Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Angel eyes kroužky/ denní svícení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
3KILL

#1 Příspěvek od 3KILL »

Nevíte někdo, kde je třeba v zákoně specifikované, čím musím svítit přes den? Mám na své před FL E39 čiré světla s AE kroužky (zapojeny místo parkovaček), které svítí celkem slabě (není to LED ale CCFL-nebo tak něco) a když není zataženo, ale svítí slunko, tak to moc nejde vidět.
Můžu tedy přes den svítit v kombinaci AE kroužky + třeba mlhovky??
Raadii

#2 Příspěvek od Raadii »

Tak za mlhovky dostaneš flastr hned jak tě chytnou, když neni mlha... Specifikovaný to někde je a hlavně denní svícení musíš mít homologovaný a nesmí ti svítit i zadek, což tobě asi bude když to máš zapojený jako parkovačky... Ale svítí takhle spousta BMW
3KILL

#3 Příspěvek od 3KILL »

A to neuhádám, že mi přijde, že mlha je,že?

No já popravdě nevím co mi kdy a jak svítí. Vím jen jak zapnout světla, blinkry a dálkovky. To kolečko napravo-s mlhovkama atd nepoužívám.

Nevím na co je denní svícení, co jsou parkovačky a jak to všechno funguje.
Dá se o tom někde přečíst, jakože pro amatéry jako sem já?

Měl sem představu, že místo normálního svícení zapnu ty parkovačky a pojedu jen s kroužkama- ale to půjde tak max za šera/zatažena/podvečer (v noci bych mohl taky? nebo to se nesmí?) a teď se dozvím,že při parkovačkách mi svítí i něco navíc vzadu??:(

Jsem z toho jelen
Raadii

#4 Příspěvek od Raadii »

Tak u některejch policajtů to možná i uhádáš, ale než se na to spoléhat, tak bych radši rozžehnul normální světla a sral bych na to. A to ježdění za šera na kroužky sice možný je, když neberu v potaz, že ti svítí ten zadek, ale je šero a šero a pak ti můžou policajti napálit pokutu zase za to, že svítíš parkovačkama za snížený viditelnosti, protože v takovym případě se denní svícení užívat taky nemá...
3KILL

#5 Příspěvek od 3KILL »

a v zadku mi pak teda svítí co? takže kroužky mám k hovnu,jo? :(
Není někde nějaký obrazný návod, které světlo je k čemu, kdy svítí, kdy má svítit a kdy nemá? Pro paka jako sem já? :cry:
Raadii

#6 Příspěvek od Raadii »

Kroužky jsou prostě parkovačky. Když rozsvítíš parkovačky, tak ti svítí kroužky a vzadu prostřední pruh světel. Brzdovka je spodek na krajích, zpátečky a blinkry snad víš.... A když rozvítíš do druhý polohy, tak zadek svítí furt stejně a vepředu se ti rozsvítí xenony nebo žárovky :lol: Ty vole ty máš řidičák když nevíš takovýhle věci? Nebo jsi zrovna nafetovanej? :lol:
3KILL

#7 Příspěvek od 3KILL »

Sorry nevím, nafetovanej zrovna nejsem :-D..řidičák mám 5 let, ale jezdil sem ve Formanu..a tam sem světla zrovna dvakrát neřešil, hlavně že to jezdilo :) Teď mám měsíc E39 528i a to je trochu jiná liga,tak mě zajímá co a jak funguje:)

Takže levé kolco od volantu otočím do první polohy místo do druhé a svítí jen kroužky a vzadu jen ten pruh jo? A když do druhé, tak vzadu ten stejný pruh, ale světla normálně-ale bez kroužků?nebo i s nima??
Už to asi chápu :idea:
Raadii

#8 Příspěvek od Raadii »

I s kroužkama. Vždycky svítí parkovačky i s potkávačkama. A vpravo to kolečko je na mlhovky, do první polohy přední a do druhý přední i zadní.
3KILL

#9 Příspěvek od 3KILL »

Dík moc! konečně jsem v obraze 8)
Raadii

#10 Příspěvek od Raadii »

Ale trvalo to :thumbsup: :lol:
StepanMatl

#11 Příspěvek od StepanMatl »

A to je takovej problém postavit auto třeba před skleněnou výlohu a pozorovat v odraze, co ti kde svítí, když teda nevíš, jak vypadá symbol pro mlhovky? :roll:
Dettektorr

#12 Příspěvek od Dettektorr »

Na kroužky + mlhy zapomeň, dostaneš pokutu. U E39 NIKDY z kroužků neuděláš denní svícení. Můžeš poprosit někoho s diag. aby ti nakódoval buď US svícení (teda na první a druhý poloze ti svítí dálky na cca 30% výkonu, maj to třeba audiny) nebo automatický rozsvědcení potkávaček po startu a nebo obojí dohromady.

Osobně mám nakódovaný obojí. V létě jezdím přes den na US a v zimě prostě nevypínám xenony a nechávám je pořád zapnutý, vypíná a zapíná je klíček sám.

PS: za to všechno děkuju Snejkovi.
Dettektorr

#13 Příspěvek od Dettektorr »

PPS: jedinej legální způsob jak svítit s E39 denníma světlama jsou potkávačky nebo dobastlený ledky. Ani to US svícení není legál, bo není na lampě vyraženej kajsik znak DRL!!! Nicméně já na to seru a nikdy mě nikdo kuli tomu neprudil.
pujowecz

#14 Příspěvek od pujowecz »

:D
hurvajs77

#15 Příspěvek od hurvajs77 »

Dettektorr píše:... z kroužků neuděláš denní svícení...
Z AE neudeláš NIKDY denní svícení - pokud nejsou vyrobené jako denní, tak není možnost že by mohly sloužit jako denní světla. Tedy pokud neuděláš prasarnu jako nějaký cvok na YouTube, že místo LED/žárovky do nich pustil xenon - to pak může svitit dobře. Slyšel jsem, že na světlech, které mají denní svícení to je uvedeno a někde to snad i policajti kontrolují. Ale nezažil jsem to.

3KILL píše:... tam sem světla zrovna dvakrát neřešil ...
tak to promiň, ale pokud nevíš co jsou parkovačky nebo potkávací atd. nechápu jak jsi mohl udělat papíry. I i tak, za 5let by člověk mohl vědět co jsou to parkovačky... :?

Jinak mlhovky, pokud nebude mlha neukecáš.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Dan td

#16 Příspěvek od Dan td »

3KILL píše:Není někde nějaký obrazný návod, které světlo je k čemu, kdy svítí, kdy má svítit a kdy nemá? Pro paka jako sem já? :cry:

Ten návod se jmenuje zákon o silniční dopravě, je tam popsáno, čím máš kdy svítit. Kromě toho se to učí v každé autoškole.
Až budeš umět tuhle teorii, běž k autu, pohni nějakým vypínačem a pak auto oběhni, abys zjistil, čím vlastně svítíš :roll:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Lucifer

#17 Příspěvek od Lucifer »

hurvajs77 píše:Z AE neudeláš NIKDY denní svícení - pokud nejsou vyrobené jako denní, tak není možnost že by mohly sloužit jako denní světla. Tedy pokud neuděláš prasarnu jako nějaký cvok na YouTube, že místo LED/žárovky do nich pustil xenon - to pak může svitit dobře. Slyšel jsem, že na světlech, které mají denní svícení to je uvedeno a někde to snad i policajti kontrolují. Ale nezažil jsem to.

A nebo výkonovou ledku 20W na jeden kroužek už se na to chystám jen s tím rozdílem že na e36 :lol:
zverbo

#18 Příspěvek od zverbo »

chodim jen na AE a hmlovkach, nikdy ma nikto koly tomu ani len nezastavil, v invertoroch mam 20w ziarovky ktore vydet ciastocne aj cez den a v hmlovkach mam xenony takže svietim ako slnko aj cez den.
Přílohy
23.JPG
23.JPG (143.49 KiB) Zobrazeno 302 x
zverbo

#19 Příspěvek od zverbo »

hele každe druhe auto oproti iduce svieti len hmlovkami a hnusne na žlto tak preco nie ja v luxuse a DL mi pride na BMW ako snad najhorsi bastl nasvete horsie ako 15" disky
Dan td

#20 Příspěvek od Dan td »

Problém mlhovek je ten, že svítí vodorovně, aby "podsvítily" mlhu. Normální potkávací světla svítí se sklonem 5-10st. směrem dolů.
Takže všichni, kdo jezdí neustále "na mlhovky", permanentně oslňují protijedoucí. Např. po dešti, ale silnice je ještě mokrá, je opravdu lahůdka někoho takového potkat v protisměru - mlhovky oslňují přímo a ještě se to odráží od mokré silnice. Ovšem, hlavně, že to vypadá hustě :roll:
Že se za to pokutuje je podle mě naprosto v pořádku a policajti by aspoň v tomhle měli být nekompromisní.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Odpovědět