Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna předních světel

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
iWosh

#1 Příspěvek od iWosh »

Ahoj, na E39 mám stará xenonová světla a chci je vyměnit za nová halogenová angel eyes. Chci se zeptat, zda s tím máte nějaký zkušenosti. Například jestli se nemusejí nějak upravovat kabely nebo stačí akorát přehodit a zapojit nova světla?? Když mi poradíte ještě nějaký dobrý obchod kde světla po faceliftu seženu, budu Vám moc děčnej. Předem dík :wink:
Dettektorr

#2 Příspěvek od Dettektorr »

Vsadim království a půl princezny, že tě tady budou lámat do xenonu, protože halogen prostě svítí naprd i když je originál. No nebudu výjimka a doporučuje repas xenonu, za cca 6 tyček budou jak nový.
iWosh

#3 Příspěvek od iWosh »

Xenony mi nesvítí už skoro vůbec... Když zapnu dálkoví tak to je jak u jinyhé auta potkávačky... V noci si musím pomáhat mlhovkami a do levýho světla navíc teče a obě jsou ze vnitř "orošené". Práve chci Angel Eyes aby to auto trošku omladilo :)
Lucifer
Klubové ID: 3086

#4 Příspěvek od Lucifer »

Světla po fl běžně stojí přes 10 000kč a to nejsou nový !
iWosh

#5 Příspěvek od iWosh »

To už taky vím, mám právě namysli něco takovýdleho http://www.bmwjakes.cz/predni-svetla-de ... p-377.html
Sice to nejsou originály, ale celkem vypadají dobře. Nemáte někdo zkušenosti s neoriginálními světly?
Lucifer

#6 Příspěvek od Lucifer »

No jsou to DEPO a kvalitou zpracování nic moc paraboly celkově taky nevydrží moc dlouho, a dost by si taky litoval, že to nemá homologaci pro xenon. Raději bych pohledal po vrakáčích origo starší a nechat si je někde zrenovovat(vyleštit skla).

Navíc ty AE u těch depo nesvítí jak na obrázku ani náhodou :!:
iWosh

#7 Příspěvek od iWosh »

Chtěl jsem auto omladit, ale vůbec nevím kde mám sehnat kvalitní, ne moc drahý angel... Nejlip xenony ale jak říkáš, světla nemají homologaci pro xenony i když je možno přestavět je na ně... Halogeny mi k tomu moc nesedí, ale nic jinýho asi nenajdu.. Každopádně dík za radu...
berkelay
Klubové ID: 1823

#8 Příspěvek od berkelay »

no já taky začínám přemýšlet o nahrazení starých, od kamínků obroušených předface světel s oranžovým blinkrem, za něco nového, co nedegraduje jinak skvělý design e39 :-) Ale protože nechci platit za přehnaně drahé použité poface světla s bílým blinkrem (které mimochodem stojí více, než použité světla s bixenony na e60), tak by se dalo jít jinou cestou:

http://svetla---neony---zarovky.k-tunin ... xenon.html

a samozřejmě dozadu

http://svetla---neony---zarovky.k-tunin ... 95-00.html

+ dobastlit do předních světel kroužky AE, CCFL nebo LED a samozřejmě opravit tyčky nastavování výšky světel, které má snad každý zlomené

výsledek by mohl vypadat asi takto:

https://dl.dropbox.com/u/876493/Bimmr/g ... E39_04.jpg
http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-61082267057515_2213_521545

Ale myslím, že se to hodí opravdu jen k černému laku, ke světlým odstínům by byla černá barva blikačů moc násilná. Co si o tom myslíte?
iWosh

#9 Příspěvek od iWosh »

Taky mam černou... Jestli se vám to povede tak to bude bomba...
xnovic

#10 Příspěvek od xnovic »

Kroužky ve světlech mám, hodně to auto omladí.:
Ale kroužky mám asi půl roku a už jsou v pytli. Už začínají svítit do fialova a někdy po zapnutí blikají...
Přílohy
16436899.jpg
16436899.jpg (32.7 KiB) Zobrazeno 638 x
Lucifer

#11 Příspěvek od Lucifer »

Jak říkám není nad origo helly, prolezte tady inzerci a vrakáče ! Ty AE od helly jsou vynikající, když se do toho koupí hodně kvalitní LED tak to potom svítí jako hovado :!:
E30STORM

#12 Příspěvek od E30STORM »

Mám zkušeniosti ze dvou E39 , kde jsem na obou předek i zadek měnil za FL světla.
Na první, jsem kupoval starší depa, obě za 4000tis na netu , dal do nich originál sadu xenonu pro E39 a spokojenost.Tady to vypadá asi tak, že je to jak s čínskýma pneumatikama .Prostě 2-3 z 10ks svítí na prd, ale já měl v obou případech štěstí , svítily kvalitně , rovnoměrně,prostě oukej .
Zadky jsem dal 2x ty co máš ty a už bych nedal.Prostě, ten zadek jsem potom koupil origo a každou noc jsem pak na to čuměl jak to krásně svítí ty proužky, takže na zadku nešetři, i ty nejkrásnější co seženeš, s těma dvěma žárovkama místo proužků nebudou tak krásné jako origo.
Zpět ke předním :-D : na prvním autě jsem raději ani AE nezapojoval, přišlo mi to komické těch 5diod , na druhých světlech a to jsem je kupoval uplně nové z te prvni stranyk tam co mas , jsem to zapojil, objednal jsem si modré - přišly ty ,co svílily bíle : ale je*al jsem to.Po měsíci se to tak vysvítilo , že jsem to taky odpojil.Dnes bych je koupil zase, kdybych chtěl omladil E39 - kterou už asi nikdy mít nebudu , ale než bych je tam dal- rozebral bych je a koupil bych do nich ty kroužky, na netu to vyjde cca 2tis všechy čtyři, ty světla se daj komplet rozebrat.
Takže to udelej takhle a výsledek - z 5ti meterů nikdy nepozná, jestli jsou to origo nebo fake, protože ten starý kroužek co v nich jsou ty diody normálně vycvakneš a místo něja tam dáš ty kroužky(různé průměry se dají koupit.
Nakonec doporučuji po dvou zkušenostech, pokud je nechceš po prvním dešti zase vyndávat ven - obtěsnit je černým silikonem , oboje byly netěsné , tak jen taková rada, jak ty starší tak ty nové.Jinak jde tam dopasovat jak origo xenon kde je výbojka D2S - prostě tam ta výbojka jde dát věř mi a neposlouchej tady nikoho, tak normálně přestavbová sada xenonů- už ale nevím co to tam bylo jestli H7 , nevim fakt bych kecal.ALe jde to .
Tak zdarec a hodně štěstí.Někde tady mám o tom můj příspěvek, nikdy jsem to neuskutečnil tak by bylo dobré, kdyby to někdo zkusil udělat za mě, popřípadě někdo z Ostravska kdo to chce, tak já mu to zadarmo udělám , ať ti rejpalové-co tady kupojou jen origo světla taky vidí , že to jde udělat i bez toho, abych za ně dal 12tis .
Ahoj!
Odpovědět