Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E-34,přední náprava

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
radokrno

#41 Příspěvek od radokrno »

radokrno

#43 Příspěvek od radokrno »

spodní jsem vybral SWAG

horní MEYLE :?: :?:
radokrno

#44 Příspěvek od radokrno »

takže levé rameno v čepu opravdu vloji,u toho horního ramena tugumu ohýbám rukou,ale prasklouji nevidím...
radokrno

#45 Příspěvek od radokrno »

tak spolitováním musím oznámit,že se přidávám ke skupině lidí zastávající názor kvalitnějších dílů na E-34 z důvodu váhy.
rozdíl od sady koupené před dvěma -třemi lety je znatelný.
Uložení silentbloku v horním rameni je znatelný,sada má jakoby dvě části uložení,kdežto meyle více jak 3 spoje,a ta guma je tvrdší což podlemne zabranuje vibracím volantu.
čep v horním rameni je podle mne lajdácky nalisovenej,páč na saděchodí sekavě chvíly ztuha chvíly volně.
meyle chodí ve všechsměrech ztuha.
spodní rameno v čepu to samý.a ten můj čep byl fakt hyn,nevim jak to nemohli najít na STK.
TAKŽE VÝSLEDEK JE ZNATELNÝ-po výměně řídících čepů vnějšíchi vnitřních,řídící tyče ,pomocného čepu,a ramen od meyle a swagu se vyplatilo,nemlátím,nevibruju a řízení je mnohem mnohem lehčí.Jsem zvědav co provede geometrie,páč sicevolant rovnějedu rovně ,ale semtam mám pocit ,že zaplavu,takže eště geometrie.díkymoc benny...
beny-maser

#46 Příspěvek od beny-maser »

no není zač, hlavně ať ti to vydrží alespoň čtyři roky a né dva. Že to na STK nenašli je normální klasika.
Misanek

#47 Příspěvek od Misanek »

Ty siláče do ramen nahrazuju od jisté doby pokaždé jenoma pouze powerflexem a je klid. Cenově to vychází doslova pouze o pár korun dráž oproti druhovýrobě, nicméně kvalitativně je to skok obrovský. Totéž doporučuju všem ostatním :wink: I když v tomto případě už je evidentně pozdě. No nic, tak příště :)
radokrno

#48 Příspěvek od radokrno »

jo... ,dřív tě to nenapadlo napsat.
radokrno

#49 Příspěvek od radokrno »

Misanek píše:Ty siláče do ramen nahrazuju od jisté doby pokaždé jenoma pouze powerflexem a je klid. Cenově to vychází doslova pouze o pár korun dráž oproti druhovýrobě, nicméně kvalitativně je to skok obrovský. Totéž doporučuju všem ostatním :wink: I když v tomto případě už je evidentně pozdě. No nic, tak příště :)
pokaždé?kolikrát jsi je měnil?na jednom autě.
Misanek

#50 Příspěvek od Misanek »

radokrno píše:jo... ,dřív tě to nenapadlo napsat.
Tak se ti teda hluboce omlouvám, že jenom nežiju vysedáváním u pc a trávením veškerého svého volného času na bmw foru - takový idiot vážně nejsu. Jestli to tak děláš ty, tak by jsi měl asi vyhledat nějakou odbornou pomoc :wink:
radokrno píše:
Misanek píše:Ty siláče do ramen nahrazuju od jisté doby pokaždé jenoma pouze powerflexem a je klid. Cenově to vychází doslova pouze o pár korun dráž oproti druhovýrobě, nicméně kvalitativně je to skok obrovský. Totéž doporučuju všem ostatním :wink: I když v tomto případě už je evidentně pozdě. No nic, tak příště :)
pokaždé?kolikrát jsi je měnil?na jednom , Eautě.
nepočítám to, ale aut s touto koncepcí podvozku mám několik (E28, E34) a řešil jsem to už několikrát. Jinak je to všeobecně známá věc, že tyto siláče se na E34 celkem rychle vymačkají a pak urvou, stejně jako silnetbloky zadní nápravy na e28. Navíc powerflex silentbloky se nemusí lisovat, takže člověk nemusí shánět někoho s lisem když jej nemá doma.

Co máš za problém? Sere tě něco? Přítelkyně (manželka) ti doma nedala nebo co? Upřímně je mi to úplně jedno co tě trápí, jenom jsem chtěl v dobré vůli poradit a přidat názor aby sis mohl udělat závěr jak při příští výměně eventuelně postupovat. Člověk v dobré vůli něco napíše a hned akorát tak dostane takovouto ledovou spršku. Opravdu za dobrotu na žebrotu... Příště se na tebe akorát tak vykašlu než abych ti psal svůj názor a zkušenosti - nasrat :mad:

S tímto jsem se teda ještě fakt nesetkal a je to teda celkem smutné, že i takto dokážou někteří lidi "ocenit" rady a zkušenosti ostatních... :roll:
radokrno

#51 Příspěvek od radokrno »

ok ,nemyslel jsem to zle,jen jsem se domníval ,že si utahuješ z nečí devědomosti o přední nápravě u E-34,tím myslím větu,že je v tomto případě evidentně pozdě.Nechtěl jsem tě nasrat větou že jsi mi to mohl napsat taky dřív,podle mě je to normální odpověd na už proběhlou reakci,která mohla býti eště lepší.

ptal jsem se kolikrát jsi to měnil,a jestli najednom autě-z důvodu časové výdrže powerflexů.nic víc

U pc jsem každý den,používám ho jako zdroj informací,stejně jako můj děda noviny,otec časopisy.Přítelkyně je v pohodě,kamarádka je trochu rozpolcená a kluk mi roste jako z vody.Problémů mám dost,a baworem se uklidnuju a mám rád bezpečnou jízdu.
Nechtěl jsem tě nasrat ,to mi věř,neznám tě ,nemám důvod.
:roll:
Misanek

#52 Příspěvek od Misanek »

Fajn, to jsem rád. Ty tvoje reakce jsem pochopil jako útok a jsem rád, že jsem je pochopil špatně :wink: V tom případě se zase omlouvám já za tu asi torchu přehnanou reakci :oops: Ale utahovat jsem si z nikoho neutahoval, to mi věř. Ani v nejmenším jsem to tak nemyslel :wink:

Nicméně zpět k věci - ramena jsem měnil už několikrát, ať už na autech mých, nebo na autech známých. Ze začátku jsem dával klasické siláče z druhovýroby, ale na e28 konkrétně právě v té zadní nápravnici vydržely jenom chvílu (je fakt že tedan dostávaly kouř :) ) a zase se začaly škubat. To samé na předku, kde zase dostávaly zabrat asi díky 17" kolům. Tak jsem se nasral, v té době se akorát dostal k nám do čr powerflex, slyšel jsem na něj samou chválu a šel jsem do něj. Už jenom kvůli tomu, že finančně vychází fakt v podstatě na stejno a jeho instalace je o hodně jednodušší. Hlavní výhoda těchto silentbloků je v tom, že jsou plné, tudíž je tam mnohem víc materiálu a nejsou tam žádné mezery. Zatim co jsem všude dal powerflex, tak všude drží. Nemusel jsem zatim měnit nic a jízdní vlastnosti zůstaly zachovány řekl bych. žádné větší přenosy vibrací nebo tak něco se nekonají (aspoň se mi teda nezdá, ale na toto jsem lempl, moc to poznat nedokážu, takže těžko říct :D ) Nicméně za mě už jedině powerflex všude, kde se jenom bude dat nahradit :wink:
radokrno

#53 Příspěvek od radokrno »

no měnil jsem pravý horní rameno kvůli silentbloku,tudíž další problém co mě bude čekat bude stopro levé horní rameno v silentbloku a když pominu pravidlo obuch stran najednou vyzkouším tam nacpat powerflex.někde se doporučuje silentblok na 750 e-32,tam bude taky rozdíl k vůli váze motoru.
s tou výplní máš určo pravdu,už jen rozdíl mezi druhovýrobou od sady koupené před 2-3 lety a touto druhovýrobou od meyle je znatelný,nevím jak je na tom originál ,ale pokud powerflex má plnou výpln v siláči je to ta nejlepší volba. 8) dík a fakt se nezlob.
Misanek

#54 Příspěvek od Misanek »

v pohodě, jsem opravdu rád že se to vyjasnilo a nic špatného v tom nebylo 8)

Ano, siláče od powerflexu jsou plné a jsou z trochu jinačího materiálu na bázi polyuretanu, ale nejsou tak tvrdé. Na omak se mně osobně zdají ještě naopak o něco měkčí než klasické siláče, ale je možné že je to jenom subjektivní dojem.

Jinak tady od této firmy to pokaždé kupuju a můžu jenom doporučit. přišla s tím první v čr co tak vím, ceny jsou v pohodě, jednání perfektní a dokonce mi to i osobně dovezl borec od nich do práce :)

http://mk-racing.cz/katalog/

A tady přímo ceník silentbloků
http://www.mk-racing.cz/download/powerflex.pdf
Odpovědět