Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 AUX IN instalacia

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
airbone

#1 Příspěvek od airbone »

Dnes som kupil od BMW origo AUX IN vstup a chystam sa ho instalovat. Stiahol som z netu nejaky navod, ktory hovori o tom, ze sa instaluje do skrinky u spolujazdca. To mi sice pripada ako nie prilis chytre riesenie, radsej by som ho mal niekde blizko laktovej opierky, alebo dolu pod nou. Nerobili ste to niekto niekedy a ak ano, tak hop sem zo skusenostami... Aj keby som sa rozhodol ho predsa vopchat do tej skrinky u spolujazdca, viete mi povedat,ako ju demontovat??? (o tom navod nepojednava). Vopred dik za vsetko cenne info.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Pokud máš navigaci, dal bych ho někam do tý loketky, protože to potáhneš zezadu. Pokud navi nemáš, tak do tý schránky. Jinak protáhnout u E39 kabel odzadu dopředu (nebo naopak) je pěknej oprc. Všechno musí ven - sedačky, lišty koberců.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
airbone

#3 Příspěvek od airbone »

Vlasta píše:Pokud máš navigaci, dal bych ho někam do tý loketky, protože to potáhneš zezadu. Pokud navi nemáš, tak do tý schránky. Jinak protáhnout u E39 kabel odzadu dopředu (nebo naopak) je pěknej oprc. Všechno musí ven - sedačky, lišty koberců.

Navi mam 16:9, ale odzadu netreba nic tahat, kabel sa pripaja na pripojku za bordmonitorom.(je dlhy cca 1m, mozno ani tolko nie) Staci teda vytiahnut navi. To by sa malo dat jednoducho, takze ak by som ho chcel hodit ku laktovej opierke, potrebujem to tam pretiahnut niekde odspodu poza ovladanie klimatizacie a dole do stredovej konzoly, a v pripade instalacie do skrinky u spolujazdca no problem, staci ale vybrat tu skrinku, co momentalne este neviem, ako nato.
fix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od fix »

myslím že modul aux in můžeš dát kamkoliv poblíž navi kde je na něho dost místa (klidně za tu schránku) a do něho připojíš kabel s konektory a ten si umístíš kamkoliv ve voze
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Máš pravdu, od 09/02 je za monitorem vyvedenej konektor pro připojení tohohle kabelu. Já měl 12/01 a tam se to muselo dát do tý kostky na rádiu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
airbone

#6 Příspěvek od airbone »

nemate nejake skusenosti s demontazou stredovej konzoly okolo radicky? ja by som to najradsej supol niekde tam.
Dettektorr

#7 Příspěvek od Dettektorr »

Ahoj dovoluji si oživit toto mrtvé téma.

dnes jsem za hezkých 296 kč zakoupil u firmy Aunika na Kladně toto:

http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro-autohifi-1/AUX-vstup/AUX-vstup-pro-autoradia-BMW-3

Chtěl jsem tím vyřešit aby mi v origo radiu v zadu v kufru hrály mp3 + aby to fungovalo jako skoro dokonalé HF pro mou Nokia N8. A světe div se, ono to funguje. Takže instalace je asi taková:

nekamenujte mě jsem laik ne vodborník a tak takový píčoviny jako odborný názvosloví sou mi někde, popíšu to vlastníma slovama:

1: je nutný na modulu radia odpojit audio kabel od CD měniče.
2: v CD měniči je možno ten kabel taky odpojit, ale je nutný aby tam zůstal ten druhej, kterým auto s changerem komunikuje, protože je třeba aby si auto myslelo, že changer jede.
3: dle návodu přiloženým k produktu se do prázdnýho slotu strčí konektor od auxu.
4: je třeba zakoupit zvlášť např. kabel 2cinch - 3,5 jack a zapojit ho do auxu
4: tím je to hotový pak už stačí přes 3,5 jack prodlužovací kabel nátáhnout ho kam je libo, já to táhnul pravým podběhem až do kastlíku. Do těch krycích lišt sem to jen prasácky podstrčil, nic sem nedemontoval, stejně to nejni vidět a drží to jak piča.

Pak už si jen na 16:9 displeji navolím CD ono se jakoby pustí a pak už si můžu poslouchat co chci :-)

Ještě to HF, moje Nokia funguje tak, že když připojím sluchátka nechá aktivní mikrofon na telefonu a zvýší jeho citlivost no a tak to má výstup do repro v autě a funguje to jako hf. Všichni mě perfektně slyší i za jízdy, protože mám držák mobilu napravo vedle displeje.

Nebráním se tomu to komukoli z Vás ukázat, jsem z Kladna a často bývám i v Praze.Myslím, že za ty love je to pecka.

Jo samozřejmě origo CD changer nejede protože nemá zapojenej ten audio výstup, ale to asi nikoho srát nebude, že?

Tak zduř jak sviň.
cmelak

#8 Příspěvek od cmelak »

A jak to zapojím když nemám ani cd changer a ani 16:9 ale jen to sociální rádio s jednořádkovým displejem na kazety? :lol:
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Dettektorr

#9 Příspěvek od Dettektorr »

Jo to nevím :(

Jinak aby to hrálo je NUTNÝ v changeru nechat alespoň jedno CD!!!
Ditr

#10 Příspěvek od Ditr »

cmelak píše:A jak to zapojím když nemám ani cd changer a ani 16:9 ale jen to sociální rádio s jednořádkovým displejem na kazety? :lol:

mám ten samej problém a nemám cd vexl nějakej kujebák ho vytáhl když mi to prodával
Dettektorr

#11 Příspěvek od Dettektorr »

Kucí píšou tam pro origo navigaci záměnou za CD changer takže to asi nezapojíte, ale nechci bejt za chytráka.
Ditr

#12 Příspěvek od Ditr »

Dettektorr píše:Kucí píšou tam pro origo navigaci záměnou za CD changer takže to asi nezapojíte, ale nechci bejt za chytráka.

ono to jde řešil sem to tak že sem na hlavu kazety napájel 2 linku a vyvedl jí z rádia a konec 3,5 jack z kazety vytáhneš pásek a zase poskládáš no a jede to akorát kvalita je strašná tak sem to zase odstříhal
Full5er

#13 Příspěvek od Full5er »

Dettektorr:

Mam ten stejnej kabel: http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro ... adia-BMW-3

strcil jsem to do radio modulu (Tuneru) namisto changeru, akorat ten menic jakoze nejede :x

Pripojuju, ze je potreba funkcni changer, kterej zere aspon jedno CD !

ten muj kepl uz ani nevysune suplik! dneska jsem to 3x rozebiral!

K: Funkcni changer pro bm24!! :wink:
Hotomo

#14 Příspěvek od Hotomo »

Kluci nezkoušel jste někdo dodělat AUX k rádiu Bussines s kazeťákem a changerem v kufru? Je nějaká možnost kromě transmiteru nebo kazety s jackem?
zverbo

#15 Příspěvek od zverbo »

http://www.aunika.com/Prislusenstvi-pro ... adia-BMW-3

misto CDmenica - popis funkcnosti vyssie ale prides o CDmenic aj ked musi ostet v aute.

http://www.stualarm.cz/produkt/55usbbm0 ... aux-vstup/

na priame napojenie do radiomodulu, ostane zachovany CDmenic ale neviem co kvalita!!!
Dettektorr

#16 Příspěvek od Dettektorr »

Zverbo,

když koukám na ten obrázek, tak je tam ten malý konektor, který stejně přijde do zdířky místo CD changeru, takže sice ti zbyde changer, ale nebude zapojen. Alespoň takhle to vypadá z obrázku.
zverbo

#17 Příspěvek od zverbo »

ved ano, ide miesto CDmenica ale CD menic musi ostat inak ti ho radio nenacita. CD menic ostane napojeny na tan kontrolny 3pinovy konektor.
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Killingman »

Nechci zakládat nový thread, třeba to někdo kdo tomu rozumí najde i tady :-)

Existuje zařízení, které by mělo USB vstup (ideálně i + BT handsfree) a umělo mi to pouštět MP3 + DivX (Matrosku) na full navigaci v E39 (MK IV) s analogovým TV tunerem??? Popř. i s nějakou DVD mechanikou pro přehrávání filmů? Důležité - chtěl bych zachovat původní CD changer v kufru!

Ideální stav: Vezu vzadu tři děti, na flashce mám nějaký pohádky v DivX, děti si vezmou nějaký DVD s pohádkama. Vrazím flashku do vstupu, vyberu na displeji TV, vyberu jim pohádku a oni na ni budou čučet po cestě. Děti nevezu - pustím si MP3 :-) BT HF beru jako bonus, je mi jasný, že mi nebude fungovat, když budu poslouchat rádio.
Dettektorr

#19 Příspěvek od Dettektorr »

Neexistuje,

ad1) mp3 ti vždycky odříznou audio z CD changeru
ad2) lze použít dvd přehrávač jako samostatný zařízení pár kluků to tady má, ovšem zvuk je jen mono
zverbo

#20 Příspěvek od zverbo »

Dettektorr píše:Neexistuje,

ad1) mp3 ti vždycky odříznou audio z CD changeru
ad2) lze použít dvd přehrávač jako samostatný zařízení pár kluků to tady má, ovšem zvuk je jen mono

naprosta pravda uplne presne povedane!!!
Odpovědět