Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 535i r.v.2000, zhasne motor...z ničeho nic..prosím radu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marty5

#1 Příspěvek od Marty5 »

Zdravím, omlouvám se, nejsem technický typ, tak prosím o jakoukoliv radu či nápad od zkušeného... Mám E39, 535i benzin, automat, r.v.2000, osmiválec... vše bylo v pohodě a v pořádku, jezdím s ní cca půl roku a dnes, když jsem jel domů, tak jsem už nedojel. Opět z ničeho nic mi auto zhaslo a nešlo nastartovat. Poprvé se mi to stalo před cca před týdnem, kdy jedu po Praze a najednou (auto bylo již normálně zahřáté), tak z ničeho nic, resp. při přidání plynu zhasne motor. Musím zastavit (okamžitě, nefunguje posilovač ani brzdy), přeřadit na "P" a v klidu znovu nastartuji. Na volnoběh to drží otáčky naprosto v pořádku a v klidu, žádné cukání, žádný nepřirozený zvuk, nic. Pak se rozjedu a jedu...a pokud lehce tůruji plyn, přijde mi, že to nedělá a nezhasne. Pokud ovšem jedu normálně jako doposud jsem jezdíval, jen jemně přidávám/ubírám plyn, tak se to z ničeho nic stane. Benzín beru stále od jedné a té samé benzinky. Já si prostě nevím rady... nemáte někdo nějakou radu, případně byl by někdo schopen se na to podívat, případně doporučení na někoho? Díky moc!!!
Přílohy
moje 535...:-)
moje 535...:-)
535i.jpg (153.57 KiB) Zobrazeno 2142 x
noname
Klubové ID: 2290
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od noname »

chlape problem bude v elektrice, tudíš musíš na diag... odkud jsi ?
DawletE30
Klubové ID: 2395

#3 Příspěvek od DawletE30 »

Pokud ti to děla použe když přidaš plyn, zkusil bych omrknout podavaci čerpadlo v nadrži jestli sitko nene zanese.
bawacek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bawacek »

vtvym pripade bych se zameril na prevodovku-diagnostika
Marty5

#5 Příspěvek od Marty5 »

Díky za rady, postřehy... právě jsem zkoušel nastartovat. Auto točí (již tedy značně méně, protože jsem to zkoušel asi 100x, takže už dle mého laického názoru dostává baterka co proto...). Nicméně tedy startér točí, ale ani jednou to nechytlo, což je špatný (a mě to děsí, prooooč:-/) Jinak jsem z Prahy, nemáte někdo nějakého známého, někoho kdo by se na to uměl podívat? Auto stojí na Praze 10, Počernická ul... A nevíte jestli se múže/smí automat odtáhnout? Nebo pro to musí případně odtahovka? No jdu hledat nějaký servis, který by skutečně uměl najít problém a opravit. A to vše za normální peníze. Však to znáte...
hanzikk
Klubové ID: 1988

#6 Příspěvek od hanzikk »

Čidlo vačkové nebo klikové hřídele...spíš čidlo vačky..
hanzikk
Klubové ID: 1988

#7 Příspěvek od hanzikk »

Kontaktuj snejka,(diagnostika) určitě ti rád pomůže a je z Prahy..Na 99%je to to čidlo a to se dá opravit na místě..
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=95456
Marty5

#8 Příspěvek od Marty5 »

hanzikk píše:Kontaktuj snejka,(diagnostika) určitě ti rád pomůže a je z Prahy..Na 99%je to to čidlo a to se dá opravit na místě..
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=95456
)

Ahoj, moc děkuji za doporučení. Prošel jsem všechny tři stránky odkazu, kde tedy "Snejka" všichni chválí jak můžou.. věřím, že to je člověk, kterého potřebuji, resp. moje 535-ka :-) Jen jestli mohu Tě poprosím, nenašel jsem nikde žádný kontakt na tohoto človíčka.. nemáš na něj nejlépe přímo telefon? Obratem bych volal... nebo odkaz, kde na něj telefon najdu.. Moooooc díky!! moc...
Marty5

#9 Příspěvek od Marty5 »

Mohu požádat i ostatní, kohokoliv, kdo by měl nějaký kontakt (nejlépe telefon) na "Snake"? Pročetl jsem o něm v diskuzích na foru a myslím, že je to asi člověk na správném místě... neměl byste někdo telefon, pls???? díky, volal bych mu obratem, jsem nesvůj, že mi to auto tak zlobí....
Odpovědět