Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Praskání u čelního okna E61- 06

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavel525

#1 Příspěvek od Pavel525 »

Zdar hoši. V sobotu jsem při jízdě zjistil, že se mi při průjezdu nerovností ozývá takové jako divné prasknutí,klepnutí nebo vrznutí někde dole mezi čelním oknem a palubkou. Buď to dělá okno nebo palubka, ale nemůžu na to přijít.(dělá to víc hlavně když je auto na slunci). Čelní okno je již měněné tak to přisuzuju tomu oknu. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tímto problémem? Nebo co s tím jak na to? dost mě to znervózňuje. Dík.
rlspraha

#2 Příspěvek od rlspraha »

Je to problem vystuhy co je v motorovem prostoru pod steracema.....vede od tlumice k tlumici.......je to klasika, utahni nebo nech to utahnout a mas po problemu
Pavel525

#3 Příspěvek od Pavel525 »

Díky tak jsem zjistil, že jeden z těch dvou šroubů na té výstuze u stěračů je stržený a prakticky tam nedrží, ale ten druhý je dotažený dost. Tak uvidím.
Eks

#4 Příspěvek od Eks »

Pavel525 píše:Díky tak jsem zjistil, že jeden z těch dvou šroubů na té výstuze u stěračů je stržený a prakticky tam nedrží, ale ten druhý je dotažený dost. Tak uvidím.

Já jsem měl stržený oba dva, ale tak, že ty šrouby tam byly jen nastrčeny, takže jsem je vyndal rukou. Druhý dva v klobouku byly taky načatý. Ty pod oknem jsem vyřešil tak, že jsem tu strženou díru převrtal a udělal jsem tam závit M10x1,25 (jemné stoupání). Z pevnostních šroubů M10 jsem udělal štefty. Vyřezal jsem na krčku závit M10x1,25 a na soustruhu osadil vyčnívající část na klasickou M8. Při montáži jsem tu M10 zalepil Loctitem. V kloboukách jsem závit M8 prořízl až do konce a dal jsem tam taky štefty, ale delší. Bohužel mi nedošlo, že se vzpěra bude špatně nasazovat, ale zase nezk***ím závity v hliníku. Doporučuji lehce podmáznout vzpěru vazalínou v místě pod šrouby, v mém případě pod maticemi. Po 1,5 roce žádné vrzání ani praskání.
Zd
Pavel525

#5 Příspěvek od Pavel525 »

Tak jsem včera převrtal šroub a dal tam místo osmičky desítku, pořádně dotáhl a je klid. :lol:
Odpovědět