Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rychla rada

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
shakimb

#1 Příspěvek od shakimb »

muzete mi nekdo rychle a strucne poradit jak vyloupnout sklo zrcatka z toho plast.ramecku?diky
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Velvetek »

Dej si výstižnější název tématu.
Není ani poznat na jaké 5er to je.
Jinak nevím, jestli se vylupuje, ale zkusil bych oddelat ten plast, ten je normálně nacvaknutý na pacičkách (které se rády lámou) a podtím uvidíš více...
Jirka36

#3 Příspěvek od Jirka36 »

Velvetek píše:Dej si výstižnější název tématu.
Není ani poznat na jaké 5er to je.
Jinak nevím, jestli se vylupuje, ale zkusil bych oddelat ten plast, ten je normálně nacvaknutý na pacičkách (které se rády lámou) a podtím uvidíš více...

To je fakt, lámou se a navíc- je tam obyč sklo, nebo samostmívací? To vyteče........
shakimb

#4 Příspěvek od shakimb »

pardon,530D touring 2001,zatmivaci,kapalina vytecena,koupil jsem nove skla(modre) a zbytek te kapaliny chci vylit a skla vymenit,Ten ramecek vypada jako nalepenej,nikde nevidim zadny zarazky nebo pacicky.Navod k nenalezeni(pokud zde existuje)Ty zrcatka jsou ve stavu ze vidim prd.Takze bud vyleju a vycistim a necham bile,nebo misto predniho skla vlozim ty modre.Ale jak na nej?
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Velvetek »

Dle se nejprve oddělává ten plast barevný, nikoliv ten černý rámeček, ten tam ještě po sundání plastu zůstane. Mělo by to jít odloupnout. Pokud se Ti ty packy zlomí, tak pak silikon :wink: Ale nevím, zdali to nemám na poface jiné, já to dělal u předface...
shakimb

#6 Příspěvek od shakimb »

Tak hotovo.Ja tam nemam barevny plast.Kolem skla pri pohledu ze zadu je videt stribrny zubaty plech,je to vlastne prodlouzeni kabelu vyhrivani ktery svira horni a dolni hranu toho horniho skla,a je napevno spojen s plastovym rameckem.Byla trochu pakarna to vyloupnout jelikoz je to pojistene nejakym tmelem(vypada jak kalafuna).Ale s trochou opatrnosti a trpelivosti hodinare se to da.Sklo jsem znicil ale protoze jsem za 7,99£ koupil ty modre skla,tak jsem vlozil modre do ramecku a to cele prilepil na original zrcatko(koupene skla jsou opatreny zezadu samolepkou).Ted jen pockam na zimu nebo mlhave rano a zjistim jestli jsem nejak neporusil kabely ohrevu a jestli to funguje.Jeste jedna vec: je docela pakarna zbavit se zbytku te tmave kapaliny,nechava na zrcatku mapy jak po poleptani.Takze to muze vadit,ale v mem pripade jsem to prekryl.Ty koupene skla nemaji ty panoramaticke kraje ale tady v anglii to nikdo neresi.Pokud pozdeji zmenim nazor.tak jen vyloupnu ty modry skla a necham origo bile.Takze asi tak.Zkousel jsem vlozit fotky ale nejde to.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Sice pozdě, ale jak se vyndavají elektrochromatický sklíčka u E39 jsem tady už několikrát psal. Stačí hledat
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
shakimb

#8 Příspěvek od shakimb »

no,to je hezky,ale hledal jsem 2 dny a nic jelikoz je tezky hledat kdyz nevis to klicovy slovo.
V kazdym pripade by stacilo misto rady hledej,dat odkaz na zminene tema.
Taky moje chyba ze nadpis je "rada" a ne treba "zrcatka"
Nicmene,u druhyho uz jsem vedel jak takze v pohode bez poskozeni predniho skla,ktere se stejne neda znova pouzit protoze je za ty roky poskrabany,takze jsem zas pouzil to modry a hotovo.
Odpovědět