Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Navigace Professional na E61 - problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
xmarcin

#1 Příspěvek od xmarcin »

Prosím o radu mám E61 R.V. 12/2004 s navigací Professional a nyní se mi stalo že mi přestalo načítat mapy z DVD, napsalo to pleas insert DVD, nebo tak něco, z ničeho nic mi to přestalo. Přitom jsem tam měl to DVD s aktuálníma mapama 2012 už od ledna a vše O.K dal jsem tam i starší mapy co normálně chodí i na kamarádově E60 a nic pořád jen pleas insert DVD. Když tam dám CD s hudbou tak hudba jede úplně v poho, ale nekomunikuje z navigací, vubec netuším kde je problém a navíc od te doby se mi systém sám od sebe při jízdě restartuje udělalo mi to už asi 4x. PROSÍM O POMOC
Honza325

#2 Příspěvek od Honza325 »

čauky,
no mě se to samé stalo na E39.. Vim,že to neni Tvůj model,ale u mě to zlobilo úplně stejně jako Tobě a chyba byla v mechanice DVD... Po výměně všechno dobrý.. :wink:
xmarcin

#3 Příspěvek od xmarcin »

no kéž by to byla jen mechanika DVD , sice nevím kolik stojí jak je složité ji vyměnit, ale snad to nebude takový ranec. Napadla mne jako první ale CD jedou v poho, tak nevím... Ale děkuji za typ.
signum

#4 Příspěvek od signum »

Jestli chceš,mám nové mechaniky a vyměním Ti ji na počkání se zárukou.Když to mechanikou nebude,tak vše vrátím bezplatně zpět do původního stavu :o). Tel. : 776668085
robosek

#5 Příspěvek od robosek »

Mam sice navigaci Business, stalo se mi ale neco hodne podobneho. Dojel jsem na benzinku-do te doby navigace bezproblemove fungovala. Za 20 min jsem se vratil k autu a po nastartovani motoru se obrazovka restartovala (na 10 sec tma) a pak naskocila. Chtel jsem nastavit cil v navigaci, ale bez sance-na displeji se objevila hlaska "vlozte navigacni CD", ktere ale bylo vevnitr. CD jsem vytahl, vycistil, vlozil dovnitr a...stejne nic. Hodne me to stvalo, na internetu jsem se dozvedel, ze se u nekterych BMW da Navi restartovat kombinaci tlacitek (uz si nepamatuju presne, ale tusim ze to byla kombinace kosoctverce a ovladani hlasitosti na radiu po dobu cca. 2 sec). Taky jsem se docetl, ze se to restartuje samo po cca. 15 min ve vypnutem stavu. Asi po hodine jsem sel znovu k autu, provedl "restart" tlacitky a Navi se rozbehla. Netvrdim, ze pomohlo zmacknout tlacika, mozna se to vzpamatovalo samo, ale za zkousku nic nedas. Prohledej net, je tam presne popsano co a jak dlouho mackat. Good luck
Honza325

#6 Příspěvek od Honza325 »

xmarcin píše:no kéž by to byla jen mechanika DVD , sice nevím kolik stojí jak je složité ji vyměnit, ale snad to nebude takový ranec. Napadla mne jako první ale CD jedou v poho, tak nevím... Ale děkuji za typ.

No právěže stojej celkem dost... :cry:
hurvajs77
Klubové ID: 2855

#7 Příspěvek od hurvajs77 »

Nevim, presne, jak je to u 5er, ale predpokladam, ze i tam by mela jit vymenit pouze vlastni mechanika, ne cely modul. Cena mechaniky je kolem 2tis. Vyndat to, bude asi porod... :-D

Jestli mas palene DVD, tak muze byt problem i tam. Mozna by stalo za to zkusit nejaka dobre vypalena DVD. Nicmene bych se pokusil vlozit opravdu original. Jestli to nebude brat ani ten, je na 99% problem v mechanice
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
pindour
Klubové ID: 3690
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pindour »

mechanika stojí něco přes 2 tis, práce na 15 min.
Odpovědět