy
JaneCk

#4 Příspěvek od JaneCk »

Uf, tak uctivě děkuji za odezvu :palec:
Do zahraničí vozím takový ten papír notářem ověřený, že mi vlastník auto půjčuje.
Jsem rád, že to nemusím přepisovat, protože to je dneska pálka. Tak ještě jednou moc díky, Foli.
Crazy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Crazy »

trochu akt, nevite náhodou kde najdu borečka jménem Foli? nalezci odmena :!:
Odpovědět