Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

žluté světlomety a mlhy

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
radokrno

#1 Příspěvek od radokrno »

radokrno

#2 Příspěvek od radokrno »

aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aDAm_2 »

no v katalogu sežešn origo ale za raketu
radokrno

#4 Příspěvek od radokrno »

no a sprejík,nebo folie?barva na sklo?sprjík na mlhy,ale na ty dálkový,hmm nevim nevim... a hlavně co na to policie?
hurvajs77
Klubové ID: 2855

#5 Příspěvek od hurvajs77 »

Kluci já nevím, ale mám tušení, že u nás to povolené není a pokud by to bylo tak krásně viditelné jako na té fotce, tak si osobně myslím, že PČR by to zajímalo... :-)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
caknakis
Klubové ID: 3068

#6 Příspěvek od caknakis »

mě by spíše zajímalo, proč to chcete....
radokrno

#7 Příspěvek od radokrno »

tak ut ěch mlh by to mělo býti lepší ,když byse do toho šouply eště žlutý H1 a u těch dálek už asi jen desing i když nevim zda-li by to lépe nesvítilo třeba za deště ve tmě na dálku???poněvadž proč by se seriově vyráběli??a jo mě se to líbí a když už mám podle okolí starýho sráče tak proč z něj neudělat eště staršího, :D ..na novýho sráče nemám.
u těch světel přemýšlím eště o kvalitnějších žárovkách páč to s tim svícenim neni vážně nic slavnýho,ale to bude dáno stářím vozu,malý světla,starej styl,a na pindora žárovky.
něco od philips a něco od osramu,co jsem se tak dočetl by mohlo i pomoct v kvalitě osvícení potkávacích světel,na dálku je to dostačující.
mlhy bych zkusil tyto a uvidíme za deště ,nic zázračnýho nečekám,ale aspon budu jinej než ostatní.uvidim porozmýšlím,nechci to nijak dojebat na úkor bezpečnosti rodiny. :wink: proto se jen ptám.
hurvajs77

#8 Příspěvek od hurvajs77 »

To ze Ti nesviti svetla, muze byt spise tim, ze mas vypalene paraboly. Vetsinou nepomuze ani "lepsi" zarovka. Ono je proste problem i v tom, ze pokud das vetsi wataz, tak vznika vice tepla a to tem svetlum rozhodne neprospiva.

Nemusis se bat, jiny uz jsi - mas BMW... :D. Osobne si myslim, ze zluty svetla a lepsi viditelnost je jen takovy mytus. Mozna ze rozdil tam je, ale jestli ano, bude dohne maly. Myslim si, ze pokud by byla vididelnost lepsi a zlute svetlo melo jen sama pozitiva, vyrobci aut by je delali. Ale nova auta jsem nevidel se zlutymi svetly.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
radokrno

#9 Příspěvek od radokrno »

nechci dávat větší vatáž,světla mám na rok výroby v krásným stavu,je vidět ,že se používali jen klasický žárovky.Jen bych dal http://www.autozarovky-philips.cz/bluev ... ky-philips do potkávacích a dálkových..
http://www.e-light.cz/svitidlo/osram-os ... 4150als/do mlhovek...

třeba se žlutý světlo se zakázalo z důvodu většího osvětlení protijedoucích vozidel,svítilo to lépe u potkávacích.
A že nejsou bude stylem světel do kterých stačilo kupovat bud bílé světlo,které se v novém stylu světel neslo dostatečně a nebylo nutné tedy doplnovat paraboly žlutým sklíčkem.Ale třeba vysvětlení bude jinde,chtělo by to vědít proč frantíci to chtěli.
A řekl bych ,že dnešní světla svítěj protijedoucím a navíc v dešti až nechutně.
:?:
caknakis
Klubové ID: 3068

#10 Příspěvek od caknakis »

jestli chceš krásné, žluté světlo, tak si kup do mlh xenon sadu o teplotě 3000k.

A co se týká svítivosti, je to přesně, jak píše Hurvajs. Vypálené paraboly na sračku. Pokud chceš dobře vidět, tak kup nové potkávačky, na E34 se dá druhovýroba koupit už o litru/kus a funguje to dobře. To je podle mě daleko lepší investice, než vymýšlet nějáké píčoviny se žlutýma sklama. Jako jestli jen kvůli designu, tak ok (podle mě je to teda pěkně hnusné) ale svítivostí si tím rozhodně nepomůžeš.
hurvajs77

#11 Příspěvek od hurvajs77 »

Covece, dříve jsem také uvažoval o "lepších" žárovkách, ale pak mne to nepřesvědčilo. Hodně lidí si stěžovalo, že nic nevydrží, že praskají a nesedí poměr cena / "výkon". Nemám tedy osobní zkušenost s lepšími žárovkami, ale tak nějak mi to trochu přijde jako marketingová kampaň. Na svém autě jsem měnil světla a to je opravdu hodně velký rozdíl. Jinak jsem zkoušel do mlhovek dát místo 55W 100W, ale rozdíl jsem nějak moc nepoznal.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
radokrno

#12 Příspěvek od radokrno »

potkávací bych do žluta nedával,tam bych prdnul žárovku od philips bílé do modra ne klasiku z benzinky.lepší svit za mokra,parabolly i skla mám vážně v dobrým stavu. řekl bych,nic tmavýho či opálenýho jsem nikdá nezaznamenal a to vypalený paraboly a opálený skla na bramborech vídám často.
žlutý skla do mlhovek a žárovku osram all season žlutou k vúli lepšímu prosvícení mlhy a desingu.
dálky žlutý sklo a žárovka od philips -dálka svítí dostatečně i na klasickou žárovkus benzinky tudíž žlutý sklo s lepší žárovkou-dosáhnu miniálně stejnýho efektu jako mám ted.takže desing dodálek :? :?:
radokrno

#13 Příspěvek od radokrno »

hurvajs77 píše:Covece, dříve jsem také uvažoval o "lepších" žárovkách, ale pak mne to nepřesvědčilo. Hodně lidí si stěžovalo, že nic nevydrží, že praskají a nesedí poměr cena / "výkon". Nemám tedy osobní zkušenost s lepšími žárovkami, ale tak nějak mi to trochu přijde jako marketingová kampaň. Na svém autě jsem měnil světla a to je opravdu hodně velký rozdíl. Jinak jsem zkoušel do mlhovek dát místo 55W 100W, ale rozdíl jsem nějak moc nepoznal.
jo slyšel jsem že praskaj,jenže většinou od tunerů ktrerý si koupily žárovku v krámě s rádoby tuningovým zbožím,cena vysoká,kvalita nízká,jméno výrobků neznámé..
u prověřené značky a se správnou watáží to nebude tak horký,,a praskaj i žárovky s benzinky,,jsou to jen žárovky a třeba do mlh jsem je kupoval jedenkrát dvakrát do 15 minut.prostě smolík
hurvajs77

#14 Příspěvek od hurvajs77 »

Já jsem právě slyšel, že praskají i ty "značkové" Osramky a Phillips. Mám takové tušení, že se tu na fóru tuty žárovky probíraly. Samozřejmě se může stát, že koupíš a druhý den prasknou.
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
beny-maser

#15 Příspěvek od beny-maser »

tyhle žárovky mám vyzkoušené Žárovka OSRAM H1 12V 55W P14,5s NIGHT BREAKER PLUS
svítí lehce podobně jako xenony,ale ve žlutém skle to nevynikne, životnost je nižší najel jsem s nima 40tis.km.
Odpovědět