Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

renovace světlometů E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
caknakis
Klubové ID: 3068

#21 Příspěvek od caknakis »

BOOST píše:
cabatomas píše:A cim si to delaĺ ty?
Nefungovalo vubec nic, ani horkovzduska ani trouba, takze jsem to pomalu obrezaval porad kolem dokola, na nekterych mistech to odnesl ten plast svetla, co je v nem ta drazka, do ktereho je zasazene plexisklo, ale tesni to i tak. To lepidlo drzi tak, ze kdyz to drzelo asi na 2cm na dvou mistech, tak jsme to ve dvou nedokazali utrhnout, neskutecny. Potom jsem jeste zkousel vzit kousek toho odriznuteho lepidla a nahrivat to horkovzduskou zblizka a ani prd, nic to s tim nedelalo. Lepidlo je cerny a rozhodne to bylo origo z vyroby. Svetla jsem potom slepil silikonem a problem s mlzenim nemam. Svetla hodne prokoukla, kdyz se vycitilo plexi zevnitr, zvenku jsem je jeste nelestil, nebyl cas.
A jaký rok byla ta světla? :wink:
cabatomas

#22 Příspěvek od cabatomas »

Tak jsem se až dneska kolem půl 7 dostal na ty světla,za hodinu jsem stihl jedno světlo,byl to pakec odlepit,ale horkovzduška si stim poradila,měl jsem jednu tyčku ulomenou a ta druha se mi rozlomila po demontáži.Rano se vrhnu i na to druhe a pak je obě vyleštim,něco nafotim a dam to sem ;) Díky za rady chlapy ;)
BOOST

#23 Příspěvek od BOOST »

Auto je rok 2001 a má najeto 235tkm poctivých.
K0BLICH
Klubové ID: 2805

#24 Příspěvek od K0BLICH »

Pánové co maji světla už renovována: Máte světla z venčí přelepený čirou ochranou fólií? Slyšel jsem že po obroušení vrchní vstvy světla je to prý lepší, aby vzhled světel vydržel déle jako nový! :)
cabatomas

#25 Příspěvek od cabatomas »

Kde koupim takovou folii? :)
K0BLICH
Klubové ID: 2805

#26 Příspěvek od K0BLICH »

No věřim tomu, že ve firmě kde polepují auta jí určitě seženeš! http://www.youtube.com/watch?v=hbnABwZVf3U
caknakis
Klubové ID: 3068

#27 Příspěvek od caknakis »

důležité je, aby ta folie měla UV filtr. Stejně tak se to dá pořešit kvalitním voskem s UV filtrem, ale ten se musí obnovovat.
djpepo
Klubové ID: 2941

#28 Příspěvek od djpepo »

BOOST píše:
cabatomas píše:A cim si to delaĺ ty?
Nefungovalo vubec nic, ani horkovzduska ani trouba, takze jsem to pomalu obrezaval porad kolem dokola, na nekterych mistech to odnesl ten plast svetla, co je v nem ta drazka, do ktereho je zasazene plexisklo, ale tesni to i tak. To lepidlo drzi tak, ze kdyz to drzelo asi na 2cm na dvou mistech, tak jsme to ve dvou nedokazali utrhnout, neskutecny. Potom jsem jeste zkousel vzit kousek toho odriznuteho lepidla a nahrivat to horkovzduskou zblizka a ani prd, nic to s tim nedelalo. Lepidlo je cerny a rozhodne to bylo origo z vyroby. Svetla jsem potom slepil silikonem a problem s mlzenim nemam. Svetla hodne prokoukla, kdyz se vycitilo plexi zevnitr, zvenku jsem je jeste nelestil, nebyl cas.
U mně naprosto stejný případ, plexi ani za boha odlepit, tá černá svině fakt drží, světlá (2003),takže taky vyřezat,zpátky nové na silikon a hliníkové tyčky :wink:
djpepo
Klubové ID: 2941

#29 Příspěvek od djpepo »

cabatomas píše:Kde koupim takovou folii? :)
jestli máš nové kryty tak fólií neřeš, to platí třeba jen pro ty, kteří původní kryty brousili a leštili a tím odstranili ochranný lak nebo co na tom z výroby je :idea:
cabatomas

#30 Příspěvek od cabatomas »

autovosk jpepo"]
cabatomas píše:Kde koupim takovou folii? :)
jestli máš nové kryty tak fólií neřeš, to platí třeba jen pro ty, kteří původní kryty brousili a leštili a tím odstranili ochranný lak nebo co na tom z výroby je :idea:[/quote]

Nove kryty nemam,brousil jsem a lestil,co je to za vosk s uv faktorem?Na folii si asi netroufnu,leda tak to nekam dat,kde to delaji.Vi nekdo o kvalitnim foliovani aut v plzni?co z tn tak muzou chtit?jinak svetla mam ted jak novy,parada;-)
Odpovědět