Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

525 TDS tour rv. 2000 výměna chladiče vody-VYŘEŠENO

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kugelig

#1 Příspěvek od Kugelig »

Zdravím zdejší uživatele a obracím se na vás o radu. O víkendu na teplické se ráčila v chladiči udělat díra. Potřebuji vědět jestli se dá chladič vyměnit doma tzn bez kanálu či zvedáku a vytáhnout ho horem. Případně jiná zrada která by mě mohla při výměně potkat. Zatím koukám, jak co nejjednodušeji vyndat vrtuli s viskou když tam překáží sahara.
Dík za případné rady.
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

nevím přesně jak u tvého modelu, ale chladič vytáhneš horem ven,viska má levotočivý závit tak na to pamatuj,někde stačí odšpuntovat sahara od chladiče a nechat jí na visce, vyměnit chladič a zase špuntíkama přidělat.
Kugelig

#3 Příspěvek od Kugelig »

Dík za info, 2 špuntíky jsem vyndal a saharu povysunul. Snad se tam tou škvírou k matici na visce vsoukám. Musím ještě vyměnit termostat. Neotvírá a tím se chladič natlakoval a prasknul. Je dole pěkně vyboulenej.
Kugelig

#4 Příspěvek od Kugelig »

Takže nejprve výměna chladiče. Pak výměna termostatu. Ten starý, jak jsem ho v hrnci vyzkoušel byl funkční a to mě dost zneklidnělo. A právem, protože teplota po sestavení všeho a nastartování lezla pořád do červené. Poslední možnost, že je vadné vodní čerpadlo. V Autokelly GRAF s nerez vrtulí za 2 tis. Před obchodem na to koukám a vidím, že je na oběžném kole té pumpy upadlá nějaká příruba. Tak zpátky do krámu a prodavač se děsně omlouval, že už se jim to párkrát stalo, že někdo ze zaměstnanců si takhle pomohl k novému dílu a starý dal do krabice. Přijít na to doma tak mám smolíka. Fotky parádně nafouklého chladiče a plastové šitpumpy přikládám.
Přílohy
díl s plánovanou životností
díl s plánovanou životností
pumpa-KO.jpg (39.9 KiB) Zobrazeno 194 x
Nádherně vyboulený chladič
Nádherně vyboulený chladič
chladic-KO.jpg (133.58 KiB) Zobrazeno 194 x
Odpovědět