Nazdar klubáci.
Mám poměrně urgentní problém a to ten, že se mi při nerovnstech otevře sklo pátých dveří. Měl jsem za to, že to dělá ten motorek, který jej otevírá, tak jsem ho odpojil, abych vyloučil elektrický problém. Nicméně se okno otvírá stále. Čeká mě Chorvatsko, tak mám kapku stres, nestalo se někomu taky něco takového, vůbec netuším, jak tu závadu odstranit, nevidím nikde žádné smysluplné štelovací prvky. Nemohl by mi někdo poradit?
Díky
Mě se stalo něco podobného. Měl to na svědomí ten mikrospínač na otvírání okna (byl plný vody), zároveň s tím nešel stěrač. Po výměně mechanismu stěrače a spínače je vše v pohodě.
Rozdíl je v tom, že mi to nedělalo na nerovnostech, ale kdykoliv kdy chtělo.
No já právě nevím. Přemýšlím nad tím celé dopoledne v práci a napadá mě, že je buď v háji celý ten mechanismus zámku okna a nebo se to nějak rozhasilo a nedoléhá přesně. Ale jak okno zaklapnu tak můžu tahat a škubat a neotevře se. Chjo..
Tak jsem to nakonec rozebral a zkusil spustit ten kužel, který zapadá do díry, do toho zámku. Sklo se začalo zavírat s menším odporem, možná že byl problém tam, čas ukáže...
Já bych právě tu elektriku vyloučil. S vypnutím motorku otevírání skla si jsem jistý, opravdu jsem vypnul ten správný. Nicméně, když se to otevíralo i tehdy, tak jsem usoudil, že to bude mechanický problém.
Prozatím se to neotvírá. Mám dojem, že ten kužel nezajížděl až za tu pojistku, na konci byl celý takový stříbrný, vyleštěný. Teď se i okno zavírá lehčeji, stačí spustit z 5 cm a zaklapne, což předtím nešlo, muselo se s ním více klepnout.