Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

origo hever vs prace pod autem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ARMAN

#1 Příspěvek od ARMAN »

http://www.nbc12.com/story/19152108/gle ... hpt=us_bn8 pro anglicky nemluvici e34 spadla na borce dcera ho našla pod autem nedychajiciho, odsunula auto na stranu(8O), udělala uměle dychani rozpumpovala srdce - vysledek fotr žije ma jen par zlamanych žeber a měnšich zloměnin

pod e30 na origo heveru jsem se valel furt, parkrat to bylo o hubu jednou jsem ho jen taktak udržel když se auto začalo posouvat zatimco jsem řešil "co je zas kura s tim vyfukem" - snižena třica, nikdo v okoli, žadne podpěry.. dement no :roll: naposledy mi e34 vyklozla z heveru ještě že kolo bylo na mistě, nějak jsem to blbě zahaknul bo co 8O (ne nebyl jsem pod autem chystal jsem se sundat kolo)

par měsiců zpět na bimmerforumu takhle auto zabilo klučinu, otec pak ve forumu psal jaky to je :(

použivate origo hever při praci pod autem?
starynovy

#2 Příspěvek od starynovy »

jedine v kombinaci se stojkama, a autem řádne stabilizovaným špalky pod koly.. pak není na tom heveru nic zlého.. jednou mi padla felicie z toho jejich originál heveru, sama, jen tak.. takze by mi to zdravý rozum nedal u o 400kg težši E34 :D
beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

origo hever je pouze na výměnu kola,je to týden co se to řešilo i v televizi přesně z důvodu jakej píšeš
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1458

#4 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Tohle podle mě udělá jen někdo kdo je línej nebo blbej :-) Práce jen s heverem bez nějakejch podpěr je docela risk :roll:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
M4we
Klubové ID: 3303

#5 Příspěvek od M4we »

Používám špalky pod prahy (pro jistotu) a hever jsem koupil kdysi dávno http://www.naradi-naradi.cz/fotocache/b ... 36350K.jpg.
Nedávno jsem na chalupě kontroloval brzd.obložení na golfu a použil jsem ten origo VW hever (něco jako tohle http://cartuning.cz/images/large/waterm ... h-_LRG.jpg ), protože jsem zapomněl svůj doma => po 5 minutách auto slítlo z heveru na špalky, naštěstí bez újmy, na zdraví (nebyl jsem pod ním) i na autě. A špalek vydržel a udržel :), každopádně se mi potvrdilo, co jsem si myslel o těch origo heverech. Nemám v to důvěru hned od chvíle jak začnu točit a zvedat auto. :evil:
Jinak když sundavám kolo, tak ho pro sichr pak hodím na ležáka ještě pod auto. Člověk nikdy neví. Radši zkurvím kolo a špalky než hlavu :)
cmelak
Klubové ID: 2687

#6 Příspěvek od cmelak »

Tak skoro každý má snad v autě rezervní kolo ne? Není nic jednodušího když už nic není to kolo dát pod auto..
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
Kail
Klubové ID: 1612

#7 Příspěvek od Kail »

Přesně tak,i když to občas dost flákám (za tu chvilku se přece nic nestane :D ) tak alespoň to kolo pod práh vždycky hodím.Nijak zvlášť to nepodkládám ale kdyby to spadlo tak to nemám na hrudi :wink: .

Vůbec ten origo hever je povedenej,hlavně dost dopře zvládá udělat ďolík do dveří a následně při spouštění ještě pěkně škrábnout půlku dveří...

Vlastně nejlíp se dělá pod LC,tam si v pohodě sednu a nemusím nic zvedat :wink:
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od KKKuba »

Origo hever je pouze na výměnu kola, v žádným případě by pod to nikdo neměl lehat. Když to nějakej retard udělá a spadne to na něj tak je to jeho blbost. Snad není takovej problém koupit si v tescu klasickej hydraulickej zvedák za pětikilo...
cmelak
Klubové ID: 2687

#9 Příspěvek od cmelak »

Já si v Bauhausu koupil dvě trojnožky za pětičento a bohatě stačej.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
jararak

#10 Příspěvek od jararak »

viac verim tomu origo heveru ako tomu z tesca za 500,-

kolesa stale podkladam oboma smermy, stale nieco hodim pod prah - bud rezervu, zlozene koleso alebo nieco, predsa len istota. e36 mi padla zo zdvihaku - hever bol v poriadku, problem bol v hnilom prahu.
Couloo

#11 Příspěvek od Couloo »

Origo hever snad už ani na výměnu kola !!! Spadla mi už dvakrát z něj E39 a E60 jednou.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od KKKuba »

Hever z tesca používám už 4 roky prakticky obden a nebyl jedinej problém, myslím si že použít origo tak už jsem tak dvacetkrát mrtvej...
Odpovědět