Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Druhy sedaček do E39
Poměrně známá věc je, že sedačky dělají u auta velký kus pohodlí, hlavně na delších cestách. Zatím jsem nikde nenašel jaké všechny sedačky se dávaly do E39, respektive jaké tam jdou dát (z E38, E60???). Zkusil bych tedy touto cestou dát dohromady seznam sedaček, jaké jsou možnosti jejich výbavy a čím se liší od jiných. Co je potřeba k výměně (kabely, vrtání)
Já ve své E39 mám takové ty základní kožené. Takže dvě prkna, na nich nějaký houbičky na nádobí a na nich kůže:)
Já ve své E39 mám takové ty základní kožené. Takže dvě prkna, na nich nějaký houbičky na nádobí a na nich kůže:)
Cituji odsud: http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... highlight=
Do e39 pasují sedadla z e38
Daudgen píše:
E39:
Standartní sedadla: prostě klasický sedadla, jako všude jinde = úplně na hovno
Sportovní sedadla (sportsitze): možnost nastavení délky sedáku, za příplatek možná bederka
Komfortní sedadla (komfortsitze): lámání opěradla, bederka, můžou být včetně "masáží" Aktivsitze
M5: bederka, možnost nastavení délky sedáku, mnohem větší boční vedení oproti sportsitze
E38 to samé až na jedny sedadla:
Sportovní sedadla E38 CONTURSITZE: je to vlastně kombinace komfortsitze a sportsitze, tzn. lámání opěradla, bederka(nemusí být), možnost nastavení délky sedáku
Pro mě u E39 nejlepší komfortsitze, protože co se pohodlí týče nic lepšího není. Sám sem je měl v E39 a prostě bomba, teď mám v E39 sportsitze a v tom se prostě nedá vydržet. Po 200km mě začínají bolet záda. Nicméně pokud si šikovnej a máš hodně peněz tak nejlepší je si sehnat 2 páry sedadel z E38 a to Aktivsitze se stolky(prostě ta E38 musí mít něco víc) a potom Contursitze, do kterých nainstaluješ masáže z aktiv sitze dál stolky a máš vyhráno. Jednoznačně nejlepší kombinace do E39. Nicméně aktivsitze z E39 je taky příjemná varianta samože včetně stolků.
Do e39 pasují sedadla z e38
Daudgen píše:
E39:
Standartní sedadla: prostě klasický sedadla, jako všude jinde = úplně na hovno
Sportovní sedadla (sportsitze): možnost nastavení délky sedáku, za příplatek možná bederka
Komfortní sedadla (komfortsitze): lámání opěradla, bederka, můžou být včetně "masáží" Aktivsitze
M5: bederka, možnost nastavení délky sedáku, mnohem větší boční vedení oproti sportsitze
E38 to samé až na jedny sedadla:
Sportovní sedadla E38 CONTURSITZE: je to vlastně kombinace komfortsitze a sportsitze, tzn. lámání opěradla, bederka(nemusí být), možnost nastavení délky sedáku
Pro mě u E39 nejlepší komfortsitze, protože co se pohodlí týče nic lepšího není. Sám sem je měl v E39 a prostě bomba, teď mám v E39 sportsitze a v tom se prostě nedá vydržet. Po 200km mě začínají bolet záda. Nicméně pokud si šikovnej a máš hodně peněz tak nejlepší je si sehnat 2 páry sedadel z E38 a to Aktivsitze se stolky(prostě ta E38 musí mít něco víc) a potom Contursitze, do kterých nainstaluješ masáže z aktiv sitze dál stolky a máš vyhráno. Jednoznačně nejlepší kombinace do E39. Nicméně aktivsitze z E39 je taky příjemná varianta samože včetně stolků.
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
- Risa525
- Klubové ID: 2231
odvětrávání nikoliv...jen výhřev a masážjararak píše:ja by som to tak zle nevidel confort sitze a default kuze sitze maju zhodny spodok.
popripade co za sedacky mam?
manual, koza, dofukovaci pritlak na krize a zaroven masaz, vyhrev.
btw do e39 boli este odvetrane a samozrejme netreba zabudat na vyhrev

- Přílohy
-
- 13yqnfb.jpg (34.89 KiB) Zobrazeno 641 x
-
- Klubové ID: 2271
- Kontaktovat uživatele:
zadní sedačky se liší i E39 sedan, touring, přesněji opěradlo. ada540i postnul můj příspěvěk. Vybíral bych mezi dvěma variantama.
SPORT/KOMFORT.
Sport jedině M5, u touring nastává problém se zadníma, pokud je třeba M5 v kůži nappa a ještě k tomu nějakej bicolor, ale vše je řešitelné, záleží kolik na to máš peněz.
Komfort jedině komfortsitze nejlépe však aktivsitze. bývají dražší z E38 jdou docela dobře sehnat. pokud bys je sehnal ve stejné barvě, tak ti odpadá problém se zadními sedačkama.
Kompromisem jsou KONTURsize, jelikož jsou z E38, tak ti krásně pasnou do E39 předky zadek určitě ne.
SPORT/KOMFORT.
Sport jedině M5, u touring nastává problém se zadníma, pokud je třeba M5 v kůži nappa a ještě k tomu nějakej bicolor, ale vše je řešitelné, záleží kolik na to máš peněz.
Komfort jedině komfortsitze nejlépe však aktivsitze. bývají dražší z E38 jdou docela dobře sehnat. pokud bys je sehnal ve stejné barvě, tak ti odpadá problém se zadními sedačkama.
Kompromisem jsou KONTURsize, jelikož jsou z E38, tak ti krásně pasnou do E39 předky zadek určitě ne.
Doufám, že to nevadí když jsem postnul tvůj příspěvek. Uvedl jsem zdroj i autora
Aby tady byl tvůj věcný příspěvek a třeba i další poznatky ostatních. Protože autor se ptal i na sedačky z e60 atd. a co je potřeba k výměně (asi když máš auto úplně social a chceš masáže s pamětí).

BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
Ještě mě v týhle souvislosti napadá na co si dát pozor při koupi. Například já mám ovládání výhřevu tlačítko a k tomu malej potenciometr se třema aretacema na regulaci výkonu. Ale taky se dělá jenom s tlačitkem a několika LEDkama. Je to potom problém prohodit. Nebo co je potřeba k oživení elektrického ovládání sedaček a pamětí?
-
- Klubové ID: 3068
není pravda. Existují i odvětrávané, ovládání mají vedle ovládání posunu sedaček.Risa525 píše:odvětrávání nikoliv...jen výhřev a masážjararak píše:ja by som to tak zle nevidel confort sitze a default kuze sitze maju zhodny spodok.
popripade co za sedacky mam?
manual, koza, dofukovaci pritlak na krize a zaroven masaz, vyhrev.
btw do e39 boli este odvetrane a samozrejme netreba zabudat na vyhrevviz odkaz na full lištu