Pokaždé, kor teď v horkých letních dnech mi vrtá hlavou jedna věc. Mám v autě manuální (poloautomatickou) klimatizaci. prostě basic level klimu se třema sporákama, která sice umí držet teplotu ale to je všecko. nicméně k věci: Zajímá mě, na co jsou na klimatizaci, resp. na její zapnutí na panelu dvě tlačítka? První z vločkou - ano, to chápu, zapnutí klimatizace. nechápu ale, proč když zapnu vnitřní okruh, tak se mi sepne i kompresor klimošky a klima tím pádem jede. V tomto případě je tady to tlačítko z vločkou vcelku zbytečné, ne? Já osobně teda v tomto případě vždy zapínám jenom vnitřní okruh, aby klima chladila už ochlazený vnitřní vzduch a zbytečně netahala vzduch teplý z venku. Měl jsem vždy za to, že tlačítko na vnitří cirkulaci vzduchu jenom zavře klapky a na venkovní nasávání a cfouká vzduch vevnitř, u žádného jiného auta co jsem postřehl se ale spolus touto recirkulací nezapínala klima. Ta byla vždy ovládána tlačítkem se symbolem vločky zvlášť. Na co se teda používá tlačítko s vločkou?
Jak vůbec tuto klimatizaci používáte vy?
Jo a jinak zkoušel jsem hledat na googlu aspoň anglicky popsaný ten panel a jednotlivé funkce, bohužel se mi to nepovedlo, tak to zkouším z dlouhé chvíle tady

Jo a když už sem píšu tak zkusím jeden dotaz ohledně klimatizací u e34: automatická klimatizace u e34 tzn. verze bez sporáků jenom s těma třema proužkama zas asi tak automatická neni, když si automaticky nereguluje otáčky ventilátoru ne? Co to dokáže navíc oproti standartní klimě? Jenom automaticky a nejvhodněj měnit otevírání a zavírání průduchů, aby auto bylo co nejrychlej a nejlépe vychlazeno/vytopeno? Nebo i automaticky reguluje otáčky ventilátoru? Nikdy jsem nebyl majitelm E34 s tímto druhem klimy, nicméně i když jsem v takových autech seděl, tak mě vždy zarazilo to, že na kolečku s ventilátorem jsem nenašel polohu auto nebo tak něco
Díky moc za smyslupné opdovědi