Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW E60 pár otázek
Zdravím, měl bych pár otázek na znalce tohoto typu BMW.
Zajímá mě pár věcí.
Jaké má toto vozidlo ET a s jaký ma alternativama max máte zkušenosti.
Přední světla - kolik je druhů a jak se na oko poznají.
A také AE kroužky, dají se dát silnější žárovičky, jiné barvy atd?
Zadní světla - jak je náročná výměna před FL za FL .
Dále pokud má vozidlo navigaci - kde se dává CD , přímo domechaniky , nebo mýá vozidlo v kufru nějaký měnič ?
Tohle by mi prozatím stačilo , děkuji za jakýkolivm poznatek.
Zajímá mě pár věcí.
Jaké má toto vozidlo ET a s jaký ma alternativama max máte zkušenosti.
Přední světla - kolik je druhů a jak se na oko poznají.
A také AE kroužky, dají se dát silnější žárovičky, jiné barvy atd?
Zadní světla - jak je náročná výměna před FL za FL .
Dále pokud má vozidlo navigaci - kde se dává CD , přímo domechaniky , nebo mýá vozidlo v kufru nějaký měnič ?
Tohle by mi prozatím stačilo , děkuji za jakýkolivm poznatek.
-
prase007
- Klubové ID: 1383
Na to ET se podívej tady, nemá ho tak ani auto, jako spíš ty konkrétní kola a na origo se můžeš podívat tady:
http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Přední světla jsou v podstatě 4 druhy
obyč, xenony
a pofaceliftový (tzv. LCI)
obyč, xenony
Nevim jak je to s druhovýrobou, ani to nechci vědět.
LCI světla maj výraznější kroužky, jinak bych s tim asi moc nešaškoval, protože elektronika auta je dost citlivá na jakýkoli změny.
K těm zadnim světlům, jsou na to fígle a možná kdybych byl autoelektrikář, tak bych o tom uvažoval
U auta s navigací jsou dvě mechaniky - (mluvim o předfacelift, u facelift nevim) jedna CD schopná číst MP3 a jedna DVD ze který se dá taky přehrávat hudba, ale v ten moment neni možný používat navigaci, protože DVD s navigací musí bejt vložený v tomhle přehrávači aby to jelo.
Měnič může a nemusí bejt, záleží na autě a origo bejvá v kastlíku u spolujezdce.
obyč, xenony
obyč, xenony
LCI světla maj výraznější kroužky, jinak bych s tim asi moc nešaškoval, protože elektronika auta je dost citlivá na jakýkoli změny.
K těm zadnim světlům, jsou na to fígle a možná kdybych byl autoelektrikář, tak bych o tom uvažoval
U auta s navigací jsou dvě mechaniky - (mluvim o předfacelift, u facelift nevim) jedna CD schopná číst MP3 a jedna DVD ze který se dá taky přehrávat hudba, ale v ten moment neni možný používat navigaci, protože DVD s navigací musí bejt vložený v tomhle přehrávači aby to jelo.
Měnič může a nemusí bejt, záleží na autě a origo bejvá v kastlíku u spolujezdce.
Ahoj co jsem měl repliky M6 s Etečkem 15 v 17" bylo to pořád oka, nijak extrémní rozdíl oproti standart ET 20 , teď mám letní 18" origo style 124.
Beru zadohrab, ne verzi X ta má Etečko 43.
Co se světel týče, tak jak ti to napsal prase007
Jinak světla bez xenonu, omlouvám se, ale je to hnus a auto to posouvá o třídu níž ("obyč parabola se žárovkou")
oproti xenonu kde máš pěkně čočku.
Když koupíš model před FL to je do 2007, nejsou ty krožky tak výrazné jak u FL, už se to tu na foru řešilo ty AE kroužky mrkni so sekce 5er.
Ale dají se sehnat bílé s nádechem do modra a svítí to docela pěkně.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=75
Jinak výměna zadních světel za světla FL, tak to má tuším Couloo, ale nejsem si jist.
Ohledně navi ti neporadím, sám to nemám a ani to nechci mám TOMTOMA
Beru zadohrab, ne verzi X ta má Etečko 43.
Co se světel týče, tak jak ti to napsal prase007
Jinak světla bez xenonu, omlouvám se, ale je to hnus a auto to posouvá o třídu níž ("obyč parabola se žárovkou")
Když koupíš model před FL to je do 2007, nejsou ty krožky tak výrazné jak u FL, už se to tu na foru řešilo ty AE kroužky mrkni so sekce 5er.
Ale dají se sehnat bílé s nádechem do modra a svítí to docela pěkně.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&start=75
Jinak výměna zadních světel za světla FL, tak to má tuším Couloo, ale nejsem si jist.
Ohledně navi ti neporadím, sám to nemám a ani to nechci mám TOMTOMA
-
gamers
- Klubové ID: 96
[quote="prase007"]Na to ET se podívej tady, nemá ho tak ani auto, jako spíš ty konkrétní kola a na origo se můžeš podívat tady:
obyč, xenony
obyč, xenony
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pro upřesnění jsou obyč ,bixenon a adaptivní AHL (natační do zataček) to stejné plati pro LCI světla
jinak nevím kdes došel že je problém při výměně s elektronikou pokud se udělá přestavba přesně podle originál retrofitu BMW vše šlape na jedničku !!!
obyč, xenony
obyč, xenony
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pro upřesnění jsou obyč ,bixenon a adaptivní AHL (natační do zataček) to stejné plati pro LCI světla
jinak nevím kdes došel že je problém při výměně s elektronikou pokud se udělá přestavba přesně podle originál retrofitu BMW vše šlape na jedničku !!!
Tak abych Ti trochu pomohl s kolama..
já jezdím styl172, tzn. 8,5x19 ET 18 vpředu, pneu 245/35R19 a 9,5x19 ET 32 vzadu, pneu 275/30R19.
Kamarád má styl135, tzn. 8x18 E20 vpředu i vzadu, pneu 245/40R18.
Oba máme E60 v M Packet, v komfortu a hluku od kol na špatných cestách velký rozdíl v prospěch 18palcových kol.
já jezdím styl172, tzn. 8,5x19 ET 18 vpředu, pneu 245/35R19 a 9,5x19 ET 32 vzadu, pneu 275/30R19.
Kamarád má styl135, tzn. 8x18 E20 vpředu i vzadu, pneu 245/40R18.
Oba máme E60 v M Packet, v komfortu a hluku od kol na špatných cestách velký rozdíl v prospěch 18palcových kol.