Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e61 facelift - problém s dálkou/spárování klíče
Ahoj! Mám takový dotaz. Na svém 525d e61 lci - facelift jsem měl klasický problém z nalomenými a uklepanými dráty v pantech pátých dveří. Tento problém byl jen na straně spolujzdce. Projevovalo se to tak, že mi to hlásilo nefunkční mlhovku PZ a občas nešla dálka. Také, když jsem zabouchl 5. dveře, tak se mi otevřelo sklo. Po opravě vše chodí, kromě dálky.
Moje otázka je, je třeba nějak klíček spárovat? Jaký je postup? Je k tomu potřeba diagnostika?
Pojistky jsem kontroloval, byla přepálená jedna, myslím 5A vzadu v kufru, myslím k rádiu, nevím přesné číslo.. Vyměněna, jinak vše ok. Klíčky předtím chodily oba, nebo oba nefungovaly. Teď nejde ani jeden. Centrál jde zamknout jak zevnitř tlačítkem, tak zvenku klíčem manuálně od řidičových dveří.
Zmizeli předvolby na tlačítkách pod cd mechanikou a když chci teď uložit něco na předvolbu, tak to nejde - napíše sice "key assigned" ale jsou tam jen dvě -- a nic se neuloží, ale stanice FM zůstali, tak jak jsem si je uložil - memorised stations. Po nastartování se vždy zapne rádio na stejné stanici o stejné hlasitosti nezávisle na tom, co jsem poslouchal naposled, když jsem opouštěl auto.
Za všechny postřehy moc díky!!
peshi
Moje otázka je, je třeba nějak klíček spárovat? Jaký je postup? Je k tomu potřeba diagnostika?
Pojistky jsem kontroloval, byla přepálená jedna, myslím 5A vzadu v kufru, myslím k rádiu, nevím přesné číslo.. Vyměněna, jinak vše ok. Klíčky předtím chodily oba, nebo oba nefungovaly. Teď nejde ani jeden. Centrál jde zamknout jak zevnitř tlačítkem, tak zvenku klíčem manuálně od řidičových dveří.
Zmizeli předvolby na tlačítkách pod cd mechanikou a když chci teď uložit něco na předvolbu, tak to nejde - napíše sice "key assigned" ale jsou tam jen dvě -- a nic se neuloží, ale stanice FM zůstali, tak jak jsem si je uložil - memorised stations. Po nastartování se vždy zapne rádio na stejné stanici o stejné hlasitosti nezávisle na tom, co jsem poslouchal naposled, když jsem opouštěl auto.
Za všechny postřehy moc díky!!
peshi
podle toho co jsem našel na webu tak u E6x se klíče nepárujou, resp. jsou spárovaný natvrdo v jednotce
taky mi nešla dálka a byl to zlomenej kablík od napájení antény v 5. dveřích, takže pokud jsi si jistej že máš všechny kabely nezlomený je třeba projít to ještě o kus dál případně zapojení konektorů do toho zesilovače v křídle
taky mi nešla dálka a byl to zlomenej kablík od napájení antény v 5. dveřích, takže pokud jsi si jistej že máš všechny kabely nezlomený je třeba projít to ještě o kus dál případně zapojení konektorů do toho zesilovače v křídle
Ulamaný drátky jsem mel taky, ale komplet jsem přeletoval oba svazky na pravy strane. Predtim mi dalka sla, takze bud jsem udelal nekde chybu a prohodil draty - ale zadnou jinou chybu mi to nehlasi nebo odesla ta krabicka, co je v kridle? To by byla ale moc velka nahoda. Nevite, ktere kabely jsou k dálkovemu otvirani?
Tak je to na 99% ta krabicka co je v kridle. Tištěný spoj byl zoxidovaný, tak jsem se snazil ho trošku očistit precision cleaner od CRC. Po složení se mi vrátili předvolby a chvilku fungovalo i dálkové ovládáni. Bohužel, teď už zase nejde dálka, takže asi budu muset koupit nový díl č. 1..:/
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30
Nebo z druhé ruky, ale většina bude mít asi stejné potíže.. Je potřeba nějak nakódovat klíče nebo je to uložené v jiné jednotce a stačí prohodit kus za kus?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30
Nebo z druhé ruky, ale většina bude mít asi stejné potíže.. Je potřeba nějak nakódovat klíče nebo je to uložené v jiné jednotce a stačí prohodit kus za kus?
-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem si měnil kabely pátých dveří, celou krabičku jsem měl rozebranou. Nejen že byly špatné kabely, ale po rozebrání jsem vypozoroval že dálkáč nefunguje tak jak má, zejména po dešti. Nechal jsem to z jara pořádně na sluníčku vyschnout a zaizoloval čirým silikonem. Od té doby to zatím nezlobilo, možná že to je řešení alespoň pro část lidí co má podobné problémy.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Už jsem to tady psal asi 3x během 2let ...
e61 ma chybu z výroby a zatéká voda pod 3tí brzdové světlo a odchází jednotka ...projevuje se to nefunkční dálkou,....radiem apod.
Taky jsme si tím prošli po prutrži mračen pokud se otevřou dveře dostatečně dlouho zateče do jednotky voda ...stačí párkrát a je vystaráno ...někdy stačí jednou a hotovo ... občas to stačí vysušit ale nejlepší je přetěsnit silikonem .
roky se nic neděje a pak trochu zaprší a dálkou neotevřete.
Ono je toho více ale toto je opravdu pruser BMW.
e61 ma chybu z výroby a zatéká voda pod 3tí brzdové světlo a odchází jednotka ...projevuje se to nefunkční dálkou,....radiem apod.
Taky jsme si tím prošli po prutrži mračen pokud se otevřou dveře dostatečně dlouho zateče do jednotky voda ...stačí párkrát a je vystaráno ...někdy stačí jednou a hotovo ... občas to stačí vysušit ale nejlepší je přetěsnit silikonem .
roky se nic neděje a pak trochu zaprší a dálkou neotevřete.
Ono je toho více ale toto je opravdu pruser BMW.

Dík za info, byť mě to moc nepotěšilo.
Máte někdo tip, kde se to dá sehnat levnějš, než za těch cca 5 tis.?
Další věc, kterou experti z bmw totálně posrali. Je to fakt zkurvený auto. Nikdy bych nečekal, že bmw dokáže tak zmrvit auto.
Bavili jsem se o tom v práci v rakousku. Okamžitě zrušili objednávku na 3 nový služebáky a koupili si jiný auta. Prej už taky slyšeli, že je to sračka, ale nevěřili tomu. Říkal jsem jim, že nový by jim chvilku fungovali. Asi si naskenuju doklad o zrušený objednávce a pošlu ho tomu kokotovi ze zákaznickýho servisu na kterýho jsem před 14 dny řval, že to auto totálně posrali.
Moje první bmw. Kupovla jsem ho proto, že se o něm říká, že je to držák..... Až tady jsem zjistil, že už to dávno neplatí.
Sorry za OT
Máte někdo tip, kde se to dá sehnat levnějš, než za těch cca 5 tis.?
Další věc, kterou experti z bmw totálně posrali. Je to fakt zkurvený auto. Nikdy bych nečekal, že bmw dokáže tak zmrvit auto.
Bavili jsem se o tom v práci v rakousku. Okamžitě zrušili objednávku na 3 nový služebáky a koupili si jiný auta. Prej už taky slyšeli, že je to sračka, ale nevěřili tomu. Říkal jsem jim, že nový by jim chvilku fungovali. Asi si naskenuju doklad o zrušený objednávce a pošlu ho tomu kokotovi ze zákaznickýho servisu na kterýho jsem před 14 dny řval, že to auto totálně posrali.
Moje první bmw. Kupovla jsem ho proto, že se o něm říká, že je to držák..... Až tady jsem zjistil, že už to dávno neplatí.
Sorry za OT