janbrasna píše:Napadá, ale je toho sposuta
Zkus třeba začít tim, že znova ověříš hladinu brzdovky, pak vyčistíš senzory snímání otáček rychlosti, pokud to nepomůže tak nové ABS senzory, pak třeba taky může umírat snímač brzdového pedálu, klidně v kombinaci s tim steering angle senzorem, a spoustu toho může jako druhotnej efekt způsobovat podpětí, tj. se to může táhnout už od alternátoru/regulátoru
Blbá odpověď, chápu
Nicméně je mi divný, že by se něco z těhle "typických" příznaků objevilo "náhodou" po výměně válce, spíš to bude něco jiného, co bude s tou výměnou souviset…
Vem to k nějakýmu klubákovi s pořádnou diagnostikou.…
Díky za odpověď - začalo to tím, že v zimě auto pořád brzdilo a nevracel se pedál brzdy. Když se oteplilo, tak vše bylo normálně v pořádku. Přičítal jsem to vodě v brzdové kapalině, vyměnili jsme brzdovou kapalinu, ale chovalo se to stejně tak se vyměnil brzdový válec a pedál se už normálně vrací, ale svítí kontrolky. K tomu snímač brzd.pedálu bere hned minimální sešlápnutí brzdy a hodně často se děje to, že brzdový světla svítí pořád. V té chvíli se ale nerozsvítí ty tři (EDC+ABS+brzdy), ale jen EDC+ABS a ne při 50ti, ale klidně při 150, nebo při 90 - úplně náhodně.
Baterka je nová, napětí 14,3V při jízdě, alternátor funguje. Mám tam antiradar a ten mi ukazuje napětí v palubní síti
Brzdovka je v pohodě, je jí tam dost. Tady z fora jsem si objednal válec a posilovač origo z nějakýho auta, dám to tam místo toho novýho a uvidím.
Je tu prosím někdo z blízkého okolí Hradce Králové kdo by mi byl ochoten servisovat 530DA a nechtěl 3000 jen za to, že to píchne na diagnostiku jako ve Stratosu a vyznal se v BMW? - aneb sháním svého nového mechanika