Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

OT:Avanti car Praha 535d - 125 000 km :)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Matthes

#41 Příspěvek od Matthes »

Souhlas jak píše Killingman :wink:

Já koupil 530i s nájezdem 300tis. a musím říct, že jsem z auta unešen, je ve stavu zajeté voňavky!

Nevím jak toho předchozí majitel docílil, ale klobouk dolů, je vidět, že se o auto pečlivě staral :o

Takže se ani nedivím, že se u takovýchto aut stáčejí KM, protože kdybych tam měl na budíku 100tis. věřil bych tomu.

Jinak trochu větší servis, co mě čeká do příštího roku je výměna spojky s "dvouhmotou" (která se začíná ozývat).

A co jsem auto prolezl s mechanikem, shodli jsme se na tom, že ta spojka bude ještě původní....
rooc

#42 Příspěvek od rooc »

já bych chtěl tak trochu upozornit na toto auto, je to defakto možná past:7

http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list

měl ho kamarád, před 2 roky koupeno za 280tis. jezdil s ním chvilku a dal ho pryč

dnes prodává frajer za 300, co vím poměrně dobře od bazaristů z okolí, frajer na to nemá prachy a auto je udržované....bůhví jak a jestli(skoro 2 roky)..., tak ať v tom někdo nezahučíte raketu
ada540i

#43 Příspěvek od ada540i »

Dobrý info :thumbsup: Ikdyž si myslim, že e60 530d z roku 04 absolutně bez výbavy stejně jen tak za 300tis Kč neprodá :D . Ale nebylo by od věci založit vyloženě téma Varování kam by lidi mohli dávat tyhle odkazy. Nebo přejmenovat tenhle topic, je to hodně přínosné téma pro kupující :!:
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
M4we

#44 Příspěvek od M4we »

ada540i píše:Dobrý info :thumbsup: Ikdyž si myslim, že e60 530d z roku 04 absolutně bez výbavy stejně jen tak za 300tis Kč neprodá :D . Ale nebylo by od věci založit vyloženě téma Varování kam by lidi mohli dávat tyhle odkazy. Nebo přejmenovat tenhle topic, je to hodně přínosné téma pro kupující :!:

Jj naprosto souhlas, koukám, že poslední dobou se tu s podobnýma informacema roztrhává pytel.

A jinak k té 530d, tak to se prodejce asi nemálo pos*al. Takový prachy za tak holé auto. A ještě s tím nájezdem. Nebudu sprostej.
Za tyhle peníze mnohem lepší kousek z D, i přesto, že tam nejsou ceny zrovna nejnižší.
rooc

#45 Příspěvek od rooc »

On to auto ma na leasing. Tak z toho asi nechce odejit holej...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od matiz »

Alespon bude dal jezdit -)
patriot
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od patriot »

xnovic píše:
code píše:Škoda že stáčení není trestným činem, politici to řešili nedávno ale jaksi se jim to nechtělo schvalovat :mad:

Když koupíš auto se stočeným tachometrem, tak je to trestný čin podvodu.
Díky tomu, že auto mělo podstatně nižší cenu a tím, že ti stočili tachometr tě vlastně obrali o peníze.. Teoreticky to tak je, ale jaká bude realita?
Hlavně, než to soud vyřeší, tak to je na 5 let..
Ale, pokud si majitel auta hleděl, tak i 500000km nemusí být problém..

Tak to rozhodně nemáš pravdu...

Jak mu prokážeš, že km stočil on ?? Já být zmrd bazarník, tak řeknu že ty km už na voze byly, když jsem auto od pana XY vykoupil a nebyl jsem s tím seznámen.
Museli by tě chytit za ruku, když ty km stáčíš, tím snižuješ hodnotu vozu a kupujícího uvádíš v omyl.

Dále je třeba rozlišovat :

a.) - ujeté reálné km
b.) - stav km na tachometru

Je to sice slovíčkaření, ale v reálu je to velmi důležité. Tyhle triviální spory se dávno neřeší 5 let, není to kauza Kajínek. Kdyby bylo vše prokázané, čili bazarník by byl věrohodně zaznamenán
že km stáčí a kupující uvádí v omyl (foto, video, svědectví), věc se povede v ZPŘ ( zkrácené přípravné řízení ), - podmínka je škoda do 500 tis kč,
šetřit se to může max. 24 dní (lhůta), poté se to posílá za OSZ (okr. st. zastupitelství), kde SZ sepíše jen návrh na potrestání a spis jde rovnou k soudu.

Ode dne oznámení, je dotyčný do cca 1,5-3 měs. potrestán.
Haste
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Haste »

Pokud vim, tak prodej auta se stocenymi km neni povazovano za trestny cin podvodu. Mela byt nejaka novela, ktera by toto definovala jako podvod a prodejce by RUCIL, ze auto nema stocene km. Pokud by prodal auto se stocenymi km, potom by byl prodejce postihovan pro podvod a to bez vytacek, ze on je nestocil. Takze by si prodejci museli kontrolovat, ze jejich auta nemaj stocene km... ale samozrejme to neproslo... Proc asi...
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Killingman »

ada540i píše:Dobrý info :thumbsup: Ikdyž si myslim, že e60 530d z roku 04 absolutně bez výbavy stejně jen tak za 300tis Kč neprodá :D . Ale nebylo by od věci založit vyloženě téma Varování kam by lidi mohli dávat tyhle odkazy. Nebo přejmenovat tenhle topic, je to hodně přínosné téma pro kupující :!:

Joo, to jsem tu zkoušel už kdysi když jsem sháněl 530 já, objezdil jsem jich asi 10 včetně kontrol najetých km v servisech podle WINu, ale udělal jsem zásadní chybu - ono totiž stačí, když ten inzerát ztáhnou a dají ho tam další den znova. Pak odkaz nefunguje :-(
Chtělo by to převést ten inzerát třeba do PDF a uložit někam na server, pak by to mělo smysl

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=97652&postdays=0&postorder=asc&start=17
rooc

#50 Příspěvek od rooc »

tak mám další úlovek.., jen jsem to zapoměl napsat

http://www.autodedoch.cz/auto/134761358 ... 1-maj.html

jezdil jsme dlouho okolo..., až jsem si řekl že se svezu.., auto..., dle inzerátu pěkné.., panorama akrivní řízení.., no.. realita, auto je odřené, určitě má v kýblu termostaty(koukal jsem dle vinka na teplotu) ta panorama nejde otevřít...v druhé půlce a po 10 km jízdě jsem zastavil v kopci a auto začalo na d couvat dolů...už před jízdou jsem byl s úsměvem na rtu upozorněn, že při jízdě na tk vyskočila chyba převodovky a že nějakj fakt machr fachman dolil olej a že je to te´d top.....tak si ušetřete cestu..kdyby jste náhodou měli choutky....

nechcete to přejmenovat, tento topic, a nechat ho umístěný nahoře..? jen se ptám :palec:
Maslista

#51 Příspěvek od Maslista »

rooc: podle fotek to přitom vypadá moc dobře.. 8O
m.deejay

#52 Příspěvek od m.deejay »

Maslista píše:rooc: podle fotek to přitom vypadá moc dobře.. 8O

...podle fotek vypadá "skoro" všechno dobře :)

...jinak jedna historka s kamarádem : Koupil si Audi A3 z roku 1998 a najeto 172tis km...mám známého na stk a přes něj jsem zjistil, že auto bylo dovezeno v roce 2007 se 190tis km, v roce 2009 (na dalším stk) mělo 290tis km a v roce 2011 mělo 250tis km, nakonec při prodeji 172tis km...bazar ho poslal do hajzlu a tak teď musí jezdit v autě, který má najeto přes 400tis km...jinak jsem takhle prověřoval známým více aut a víceméně s podobným výsledkem...fakt sranda v tomhle státě :(
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
hurvajs77

#53 Příspěvek od hurvajs77 »

Je to katastrofa. Přitom je (co já vím) stočení trestné a všichni to dělají jako by se nechumelilo. Nikomu se nic nestane a když, dostanou pokutu 5.000,-. Z tohoto státu se mi chce někdy zvracet... :(
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
thundercat

#54 Příspěvek od thundercat »

PITAK píše:Tak ono to stáčení tachometrů je taky hodně o povaze českejch lidí, kteří místo aby koukali na stav, tak je zajíma jen rok výroby a kolik to má nejeto :?

sorry, ale když si chci koupit ojetý auto, tak nechci aby místo 180ti mělo najeto 320
nerad se nechávám okrádat
samozřejmě to nemusí být problém stávájícího majitele v ČR, ale dovozce co si na tom chtěl namastit kapsu
už dělší dobu vím, že tady v ČR nekupovat nic ojetýho nebo počítat s tím, že má minimálně 2x víc

btw. přesně jak popisuju mi nabízel zde na fóru jeden kolega když jsem vložil poptávku
hurvajs77

#55 Příspěvek od hurvajs77 »

Ale PITAK ma pravdu. Cesi, resp. lidi zbytecne lpi na roku vyroby a najetych km. Pritom mezi tim neni zadna umera. Vim o autech, ktere jsou o dost starsi nez jina, maji mnohem vyssi najezd a jsou na tom lepe nez novejsi. Jde pristup majitele, pokud je debil, zkurvi auto i po 20tis.

V CR je to problem, ale ono uz ani v Nemecku to neni zlate. Je tam dost turku a jinych barevnych blbcu, kteri Te chteji vojebat, takze si moc nevyberes... :D
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
rooc

#56 Příspěvek od rooc »

Maslista píše:rooc: podle fotek to přitom vypadá moc dobře.. 8O

nopokud ti ty zmíněné věci neva...:-) a navíc je to děsně tupý za plynem...těžko říct jestli za to může ta převodovka :?
m.deejay

#57 Příspěvek od m.deejay »

hurvajs77 píše:Ale PITAK ma pravdu. Cesi, resp. lidi zbytecne lpi na roku vyroby a najetych km. Pritom mezi tim neni zadna umera. Vim o autech, ktere jsou o dost starsi nez jina, maji mnohem vyssi najezd a jsou na tom lepe nez novejsi. Jde pristup majitele, pokud je debil, zkurvi auto i po 20tis.

V CR je to problem, ale ono uz ani v Nemecku to neni zlate. Je tam dost turku a jinych barevnych blbcu, kteri Te chteji vojebat, takze si moc nevyberes... :D

...přesně tak, otevřete inzerci a udělejte si takovou malou statistiku a zjistíte, že ať je auto z roku 1995,2000,2005 tak většina má najeto kolem 140-180tis...jaký procento je aut s najetejma 200-250tis - zde se ještě najdou, ale daleko horší je to už nad 250-300tis - těch je docela málo a nad 300tis minimum...
...na německo bych přesně taky nesázel, stáčej to tam taky ve velkým a origo km je šance přímo koupit od němce, nebo ze salonu a to auto alke pak vyjde dráž než tady, taková je realita a málokdo tomu věří...
...servisní knížky ti můžou natisknout a dopsat kdekoliv...
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
hurvajs77

#58 Příspěvek od hurvajs77 »

je to vsude. Nekde vic, nekde nic. Dokud budou mit lidi tendenci vojebavat druhy, krast nebude to jine. Staci se kouknout na likerku Drak. Treba. Uznavam, ze je to v prdeli, neco koupis a zjistis...
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
m.deejay

#59 Příspěvek od m.deejay »

...ještě další ojeb se dělá tady v čr : podnikatel koupí nový auto a ročně najezdí 60-80tis km, chce ho mít cca 3 roky než skončí leasing, takže za to dobu by najel cca 200-250tis...no jo, ale to je moc a cena pak klesá a navíc v autorizovaným servise to stojí ten servis prachy...takže cca 1x ročně to stočí, tak aby jel jen jednou ročně do autorizáku, druhej servis udělá kamarád v garáži a on ušetřil min 1x na servise v autorizáku a ještě najezdil cca o polovinu míň km po stočení...no a pak přijde čas prodeje a ejhle auto má za tři roky najeto 100-120tis km - no super kup!, protože je auto po prvním majiteli a se servisní knížkou a ověřitelnou historií servisu...
...divili by jste se kolik lidí to takhle dělá...super stát čr... :(
hurvajs77

#60 Příspěvek od hurvajs77 »

ono podobne veci budou i jinde, ne jen v CR. Jak jsem, dokud budou mit lidi potrebu vojebat druhe, nic se nezmeni. I kdyby za to hrozil trest smrti...
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět