Předem bych rád poděkoval Andre2, za nabídku svého času, pravda je ta, že za služby jsem zvyklý platit, ale po nákupu vozu a opravě přes 50K si ted dám minimálně na měsíc voraz
Co se týče postřehu s čerpadly... mám za sebou krásnou estrádu, která se obtížně věří, ale popíšu jí podle nejlepšího svědomí... samozřejmě vím o jaké ztrátě výkonu mluvíš... byl to první příznam, že mi čerpadla nestačí natlakovat palivo do vedení potřebné pro 4000 otáček...
příběh o čerpadlech: vysokotlaké čerpadlo bylo plný bordelu... auto jelo v pohodě a o nějakým bordelu jsem nic nevěděl... až mi jednou padlo auto do nouzáku... můj první nouzák v životě (na favoritu jsem totiž žádnou takovou možnost neměl

)
hlášká, že motor je v nouzáku mi taky moc neřekla... a ted pozor... vypnu motor... zapnu... zase to jelo... den na to jsem začal slyšet dopravní čerpadlo (e39 530d má jedno sací čerpadlo v nádrži, další dopravní pod řidičem a třetí common rail)... slyšel jsem jak čerpadlo řve... večer řvalo víc a auto nechytalo... cestou k mému mechanikovi jsem chcíp snad 10x za jízdy...
přeskočím mechanikův údiv, ale pravda byla ta že common rail tlačilo dostatek pouze ve spojení s dopravním čerpadlem které přetěžovalo... rok staré dopravní odešlo... sací v nádrži sním (klika...? asi jo

)... a common rail i přes ten bordel co v něm byl, tak přežilo ... ( a nebo v něm žádnej bordel nebyl, ale mechanik si nechtěl připadat jako blb, když mě nechával platit 2200 kč za zkoušku v boschi.
každopádně koupil jsem nové dopravní čerpadlo...sací do nádrže stálo 6500 kč, tak jsem z nouze koupil sráč z palivova-cerpadla.cz za 1800 kč ... vydrželo jeden kilometr, pak mi vyteklo do nádrže... normálně se otevřelo... /na reklamaci mi řekli že je mechanicky poškozeno, takže peníze nevrátí... (musím ale dodat že spolupráce s majitelem palivova-cerpadla.cz byla výborná... velice profesionální přístup.
Trochu mě mrzí že jsem vám nasadil brouka do hlavy s tím výkonem motoru... ten výkon zase asi není tak špatný.. nebo minimálně ne k zamyšlení abych to musel řešit hned... výkon je přímo úměrný stáří motoru podle mého...
to že mi to neřadí mě mrzí více...
Ta váha vzduchu mě zajímá... jak bych poznal že to není ono...?
Poslední otázka... myslíte že mě může BC obelhávat se spotřebou...? jezdím mírně, BC ukazuje spotřebu cca 8 litru... ale podle tankování odhaduji tak 11-13l ...
díky
Pavel