Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 530D výměna tlumičů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MUF_IV

#1 Příspěvek od MUF_IV »

Ahoj, na středu mám objednaný tlumiče na předek 530D rv.2000, můj dotaz je:

1) jaká je časová náročnost přibližně, na co si dát pozor
2) je nutné měnit uložení tlumičů popřípadě další komponent, když to bude venku?

Díky...
MUF_IV

#2 Příspěvek od MUF_IV »

Ještě nikdo neměnil tlumiče? :P
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#3 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

a co chceš slyšet? že máš vyměnit i horní uložení, aby ti nekmitala kola v 90-110ti? že máš vyměnit i prachovky a dorazy, protože na 98% budou KO, aby ti pak předčasně neumřely ty nove tlumiče? že máš jít pak na geometrii, kde ji umeji udelat spravne?
:wink:
“Ability is what you're capable of doing.”
MUF_IV

#4 Příspěvek od MUF_IV »

Jo to je přesně vono, přesně takhle jsem to čekal :) díky za radu a ještě kdo si do mě rýpne s tou časovou náročností a budu zcela spokojenej :) :lol:
jezda
Klubové ID: 886

#5 Příspěvek od jezda »

dá se to zvládnout pod 1h jeden tlumič :). Myšleno v amatérských podmínkách.
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brátn Moderátor »

no jelikož se ptal i co vše se má vyměnit, tak střízlivý odhad bude na jeden tlumič i 1,5 hodiny, shodit a nandat ještě jdou v pohodě oproti zadním, pak stáhnout pružiny, nové uložení a prachovky a hlavně nevyšroubuj tu matku uprostřed dokud to nebudeš mít stažené nebo ještě hůř, když to bude ještě na autě, to je potom dobrý divadlo :lol:

jen pro info, zadky musíš shodit i horní ramena a třmeny, aby jsi ho vytáhnul a povoluje se v sedanu pod platem takže i sedačky ven
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
MUF_IV

#7 Příspěvek od MUF_IV »

Jj, diky dneska jsem vytahl jednu stranu a tlumic mi doslova vytekl do rukou..uplne KO. zas takova sranda to není, trvalo to cca 2 hodky, ramena nechtely ven. No nicmene, jeste je zeptam, rozhodl jsem se prijednom udelat jeste zadni tlumice. V tom sedanu chapu ze je to horsi, nicmene kdyz jsem koukal na svem kombiku kde je tlumic zavesen sikmo, myslim ze by to mohlo byt pohodlnejsi.
jezda
Klubové ID: 886

#8 Příspěvek od jezda »

ted jsem to dělal na svem kombíku a je to pohoda. V kufru v podlaze jsou po stranách takove plechové kryty na trech vrutech, ty odsroubujes a dostanes se k vrchnimu ulozeni, cca 0,5 h jedna strana :D .
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kantry »

MUF_IV píše:Jj, diky dneska jsem vytahl jednu stranu a tlumic mi doslova vytekl do rukou..uplne KO. zas takova sranda to není, trvalo to cca 2 hodky, ramena nechtely ven. No nicmene, jeste je zeptam, rozhodl jsem se prijednom udelat jeste zadni tlumice. V tom sedanu chapu ze je to horsi, nicmene kdyz jsem koukal na svem kombiku kde je tlumic zavesen sikmo, myslim ze by to mohlo byt pohodlnejsi.
ramena ven jit nemusi, tlumic jde vyklonit do strany...
PearlJam

#10 Příspěvek od PearlJam »

Pokud nemas stahovak na pruziny, tak se do toho ani nepoustej. Ja to delal bez stahovaku a za hodinu to rozhodne nezvladnes. Samotna montaz a demontaz jedne strany je v pohode do hodiny. Ale vymenit ten tlumic je uz podstatne slozitejsi a bez stahovaku na MC Pearsny to jde velmi obtizne. Nebo je vymontuj najdi nekoho, kdo je schopen to prehodit.
PearlJam

#11 Příspěvek od PearlJam »

PearlJam píše:Pokud nemas stahovak na pruziny, tak se do toho ani nepoustej. Ja to delal bez stahovaku a za hodinu to rozhodne nezvladnes. Samotna montaz a demontaz jedne strany je v pohode do hodiny. Ale vymenit ten tlumic je uz podstatne slozitejsi a bez stahovaku na MC Pearsny to jde velmi obtizne. Nebo je vymontuj najdi nekoho, kdo je schopen to prehodit. Jinak zadni pruziny nebo tlumice se meni v pohode. Podstatne lepe nez predni.
MUF_IV

#12 Příspěvek od MUF_IV »

No já to dostal ven až jsem odpojil tyčku řízení a jedno horní rameno, spodní, to kroucené jsem nechal,jo stahováky jsem měl péro silný jak prase, nedovedu si představit to dělat bez stahováku. Zadek je teda opravdu pohodička tam nebylo co řešit, akorát auto musí na geometrii, jinak jezdí jak nový :)
jaradaf

#13 Příspěvek od jaradaf »

Zdarec potrebuju poradit chcu vymenit zadni tlumice.Horni ulozeni tlumicu je asi pod zadnim platem ze? Jak vytahnout zadni plato? :lol: (e39 sedan)
Predem dik za radu Jara.
Mir3k
Klubové ID: 3948

#14 Příspěvek od Mir3k »

Demontuješ zadní sedadlo a uvidíš myslím 4 šrouby a vysuneš plato
Raadii

#15 Příspěvek od Raadii »

Vytrhneš sedák, pod nim je na každý straně opěradla šroub, kterej odšroubuješ, opěradlo vyndáš a pod nim jsou nějaký šrouby myslim na středovou opěrku hlavy a pak musíš vyndat ty plastový cvočky který jsou pod tim opěradlem, na těch drží to plato. Opravte mě, jestli jsem na něco zapomněl.... :idea:
jaradaf

#16 Příspěvek od jaradaf »

Raadii píše:Vytrhneš sedák, pod nim je na každý straně opěradla šroub, kterej odšroubuješ, opěradlo vyndáš a pod nim jsou nějaký šrouby myslim na středovou opěrku hlavy a pak musíš vyndat ty plastový cvočky který jsou pod tim opěradlem, na těch drží to plato. Opravte mě, jestli jsem na něco zapomněl.... :idea:

To sedadlo je mi jasny aj ty cvocky i to co drzi prostredni operadlo ale to plato se hybe dopredu tak max 2cm vic to nejde(pak uz jsem byl spocej jak prase a slozil vse nazpet :twisted: :roll: ).Zlaty predek :!:
Raadii

#17 Příspěvek od Raadii »

Uuuuuuuuuuf teď bych kecal jestli nestačí jen trhnout, dělal jsem to asi rok a půl zpět, takže si to už nepamatuju :(
cmelak
Klubové ID: 2687

#18 Příspěvek od cmelak »

Musíš samozřejmě ještě vyndat repráky :lol: Hele jestli sám nepřijdeš ani na to jak vyndat zadní plato tak se do nějakých zadních tlumičů ani nepouštěj. Je to docela vojeb v amatérských podmínkách. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
jaradaf

#19 Příspěvek od jaradaf »

cmelak píše:Musíš samozřejmě ještě vyndat repráky :lol: Hele jestli sám nepřijdeš ani na to jak vyndat zadní plato tak se do nějakých zadních tlumičů ani nepouštěj. Je to docela vojeb v amatérských podmínkách. Mluvím z vlastní zkušenosti.

Neboj zas takovej matej urcite nejsu :roll:
Dik mrknu na ty repraky.(celkem jsem spichal dom tak jsem to prehlidl myslel jsem ze jsou prisrubovany zvlast kdyz jsem sdelal ty krytky byl okolo molitan tak jsem myslel ze to pres to nejak prejde)
Odpovědět