Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
baterie je ok, ale elektronika jí odpojí
Ahoj,
vím, že o bateriích je toho tu spousta. Nic se ale netýká mého problému.
Stalo se to tak, že ráno jsem sedl do auta, normálně nastartoval, dojel asi 40km, zaparkoval a chcípl. Po cca 30 min. jsem se vrátil, ale auto úplně mrtvý. Nereagovalo na dálkovačku a po zapnutí klíčku v zapalování prostě mrtvý (výstražný blinkry atd. vše mrtvo). Přijel servisák BMW, auto mi nastartoval přes kabely a řekl, že je vadná baterie. Koupil jsem novou a hned jí namontoval. Dnes (cca po 4 dnech) mi BC napsal varování vybitá baterie. Zkusil jsem jí změřit - ok, nastartoval jsem - ok, změřil jsem dobíjení - ok.
A nyní to nejzajímavější. Tu původní "vadnou" baterku jsem po těch 4 dnech zkusil dát do lodě ve který mám obrovskej, starej 3.0 motor. Točila s tim tak, že mi skoro vyskočil motor. Baterka je evidentně OK.
Je v autě nějakej debilní obvod, kterej diagnostikuje baterku? Asi ten bude v háji.
Mam E61, 530d
Díky za každou radu
vím, že o bateriích je toho tu spousta. Nic se ale netýká mého problému.
Stalo se to tak, že ráno jsem sedl do auta, normálně nastartoval, dojel asi 40km, zaparkoval a chcípl. Po cca 30 min. jsem se vrátil, ale auto úplně mrtvý. Nereagovalo na dálkovačku a po zapnutí klíčku v zapalování prostě mrtvý (výstražný blinkry atd. vše mrtvo). Přijel servisák BMW, auto mi nastartoval přes kabely a řekl, že je vadná baterie. Koupil jsem novou a hned jí namontoval. Dnes (cca po 4 dnech) mi BC napsal varování vybitá baterie. Zkusil jsem jí změřit - ok, nastartoval jsem - ok, změřil jsem dobíjení - ok.
A nyní to nejzajímavější. Tu původní "vadnou" baterku jsem po těch 4 dnech zkusil dát do lodě ve který mám obrovskej, starej 3.0 motor. Točila s tim tak, že mi skoro vyskočil motor. Baterka je evidentně OK.
Je v autě nějakej debilní obvod, kterej diagnostikuje baterku? Asi ten bude v háji.
Mam E61, 530d
Díky za každou radu
Baterku jsem měnil 95 Ah za původní 90 Ah. O kodování jsem četl, ale je to hlavně kvůli optimalizaci nabíjení. V tomto případě si troufnu říct, že 5 Ah nehraje roli.
Jinak ten lodní motor je opravdu hodně robustní! NA roztočení potřebuje hodně šťávy. Ten muj chytá prakticky na škrtnutí. Baterku jsem ale zkoušen startováním se zavřenym benzínem. Houpala se celá loď.
Díky snad se zítra dostanu ke snejkovi a snad bude mít čas.
Jinak ten lodní motor je opravdu hodně robustní! NA roztočení potřebuje hodně šťávy. Ten muj chytá prakticky na škrtnutí. Baterku jsem ale zkoušen startováním se zavřenym benzínem. Houpala se celá loď.

Díky snad se zítra dostanu ke snejkovi a snad bude mít čas.
-
- Kontaktovat uživatele:
Teddy píše:Poměrně dost mě ale mrzí přístup Inveltu BMW.
Servisák přijel, auto mi nastartoval přes kabely a aniž by baterku proměřil tak prohlásil, že je v pánu.
Mimochodem těch 5 min. práce servisáka a 9 km cesty mě stálo 1.800,-
Dále zbytečně nová baterka atd.....
Nepíšu teda přesně k tématu, zarazila mě ale cena za servis. Nevim jak je to v čechách, ale v německu jsem si zaplati ADAC členství a takovéto služby jsou v ceně členství. nenabízí UAMK něco podobnýho?
tady v německu je u ADAC skoro každej.. dává to dost výhod, slev apod. a tak se to hodně rychle vrátí..
Teddy píše:Poměrně dost mě ale mrzí přístup Inveltu BMW
Holt ceskej autorizovany servis... Ruce hodne daleko, je to banda idiotu, kteri maji jediny zajem, kup si nove auto, zaplat a nevotravuj...
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
Díky,
už jsem u Snejka byl.
Naprostá spokojenost!!!!
Prošel mi celý auto a máme poměrně dlouhej seznam všeho co je špatně.
Mimochodem liboval jsem si jak mi to krásně jede (hrabe to i na trojku, 200 s prstem v nose atd.) no a snejk zjistil, že jezdim bez turba......
až to dáme dohromady tak to nejspíš začne lítat. Těšim se na to jako malej kluk. Už se koukam po kurzech pro piloty. 
už jsem u Snejka byl.
Naprostá spokojenost!!!!
Prošel mi celý auto a máme poměrně dlouhej seznam všeho co je špatně.
Mimochodem liboval jsem si jak mi to krásně jede (hrabe to i na trojku, 200 s prstem v nose atd.) no a snejk zjistil, že jezdim bez turba......