Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Subwoofer e39 tourning
Zdarek
mam takove dilema
1. koupit starsi original wofer
2. udelat si vlastni box jak je na obrazku
3. dat do kufru osazenou bednu
Samo original zesik nemam takze mam trochu obavy aby to ten origo wofer zvladnul, nevim jakej ma výkon.
Nedělal jste někdo už někdo podobné rozhodnutí?
mam takove dilema
1. koupit starsi original wofer
2. udelat si vlastni box jak je na obrazku
3. dat do kufru osazenou bednu
Samo original zesik nemam takze mam trochu obavy aby to ten origo wofer zvladnul, nevim jakej ma výkon.
Nedělal jste někdo už někdo podobné rozhodnutí?
- Přílohy
-
- To si myslim neni nejštastnější řešení :-)
- E39 touring close up1.jpg (70.83 KiB) Zobrazeno 776 x
-
- vlastni
- r0011368on1kes3.jpg (96.36 KiB) Zobrazeno 776 x
-
- original
- 5407934586_da70837a68.jpg (121.1 KiB) Zobrazeno 776 x
A ten bassreflex bude funět kam? Jestli někam pod tapec tak potěškoště. To bude akorát tak dunět. To už raději uzavřenou ozvučnici i za cenu zvýšení rezonančního kmitočtu. A pokud se najde reproduktor s citlivostí přes 100db/1w tak ani zesilovač nemusí mít ultramega výkon. Taky tam mám prázdný místo a rád bych tam něco zbastlil. Ale ty už jsi docela pokročil. Já jsem zatím u plánů, tak držím palec.
-
- Klubové ID: 1018
měl jsem origo jak máš na fotce, hraje mizerně
(nokia 2*10W)
rozhodl jsem se a dal tam zesilovač a reproduktor sem usadil pouze do plastu toho víka.... jak je na obrázku pod tím.....
celý prostor sem vystlal "bednovým" molitanem a hraje to tak, že jsem spokojený..... samosebou by hrálo lépe dát tam extra bednu, ale nechtěl jsem si zadělávat kufr. navíc vše je čisté a jako origo

rozhodl jsem se a dal tam zesilovač a reproduktor sem usadil pouze do plastu toho víka.... jak je na obrázku pod tím.....
celý prostor sem vystlal "bednovým" molitanem a hraje to tak, že jsem spokojený..... samosebou by hrálo lépe dát tam extra bednu, ale nechtěl jsem si zadělávat kufr. navíc vše je čisté a jako origo

Kugelig Já jsem taky ještě u plánu, tyhle obrazky jsem vyhrabal na bmw foru DE 
- zesiky mam doma z minuleho auta
1. 1000w/2 kanaly, 2000w 1 kanal ( až moc 2 repra už to vzdali
2. je malej a výkon do 500w myslím ideal pro mé učely
dnes jsem objednal
http://www.rapid-autohifi.com/vysokouro ... -6893.html#
tak už to chci začit ladit
- mám právě bednu JBL s třistovkou ale jak již napsal ( all ) nechci si zasírat kufr
.
Jinak taky bych to nejraději vyřešil usezením naprasáka do plastu jak je naposledním obrazku jen mám starch z rezonance a toho že mi to ty dvířka odfoukne
, to bych asi musel zainvestovat do nějaký 250mm repra. proto bych raději udělal tu dřevotřískovou desku.
- jak jsi to vyřešil all, kde máš zesik a kapacitator. Když dám repro do plastu tak nemam kam dát zesik a kap
- když dám zesik a kap misto origo zesiku tak zasejc dám repro do kufru
- ještě mě napadlo to zkusit dát pod zadní sedáky nebo našpuntit někam k rezervě

- zesiky mam doma z minuleho auta
1. 1000w/2 kanaly, 2000w 1 kanal ( až moc 2 repra už to vzdali

2. je malej a výkon do 500w myslím ideal pro mé učely
dnes jsem objednal
http://www.rapid-autohifi.com/vysokouro ... -6893.html#
tak už to chci začit ladit

- mám právě bednu JBL s třistovkou ale jak již napsal ( all ) nechci si zasírat kufr

Jinak taky bych to nejraději vyřešil usezením naprasáka do plastu jak je naposledním obrazku jen mám starch z rezonance a toho že mi to ty dvířka odfoukne

- jak jsi to vyřešil all, kde máš zesik a kapacitator. Když dám repro do plastu tak nemam kam dát zesik a kap
- když dám zesik a kap misto origo zesiku tak zasejc dám repro do kufru

- ještě mě napadlo to zkusit dát pod zadní sedáky nebo našpuntit někam k rezervě
- Přílohy
-
- Jinak myslím že to má udělaný dobře a nej bude to repasovat ještě do origo plastu třebas s mřížkou aby reprak byl chraněn a měl kam funět, samo odfuk z bedny bude asi pod plasty
- r0011376hx0cqk3.jpg (137.1 KiB) Zobrazeno 764 x
-
- Klubové ID: 1018
asi tak, momentálně to mám že místo changeru mi v plechovém držíku sedí usb převodník a zesilovač na subwofer. Bohužel jsem udělal blbost která mi později došla 
musel jsem tahat kabely jak k repráku tak k baterce......
až bude čas udělám to následovně.....
Zesilovač dám nad baterku (tzn max 8cm kabelu) = kapacitor se nekoná
vedení k repráku bude také dost krátké. spínací signál natáhnu jen jedním vodičem z origo zesilovače který je pod navigační jednotkou (mk3) A signál vezmu z původního výstupu na origo subák který mi ted končí u baterky. zavedu do Hi input zesiku a mám vystaráno.
ps: mám reproduktor 20cm max reprák co tam dostaneš abys neporušil ohyb plastu je tak 24cm možná i 25cm.
Rezonance tam není, jelikož jako dosedací plochu mám strčený ten molitan. Ven nekouká.....

musel jsem tahat kabely jak k repráku tak k baterce......
až bude čas udělám to následovně.....
Zesilovač dám nad baterku (tzn max 8cm kabelu) = kapacitor se nekoná

vedení k repráku bude také dost krátké. spínací signál natáhnu jen jedním vodičem z origo zesilovače který je pod navigační jednotkou (mk3) A signál vezmu z původního výstupu na origo subák který mi ted končí u baterky. zavedu do Hi input zesiku a mám vystaráno.
ps: mám reproduktor 20cm max reprák co tam dostaneš abys neporušil ohyb plastu je tak 24cm možná i 25cm.
Rezonance tam není, jelikož jako dosedací plochu mám strčený ten molitan. Ven nekouká.....
no tak už jsem to nevydržel a nahodou druhej zesik měl i vstup pomocí repro, takže jsem se
- naboural do střechy, vyndal repro, nasvorkoval, protahl poda tepecem a sloupkem dolu kabely ( levá strana u baterky raději nic eletrika není muj kámoš )
-dal zesik spínaci signal ) našel jsem tam kabel kterej je pod napětím po otočení klíčkem ale asi předělám na světla)
-přidal kapacitátor a vedl kabely od baterky kolem rezervy
-zapojil bednu JBL 30cm repro a žne to jako prase
nakonec vysál vše uklidil a spokojenost
Až bude kámoš v truhlárně udělám box na repro kterej dam nad baterku nejspíš, udělám držák na zesik a kap ( ted to mám na hulváta zapřený
.)
Jinak nad tím USB převodníkem jsem taky přemýšlel ale já blbec koupil ten Fm modulátor, co jsem koukal tak to stoji cca 1700,-, jen mi nevedou dozadu žádné kabely na navigaci apod pač to mám zakladní verzi , takže dát asi do kastliku ke spolujezdcoj což
Ps myslím že tohle je taky pěknej ojeb, připojíš na to normál bud telefon přez jeka nebo MPtrosku a jedeš a je to sranda za pár kaček http://www.rapid-autohifi.com/aux-audio ... -8684.html
- naboural do střechy, vyndal repro, nasvorkoval, protahl poda tepecem a sloupkem dolu kabely ( levá strana u baterky raději nic eletrika není muj kámoš )
-dal zesik spínaci signal ) našel jsem tam kabel kterej je pod napětím po otočení klíčkem ale asi předělám na světla)
-přidal kapacitátor a vedl kabely od baterky kolem rezervy
-zapojil bednu JBL 30cm repro a žne to jako prase

nakonec vysál vše uklidil a spokojenost
Až bude kámoš v truhlárně udělám box na repro kterej dam nad baterku nejspíš, udělám držák na zesik a kap ( ted to mám na hulváta zapřený

Jinak nad tím USB převodníkem jsem taky přemýšlel ale já blbec koupil ten Fm modulátor, co jsem koukal tak to stoji cca 1700,-, jen mi nevedou dozadu žádné kabely na navigaci apod pač to mám zakladní verzi , takže dát asi do kastliku ke spolujezdcoj což
Ps myslím že tohle je taky pěknej ojeb, připojíš na to normál bud telefon přez jeka nebo MPtrosku a jedeš a je to sranda za pár kaček http://www.rapid-autohifi.com/aux-audio ... -8684.html
-
- Klubové ID: 2941
možná pomůže- schémata zapojení všech E39,
http://translate.googleusercontent.com/ ... Amplifier_
http://translate.googleusercontent.com/ ... Amplifier_