Dobrá , zkusím to tedy popsat znova , motor 525tds ,najetých poctivých 223 tisíc kilometrů, zaslepený EGR ventil. Auto už netáhlo jak by mělo a všechno vedlo k tomu že je příčina u katalizátoru. Trefa .... Můj kamarád mechanik katalizátor odříznul a navařil jen průchozí díl , zároveň jsme prohodily váhu vzduchu za origo málo použitou , aniž bychom věděli zda je původní moje váha vzduchu špatná. Auto jsme nakoply a protúrovali , za námi oblak sazí a motor měl zpátky svůj zvouček a bylo zlehka krásně slyšet piskání turba.
2-3 hodiny jsme s autem lítaly a všechno naprosto v pořádku , v nejlepším pořádku

(Před touto opravou bylo auto nestabilní do zatáček , vrácením výkonu se to spravilo a v zatáčkách zas krásně lepilo na asfalt, měl jsem v plánu geometrii řízení ale jen blbým výkonem se to zpravilo a auto se stalo opět dokonale ovladatelným). Pak auto standartně zaparkuju a když ráno frčím do práce , nastartuju a auto mi chcípá při rozjedu , cca po padesáti metrech jsem se dostal na 2,5 tisíc otáček a byl schopen zařadit dvojku aniž by auto chcíplo. Po zahřátí motoru jsem zastavil a pár krát prošlápnul do 5 tisíc , to byla fakt doba než se k tomu motor dostal , při dálším pokusu rafička otáčkoměru vystřelila a bylo zase slyšet turbo , výkon byl zpátky. 1.. 2.. 3.. 110 km/hodinu během pár vteřin . Po zastavení a znovu nastartování stejný problém ,prošlapování na místě už nezabralo. Autu se vrátil výkon po tom co jsem překračoval na druhou rychlost 2300 otáček/min. A teď po třech dnech je to celé naopak , Po nastartování sviští krásně ale do cca 3 ujetých kilometrů zase začne chrchnit a je mrtvolkou. A jinak než chcipnutím , vypnutím elektroniky a znova nastartováním se výkon nevrátí , ať ho tůruju jak chcu

. Nenapadá mě nic jiného než ten nouzový režim , Když je to OK tak sem tam proklouzne spojka pod tahem motoru a zničeho nic , ble ble ble a nejede :-O ... Lépe to pospat nesvedu , snad se někdo chytne

. děkuji